Moderátoři: StandaR, milan ferdián, Michal Dalecký, Jarda H.
hopeter píše:Krásné fotky a hezky jsem si u nich zacvičil... Ty na bok jsem prohlížel z gauče.
jafobe píše:Když bych to vzal za sebe s ohledem na plochu, tak bych asi uvažoval o pár možnostech...
Pokud bych to měl vytlačovat asi bych si udělal nějaký váleček se vzorem (něco jako malířský nebo na cukroví) pokud by byl materiál měkčí asi by se dalo něcio spáchat i pomocí 3D tisku kde by se matrice dala vytisknout naplocho a nalepila na váleček, ale dalo by se to nejspíš vytisknout i v podobě komplet válečku...
Odlitky ze sádry... udělat ci mustr třeba 5x5 cm který by na sebe na koncíxh navazoal, zaformovat a odlejvat si kousky které bych pasoval k sobě... Třeba způsobem jakým jsem tvořil propustek pokud by jsi nechtěl dělat formu ze silikonu... http://diskuze.modely.biz/viewtopic.php?f=5&t=198&hilit=diorama+jafobe&start=120
Dá se dobře barvit a dobře upravovat aby se "rozbil" opakující se vzor, místy třeba kusem nastavit jinde zkrátit... Stačit by mohl i realistický tisk na matný papír (na lesklém by bylo jen víc vidět že to je rovná souvislá plocha a plastický by být ani nemusel) doplněný třeba prachem nebo drobnou zelení pro "rozbití" plochého dojmu, v případě že to bude dál od pozorovatele
Jinak co mi tak trochu nesedí...
Cesta ke strážnímu domku u mostu za nádražím... trochu nepřirozeně na mě působí už jen to že tam vede cesta od nádraží, a podle posledních fotek bude přes uzavřený alreál skladu u nádraží... asi bych se cestu pokusil vést aspoň kolem skladu někam pod most, za plotem skladu stromky které by to ještě trochu víc oddělili... i to by aspoň trochu opticky oddálilo strážní domek i zadní trať od areálu nádraží. Asi by se dala cesta směřovat dál do kopce ned tunel aby nekončila jen u strážního domku jako kdyby tam byla jen kvůli němu.
Jaromír
Fox píše:Nezatracuj tu Kapa desku. Zkus si kousek sehnat a vyzkoušej...
Bože můj, jak v mateřské školce!HonzaM píše:Fox píše:Nezatracuj tu Kapa desku. Zkus si kousek sehnat a vyzkoušej...
Co je Kapa deska?
HonzaM píše:Fox píše:Nezatracuj tu Kapa desku. Zkus si kousek sehnat a vyzkoušej...
Co je Kapa deska?
ondřej001 píše:ZdarJaromíre,
Vezmu to od posledního: Ta cesta je více méně manipulační ke strážnímu domku a zároveň je turistická stezka k božím mukám, ale bohužel klub turistů ještě nestihl udělat značky na stromech![]()
Ten sklad pro ČSD nebude uplně uzavřen, spíše částečně oddělen patníky, pouze přidružená prodejna hosp. potřeb a její odkladová plocha pod mostem.
Problém je, že nemám umělecké střevo a všechno vidím pouze technicky. Proto to stavím tak, jako ve skutečnosti. První příroda, my, vynález železnice.
Testoval jsem na pár vzorcích různé techn. vozovky, ale všechno má své mouchy. Váleček mám a dělal jsem pokus s modelínou od DAS. Dobrý, ale pokud stačí jenom na šířku válečku. To napojení vedle sebe není ono a bylo by tam hodně asfaltových záplat. Váleček jsem zkusil i na XPS. Tam jsem se moc nechytal, protože hrana vrubování dlažby je tupější a spíše jsem zatlačoval celou dlažbu do podkladu.
Další ono zmiňované rytí či mačkání do plas. desky - no jak bych to napsal, kdyby mě bylo o pár desítek let míň, možná bych začal. Předpokládám ještě dlažbu okolo fabriky a to bych se opravdu udláždil.
Zbývá tedy ještě vyzkoušet hřeb večera a to jsou sádrové odlitky z dentální sádrou od 1 - 4 mm sílou.
Až, budou nějaké vzorky, dám foto.
Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 7 návštevníků