Faller car vozy

Fórum pro stavbu, přestavbu a provoz modelového kolejiště.

Moderátoři: StandaR, milan ferdián, Michal Dalecký, Jarda H.

Re: Faller car vozy

Příspěvekod chameleon » ned 22 lis, 2009 3:13 pm

Synek Zdeněk píše:Zdravím všechny příznivce car systému . Možná je můj dotaz mimo mísu , ale snad mi někdo poradí. Uvažuji o Faller car systému , ale jsem omezen prostorem . Jedu v HO a chtěl bych do kolejiště umístit i to nějaké pohybující auto . Vyhlédl jsem si set k.č. 161512 (nákl. aut. Mercedes-B.) a chtěl bych vás znalce poprosit , jaký budu potřebovat prostor na otočku o 180°. Moc vám děkuji za pomoc .
Zdeněk

Ahoj, začínám v TT, přesto jsem ale dříve zakoupil podobnou startovní sadu v H0 (kvůli nabíječce,drátu,tmelu,atd). V této sadě je Faller manuál, kde se mimojiné píše:

- rádius by neměl být menší než 150mm (tahače s přívěsem by měly mít větší)
- šířka rovné silnice o 2 pruzích: 60mm (pro N 50mm)
- vzdálenost vodících drátů na rovné silnici: 30mm (pro N 25mm)
- šířka silnice v zatáčce o 2 pruzích: 80mm (pro N 60mm)
- vzdálenost vodících drátů v zatáčce: 40mm (pro N 30mm)
- stoupání/klesání by nemělo překročit 12%, tj. 12cm na 1m

snad se ti tyhle info budou hodit :wink: klidně se ptej dál :)
chameleon

Faller car vozy

Příspěvekod Synek Zdeněk » ned 22 lis, 2009 6:34 pm

Velmi děkuji za Vaše poznatky.
Zítra vystřihnu šablonu vracečky a budu doufat , že mi to auto
otočí o 180°. Jsem v tomto oboru totální laik.
Měl bych dotaz ohledně položení drátu. Uvažuji o provozu
pouze jednoho vozu a tak bych se chtěl zeptat , jak musí být drát umístěn
od sebe. Nebude to při provozu na škodu , když položím drát
méně než 40mm od sebe ? Nebude se to nějak rušit?
Zatím děkuji.
Synek Zdeněk

Příspěvekod chameleon » ned 22 lis, 2009 8:54 pm

Není tam nic co by se rušilo - pokud ale budou dráty třeba 1cm či méně od sebe tak hrozí, že by vodící magnet auta mohl někde přeskočit na druhý drát... V tomto případě bych doporučil raději použití magnetického vodícího pásku, kterého se auto lépe drží.
Uvedený doporučený odstup drátů je určitě jen kvůli bezpečnému míjení protijedoucích vozidel.
Jinak pokud by tam jezdilo jen 1 vozidlo, tak může být použit i jen 1 drát - pokud nebude vadit, že vozidlo bude jezdit uprostřed silnice.. Mohu kdyžtak načrtnout plánek :wink:
chameleon

Příspěvekod richard0404 » pon 23 lis, 2009 9:56 pm

Ke zkoušení otáčky o 180° přilep samolepkou drát ke stolu a jezdi modelem po drátu. Můžeš tak drát posouvat podle potřeby.
"H0-analog - V SBB" "Faller Car System" "Moduly sekce N"
richard0404

Příspěvekod Ferda » stř 23 pro, 2009 3:11 am

Pánové, máte někdo vyzkoušeno jaký je nejmenší úhel křížení dvou vodících drátů v silnici, aby auto neodbočilo kam nemá?

Také by mě zajímalo, zda již někdo zkoušel DCC v praxi. Mám na mysli snímače adresy vozu v silnici, IR ovládání atd...
H0 III-IV. Dokonalost je sen!
Ferda

faller car system

Příspěvekod luky » pon 04 led, 2010 6:28 pm

Tak dnes jsem vyskousel prepinaci rele z vozu wartburg na stop magnet a funguje bezchybne
luky

Příspěvekod Peo » sob 16 led, 2010 9:28 am

Dobry den.Pripajam sa do tejto diskusie ako novacik.Rad by som si postavil pre zaciatok jedno LKW a kedze som typ co sa snazi urobit si vsetko co sa da doma (kinematika riadenia atd) narazil som na problem kde zohnat motorcek.Moja otazka znie: Mate nejake skusenosti s tymto obchodom? http://www.shop.kkpmo.com/ alebo by ste vedeli poradit iny kde by sa dali zohnat motorceky popripade prevody co najlacnejsie?Dakujem
Peo

Příspěvekod Ferda » sob 16 led, 2010 11:00 am

Jsou to poláci jak vyšití, ale asi se za to stydí. Komunikace snad výhradně německy i když stránky lze přepnout i do angličtiny (pro mne záchrana i když né všechno je přeloženo) :cry: .
Jinak nakoupit není problém. Jen platba jde do německé banky (ach, ty poplatky!). Dodávka trvala asi 14 dnů, automatických E-Mailů mezi tím nejméně 5.

Na LKW jsou jejich díly naprosto v pohodě. Přidávám odkaz na Škodu 706 RTO (MATES). Použita kompletní přední náprava, motor s převodovkou 1:80, kola a LIPOaku 30mAh.
Představa byla, že jsem chtěl zachovat interiér kabiny i prázdnou korbu. Jak se mi to podařilo, lze zkontrolovat po kliknutí na obrázek...
Obrázek

Podotýkám, že jízdní vlastnosti jsou minimálně srovnatelné s originálními výrobky firmy FALLER až na výdrž baterky. To je ovšem daň za prázdnou korbu, a né, chyba baterie.
Ferda

Příspěvekod Peo » sob 16 led, 2010 6:51 pm

Takze po troche bludenia po internete a hladani co najlacnejsie riesenia som nasiel motor http://gme.sk/sk/index.php?product=671-003 a jazyckovy kontakt http://gme.sk/sk/index.php?product=634-531 Predtym ako nieco objednam sa chcem spytat ci to bude vhodne riesenie...teda hlavne ten motorcek :roll: ???
Peo

Příspěvekod richard0404 » sob 16 led, 2010 7:14 pm

Peo
Zde odkaz na motorek a kolečka doporučuji.
http://www.bau187pkw.de/index.php/cat/c ... teile.html

Ferdo máš více foto Škodovky
"H0-analog - V SBB" "Faller Car System" "Moduly sekce N"
richard0404

Příspěvekod Ferda » ned 17 led, 2010 1:49 pm

To Peo: Ten motorek fungovat určitě bude, převod cca 1:30 až 1:40 podle průměru kol. Náklaďák by neměl moc uhánět.

To richard0404: Víc fotek jsem nedělal. Fotil jsem to mobilem, tak to není nic moc. Kluci to uvidí v reálu 31.1.2010 na setkání v Ostravě. Co tě zajímá? Můžu zkusit, buď nafotit, nebo vysvětlit.
Ferda

Příspěvekod Peo » čtv 28 led, 2010 7:18 pm

Taaak dnes som si nasiel chvilu volneho casu, zavrel sa do garaze ku sustruhu a pustil sa do vyroby suciastok pre moje prve auto. Podarilo sa mi vyrobit prototyp prednej napravy a sneky s priemerom 3,5mm. Ozubene kolecko som vykuchal z mikro serva.Z jedneho som ziskal 3 kolecka pre nakladne auta a este aj motorcek(vsetko za 4 eura). Zajtra sa pustim do montaze a skusim pridat aj nejake foto. :)
Peo

šKODA 706 RTO MATES

Příspěvekod JirkaK » úte 02 úno, 2010 12:55 pm

TO FERDA: zdravím, ten motorek a převodovka v MATESU, kde jste jej sehnal, resp. kdo byl výrobce ? Dobrá práce a proto se ptám. Děkuji
JirkaK

Re: šKODA 706 RTO MATES

Příspěvekod Ferda » úte 02 úno, 2010 1:28 pm

JirkaK píše:TO FERDA: zdravím, ten motorek a převodovka v MATESU, kde jste jej sehnal, resp. kdo byl výrobce ? Dobrá práce a proto se ptám. Děkuji

Mikroantriebe - poláci jak vyšití..... o pár příspěvků výš. http://www.shop.kkpmo.com/
Ferda

ROLA od Fallera

Příspěvekod JirkaK » úte 02 úno, 2010 4:57 pm

TO FERDA: Děkuji za odkaz, našel jsem i mnohé další.

Dotaz i pro ostatní: ROLA OD Fallera, vubec mi nefunguje, správná polarita napájení, vše podle návodu, zkoušeno i bez kolejí - deska s magnety pro vagóny dávána přímo nad moduly s cívkami....a NIC. El.mag. pole při aktivaci pro odjezd LKW dokonce znatelně zahýbá s deskou. Reedkontakt v automobilu to však NESEPNE. Jiná auta také nic. Předem děkuji...mohu zaslat zkušebné snímky na email. Jiří.
JirkaK

PředchozíDalší

Zpět na Modelové kolejiště