Erz zum Stahl, Kohle und energie - Staviame pec

Fórum pro stavbu, přestavbu a provoz modelového kolejiště.

Moderátoři: StandaR, milan ferdián, Michal Dalecký, Jarda H.

Re: Hutě, Doly, Ocelárny

Příspěvekod zaza.office » stř 21 bře, 2012 8:39 am

Jak jsem slíbil, tak se stalo, zde je překresklená maska z typáku přelepeného výřezem z fotky, níže pak maska rozkreslená na jednotlivé díly.

Obrázek
zaza.office

Příspěvekod E27 » stř 21 bře, 2012 11:13 am

Ja len jedna otázka, v akom to robíš programe?
E27

Příspěvekod zaza.office » stř 21 bře, 2012 11:19 am

E27: Corel 9 kolego, ale jsem těžký začátečník....
zaza.office

Příspěvekod milan ferdián » stř 21 bře, 2012 12:14 pm

Jak už to bývá,člověk hledá to co potřebuje a samozřejmě potřebné informace nenajde,ale narazí na něco jiného.Ponechám vám na určitou dobu tyto přílohy,jestli vám pomůžou,budu rád,pak je smažu.Zdroj i autoři jsou uvedeni.

CHVALETICE_001 a 007(železnice o rozchodu 900mm)
Přílohy
Kopie - CHVALETICE_dopravní schéma_001.jpg
Kopie - CHVALETICE_dopravní schéma_002.jpg
Kopie - CHVALETICE_lokomotiva 17E5(Dubnica,1963,č.0226)_003.jpg
Kopie - CHVALETICE_lokomotiva BS200,výsypkový pluh_004.jpg
Kopie - CHVALETICE_lokomotiva BS200,výsypkový pluh_005.jpg
Kopie - CHVALETICE_pomocná vozidla_006.jpg
Kopie - CHVALETICE_pomocná vozidla_007.jpg
Limit příloh vyčerpán
milan ferdián

Příspěvekod milan ferdián » stř 21 bře, 2012 12:17 pm

MOSTECKO_008 až 012 (rozchod 1435mm)
Přílohy
Kopie - Mostecko_krokodýl_008.jpg
Kopie - Mostecko_krokodýl_011.jpg
Kopie - Mostecko_krokodýl_012.jpg
Limit příloh vyčerpán
milan ferdián

Příspěvekod E27 » stř 21 bře, 2012 12:30 pm

milan ferdián, ďakujem za cenné materiály, samozrejme, že sa mi zídu a určite aj kolegovi Zaza office. Tuším spomínal, že sa chystá postaviť model 17E a LH na úzky rozchod, ja som si už obrázky uložil :)

ďakujem..
E27

Příspěvekod milan ferdián » stř 21 bře, 2012 12:33 pm

Ještě jeden celkový,spíše pro zazu.Kdyby jsi potřeboval v původním rozlišení(tyto sceny jsou komprimovány),tak mi pošli přes SZ zprávu s email adresou.
Přílohy
Mostecko_111.jpg
Limit příloh vyčerpán
milan ferdián

Příspěvekod Vladimír_B » stř 21 bře, 2012 8:46 pm

E27 píše:Čo to môže byť za radu? 324?

CP 600, Závod ČKD Lokomotivka Sokolovo vyrobil v letech 1953-56 100 kusovou sérii těchto lokomotiv pro hutní provozy. Problém je v tom, že se jednotlivé modifikace špatně od sebe rozeznávají. Př. CS 400 ČKD, CS 500 Škoda, CP 600 ČKD. Ve snímku Lidé ocelových let 6:47 je to na 98% CP 600

M.F.: děkuji za scany
>H0< Nejde? To slovo neznám. :-)
Vladimír_B

Příspěvekod E27 » čtv 22 bře, 2012 6:33 pm

Upravil som po svojom voz rady Fals Coal servis. Doplním tam ešte náklad a mám už aj vyrobené obtisky Coal servis s poradovými číslami.

Obrázek

Model:
Fleischmann, rozobratý a nastriekaný bez bočných klapiek. Využil som belgickú wapku alias Fals

Obrázek

Obrázek

Obrázek
E27

Příspěvekod zaza.office » čtv 22 bře, 2012 8:42 pm

E27: S tou banglí jsi mi udělal radost, přesně tuto jsem dělal v modelu.
Obrázek
Wapky vypadají slibně, tvarově sice neodpovídají, ale jsou i mnohem horší tvarové mutace, které jsem už viděl jako náhražku našich Falls.

Pár informací k těm banglím MUS:

Jedná se celkem o tři kusy (888,889 a 890 podniková čísla 266,267 a 268), které prošly rekonstrukcí, která zahrnovala remotorizaci, instalaci EDB, instalaci nového řízení (lze poznat podle zásuvky dálkového řízení, je patrná nalevo vedle tabulky s číslem. Původní řada měla zásuvky dvojčlenu na krátkém představku. Z této strany vypadá bangle normálně, ale když se podíváte na krátký představek
ObrázekObrázek
Změna musí kopnout do oka. Krátký představek byl tvarově změněn kvůli instalaci zařízení EDB do tohoto prostor místo baterií. Baterie byly přemístěny k palivové nádrži. Díky použití nových baterií již nezabírají toliko místa než původní.

Fotografie modelu pochází od pana Hozy z KŽM Ostrov, foto skutečných strojů je z internetu.
zaza.office

Příspěvekod Adam TT » čtv 22 bře, 2012 9:18 pm

zaza.office píše:E27: S tou banglí jsi mi udělal radost, přesně tuto jsem dělal v modelu.
Obrázek
Wapky vypadají slibně, tvarově sice neodpovídají, ale jsou i mnohem horší tvarové mutace, které jsem už viděl jako náhražku našich Falls.

Pár informací k těm banglím MUS:

Jedná se celkem o tři kusy (888,889 a 890 podniková čísla 266,267 a 268), které prošly rekonstrukcí, která zahrnovala remotorizaci, instalaci EDB, instalaci nového řízení (lze poznat podle zásuvky dálkového řízení, je patrná nalevo vedle tabulky s číslem. Původní řada měla zásuvky dvojčlenu na krátkém představku. Z této strany vypadá bangle normálně, ale když se podíváte na krátký představek
ObrázekObrázek
Změna musí kopnout do oka. Krátký představek byl tvarově změněn kvůli instalaci zařízení EDB do tohoto prostor místo baterií. Baterie byly přemístěny k palivové nádrži. Díky použití nových baterií již nezabírají toliko místa než původní.

Fotografie modelu pochází od pana Hozy z KŽM Ostrov, foto skutečných strojů je z internetu.

Ty tvé modely jsou z papíru ? klobůk důle :D Jsou perfektní. Akorát já bych udělal okna z folie a ne z papíru. Ale jinak parádně provedené. Máš to pojízdné ?
Adam Buchal TT - ČD/ČSD - kolejiště v plánu
Adam TT

Příspěvekod zaza.office » čtv 22 bře, 2012 9:48 pm

Adam TT: Zdravím. Ano, veškerá moje tvorba má skříně z papíru. Ty okna nejsi první, kdo mi vytýká, to co ty mi řeklo už několik lidí naprosto nezávisle na sobě včetně poroty na soutěži. Čmelák, kterého najdeš o pár příspěvků dozadu, proto má už okna z poloprůhledné folie. Bangle má pojezd, avšak nemám vhodný malý, silný a cenově dostupný motor s vyvedením hřídele na obě strany, prozatím je hnaný jeden podvozek, takže bangle teoreticky pojízdná je, ovšem motoru nechutná pulsní řízení. Z tohoto důvodu jsem ji nemohl prezentovat v provozu na výstavě, byla pouze jako statický exponát. Jinak má i osvětlení v závislosti na směru jízdy. Již zmiňovaný čmelák má již pojezd odskoušený, takže ten jezdit bude :) jinak se věnuji téměř výhradně kromě zakázkových modelů tematice povrchových dolů zde na mostecku, viz můj web.
zaza.office

Příspěvekod Adam TT » čtv 22 bře, 2012 10:04 pm

zaza.office píše:Adam TT: Zdravím. Ano, veškerá moje tvorba má skříně z papíru. Ty okna nejsi první, kdo mi vytýká, to co ty mi řeklo už několik lidí naprosto nezávisle na sobě včetně poroty na soutěži. Čmelák, kterého najdeš o pár příspěvků dozadu, proto má už okna z poloprůhledné folie. Bangle má pojezd, avšak nemám vhodný malý, silný a cenově dostupný motor s vyvedením hřídele na obě strany, prozatím je hnaný jeden podvozek, takže bangle teoreticky pojízdná je, ovšem motoru nechutná pulsní řízení. Z tohoto důvodu jsem ji nemohl prezentovat v provozu na výstavě, byla pouze jako statický exponát. Jinak má i osvětlení v závislosti na směru jízdy. Již zmiňovaný čmelák má již pojezd odskoušený, takže ten jezdit bude :) jinak se věnuji téměř výhradně kromě zakázkových modelů tematice povrchových dolů zde na mostecku, viz můj web.

Myslím, že nebýt těch oken, tak porota na soutěži nemá šanci něco najít. Jinak to ani nebyla výtka, tak jako poznatek. Kdybych to stavěl já, tak tam asi dám folii z obalu sýru apetito, to kolaté balení. Mám za to, že by tam měla být takové pevná průhledná folie.
Adam Buchal TT - ČD/ČSD - kolejiště v plánu
Adam TT

Příspěvekod mizl » čtv 22 bře, 2012 10:06 pm

zaza.office píše: jinak se věnuji téměř výhradně ... tematice povrchových dolů zde na mostecku, viz můj web.

Mohl by jsi zveřejnit odkaz ???

Možná jsem slepí, ale nějak mi unikl :wink: . Rád se pokochám od krajana z Mostu :mrgreen: .

Díky Michal
TT, III. - IV., DCC -> LENZ, Mikrolayout, Rajče, Staré kolejiště
mizl

Příspěvekod zaza.office » čtv 22 bře, 2012 10:22 pm

Adam TT : Já u čmeláka použil první poloprůhlednou folii, která mi padla do ruky, kdyby mi do kabiny nekoukal podvozek, tak udělám i stanoviště...
zaza.office

PředchozíDalší

Zpět na Modelové kolejiště