návrat

Fórum pro stavbu, přestavbu a provoz modelového kolejiště.

Moderátoři: StandaR, milan ferdián, Michal Dalecký, Jarda H.

Re: návrat

Příspěvekod miroslav lengyel » stř 14 led, 2015 4:50 pm

Jasně,koupil jsem veksle za 5 litrů,abych je pak nepoužíval. :D Takže Tvůj příspěvek je o tom,že to je špatně,na to ale stačila ta poslední věta . :roll:
H0 II.epocha DRG+1souprava Würtenberg(startset)a pára K.P.E.V.ještě je nestihli přeznačit.
miroslav lengyel

Příspěvekod Myšpulín » stř 14 led, 2015 5:04 pm

miroslav lengyel píše:... Co to odizolovat tak,jak jsem naznačil na druhém obrázku? Dle mého názoru,by to mělo stačit,protože ke zkratu by došlo pouze při pojíždění přes kolejové spojky. ...

Promiň, ale vycházel jsem z tohoto.

Takže smyčka ve skryťáku je jasná a pak bych tedy druhou udělal na tom spojovacím díle - přední kolej plus její pokračování nahoru až k obloukové výhybce. Nevím, kolik to je celkem cm, ale na to už by se nejdelší souprava mohla vejít. Samotná kolej na tom spojovacím dílu se mi zdá krátká (odhaduji 1 m).
H0, III až IV, ČSD, nemodelář
Myšpulín

Příspěvekod sidlo » stř 14 led, 2015 5:32 pm

Ty oboupolně přerušené kolejnice na obrázku z úte 13 led, 2015 7:47 pm viewtopic.php?f=1&t=3676&start=240#p164847 pokládám za minimální variantu. Variant může být určitě více. U obou kolejových spojek by se daly přidat ještě tři přerušení. Všechno to bude záležet na charakteru provozu. Dělení úseků by bylo lepší plánovat podle provozu, ne podle nejjenoduššího elektrického zapojení.
sidlo

Příspěvekod miroslav lengyel » stř 14 led, 2015 5:46 pm

Ten izolovaný úsek se mi nechce dělat na tom vyjímatelném dílu z důvodu možných problémů.Teď jsem koukal k lokopinovi a pokud to udělám jako na obrázku,tak by to mělo být OK a vlaky by měly bez problému pojíždět přes kolejové spojky.
Přílohy
track 2 f 1.jpg
H0 II.epocha DRG+1souprava Würtenberg(startset)a pára K.P.E.V.ještě je nestihli přeznačit.
miroslav lengyel

Příspěvekod sidlo » stř 14 led, 2015 6:00 pm

Obávám se, že délka mezi dvěma po sobě jdoucíma děleníma musí být větší než nejdelší souprava.
sidlo

Příspěvekod Myšpulín » stř 14 led, 2015 6:47 pm

A máš opět zkrat ve vnitřní smyčce.
Myšpulín

Příspěvekod miroslav lengyel » stř 14 led, 2015 7:05 pm

Řeším pouze tu staničku s péronem,že přijde do vratky modul vím,jen jsem to tam nenamaloval. :D
miroslav lengyel

Příspěvekod miroslav lengyel » pát 16 led, 2015 8:44 am

sidlo píše:Obávám se, že délka mezi dvěma po sobě jdoucíma děleníma musí být větší než nejdelší souprava.

Nějak Ti nerozumím,ten úsek začíná před levým zhlavím a končí za pravým zhlavím v tunel a bude tam jeden modul.Jestli Tě nezmátlo to odizolování těch spojek mezi kolejemi.
miroslav lengyel

Příspěvekod Myšpulín » pát 16 led, 2015 2:50 pm

miroslav lengyel píše:
sidlo píše:Obávám se, že délka mezi dvěma po sobě jdoucíma děleníma musí být větší než nejdelší souprava.

Nějak Ti nerozumím,ten úsek začíná před levým zhlavím a končí za pravým zhlavím v tunel a bude tam jeden modul.Jestli Tě nezmátlo to odizolování těch spojek mezi kolejemi.

Ne, ten úsek sice začíná před levým zhlavím, ale končí uprostřed spojky. Obdobně napravo. Takto je ta spojka pro delší soupravy neprůjezdná a pak platí to mnou kdysi publikované o tom, že jsou spojky jen na parádu.
Myšpulín

Příspěvekod milan ferdián » pát 16 led, 2015 3:08 pm

Myšpulín píše:
miroslav lengyel píše:

Ne, ten úsek sice začíná před levým zhlavím, ale končí uprostřed spojky. Obdobně napravo. Takto je ta spojka pro delší soupravy neprůjezdná a pak platí to mnou kdysi publikované o tom, že jsou spojky jen na parádu.

Má pravdu,ten kluk šikovnej.Já jsem si jako amatér elektro trochu pohrál dle sebe s tvým plánkem :lol: .
Limit příloh vyčerpán
milan ferdián

Příspěvekod miroslav lengyel » pát 16 led, 2015 3:12 pm

Myšpulín:Tak takhle,už jsem v obraze.Asi to bude tím,že jsem si poposedl. :lol: :lol: Důležité je,přečíst si řádně legendu k obrázku :!: Já si u lokolpina jen prohlédl pouze ten obrázek.
V každém případě to je na prd,na pravé straně je místa dost,abych ten úsek prodloužil,ale na levé straně mi to komplikuje ten vyjímatelný díl.Holt to budu muset odizolovat celé.
Naposledy upravil miroslav lengyel dne pát 16 led, 2015 3:14 pm, celkově upraveno 1
miroslav lengyel

Příspěvekod miroslav lengyel » pát 16 led, 2015 3:13 pm

Díky Milane,snaha se cení,ale tu smyčku ve SN jsi zbytečně zkomplikoval. :D Ten druhý izolant stačí až za tou poslední vekslí.
miroslav lengyel

Příspěvekod milan ferdián » pát 16 led, 2015 4:03 pm

miroslav lengyel píše:ale tu smyčku ve SN jsi zbytečně zkomplikoval. :D Ten druhý izolant stačí až za tou poslední vekslí.

Takový detail :?: :) :lol:
Limit příloh vyčerpán
milan ferdián

Příspěvekod miroslav lengyel » pát 16 led, 2015 4:59 pm

Takže debatu na téma izolovaných úseků na mém kolejišti můžeme uzavřít,vše jsem zdárně vyřešil s lokopinem.Řešení je několik a konečné provedení už bude na mně. :D
miroslav lengyel

Příspěvekod milan ferdián » pát 16 led, 2015 5:56 pm

Jseš si s tím skutečně jistý :?: Nechceš nápovědu 50 na 50 nebo zavolat na telefón příteli? :lol:
Limit příloh vyčerpán
milan ferdián

PředchozíDalší

Zpět na Modelové kolejiště