návrat

Fórum pro stavbu, přestavbu a provoz modelového kolejiště.

Moderátoři: StandaR, milan ferdián, Michal Dalecký, Jarda H.

Re: návrat

Příspěvekod miroslav lengyel » stř 03 pro, 2014 10:18 am

hank61 píše:
miroslav lengyel píše:Tak jsem to zase o něco vylepšil,tohle už snad bude konečné řešení. :D

Konečné řešení? Míro. To zní až antisemiticky :o

To by k těm slovům konečné řešení ovšem musela být připsána ještě nějaká jiná slova. :D
H0 II.epocha DRG+1souprava Würtenberg(startset)a pára K.P.E.V.ještě je nestihli přeznačit.
miroslav lengyel

Příspěvekod miroslav lengyel » stř 03 pro, 2014 10:51 am

Barbucha píše:Rozhodně to vypadá o 100% líp jak předtím :-D.

Viď,no musel jsem něco vymyslet,aby využil kolejivo,které jsem nakoupil na prapůvodní verzi. :D Takhle sice budu muset ještě nějaké přikoupit,ale to mi vadí méně,než aby mi něco zůstalo ležet ve skříni. :lol: Taky pro posunovou četu to bude znamenat větší klid při přístavbě na vlečku. :mrgreen:
H0 II.epocha DRG+1souprava Würtenberg(startset)a pára K.P.E.V.ještě je nestihli přeznačit.
miroslav lengyel

Příspěvekod hank61 » stř 03 pro, 2014 11:41 am

Mě zbyly taky 2 flexi koleje. Tak abych je nějak smysluplně zužitkoval, dokoupím jich dalších 10, k tomu alespoň 8 vekslí a udělám ten skryťák :D
Celoživotní hračička ;-)
https://hank61.rajce.idnes.cz
hank61

Příspěvekod miroslav lengyel » stř 03 pro, 2014 11:51 am

hank61 píše:Mě zbyly taky 2 flexi koleje. Tak abych je nějak smysluplně zužitkoval, dokoupím jich dalších 10, k tomu alespoň 8 vekslí a udělám ten skryťák :D

Určitě nebudeš litovat. :D
miroslav lengyel

Příspěvekod miroslav lengyel » úte 16 pro, 2014 3:20 pm

Tak zase změna :D přepočítal jsem lokomotivy a zjistil,že mi chybí ještě nějaké vagónky a těch kolejí mám zase nějak pomálu.Takže přeci jen udělám objízdnou kolej kolem SN jak navrhoval kolega Myšpulín,byť poněkud jinak.Některé vlaky do SN zajíždět nebudou,protože budou mít stanoviště v jiných SN a využijí pouze vratnou smyčku k obratu souprav.
Přílohy
track 2d.jpg
miroslav lengyel

Příspěvekod Barbucha » úte 16 pro, 2014 4:21 pm

To máš dobrý, já si říkám, kam bych dal padesátikolejné skryté nádraží.
DR, H0, epocha III c, v neplánované pauze.
Barbucha

Příspěvekod milan ferdián » úte 16 pro, 2014 4:59 pm

Barbucha píše:To máš dobrý, já si říkám, kam bych dal padesátikolejné skryté nádraží.

Zkusil jsi víceposchoďový výtah :?:
Limit příloh vyčerpán
milan ferdián

Příspěvekod Barbucha » úte 16 pro, 2014 5:01 pm

Jo, v létě na Finančním úřadě, jel jsem do 16. patra, nechtělo se mi jít pěšky.
Barbucha

Příspěvekod milan ferdián » úte 16 pro, 2014 5:05 pm

Barbucha píše:Jo, v létě na Finančním úřadě, jel jsem do 16. patra, nechtělo se mi jít pěšky.

Já to myslím vážně.Plány kolejišť/ZIMA2014/ŽM/kol.42./str.41.
Limit příloh vyčerpán
milan ferdián

Příspěvekod miroslav lengyel » úte 16 pro, 2014 5:07 pm

Hele vy dva kouzelníci,nechtěli byste řešit výtahy třeba tady? :D viewtopic.php?f=1&t=2348&start=150
miroslav lengyel

Příspěvekod milan ferdián » úte 16 pro, 2014 6:12 pm

miroslav lengyel píše:Hele vy dva kouzelníci,nechtěli byste řešit výtahy třeba tady? :D viewtopic.php?f=1&t=2348&start=150

Rádi by,když vy dva jste nejukecanější :D .
Limit příloh vyčerpán
milan ferdián

Příspěvekod Myšpulín » úte 16 pro, 2014 9:47 pm

Jak jsem říkal, kolejí není nikdy dost. Stejně ještě doporučuji tu spojku na pravém zhlaví. Časem ji oceníš. Ty dvě vexle tě již nepoloží.
H0, III až IV, ČSD, nemodelář
Myšpulín

Příspěvekod Barbucha » úte 16 pro, 2014 9:53 pm

milan ferdián píše:
miroslav lengyel píše:Hele vy dva kouzelníci,nechtěli byste řešit výtahy třeba tady? :D viewtopic.php?f=1&t=2348&start=150

Rádi by,když vy dva jste nejukecanější :D .

To bude vykládat někdo, kdo se tu vymáčkl skoro 7000x :-D
Dobrá, dám si do konce roku bobra a nebudu prudit :-).

Spojku tam fakt mrskni, bez toho by to bylo celkem na budku. Stejně bys jí pak dodělával, nebo sakroval, že ji nemáš.
Barbucha

Příspěvekod miroslav lengyel » stř 17 pro, 2014 6:41 am

Myšpulín píše:Jak jsem říkal, kolejí není nikdy dost. Stejně ještě doporučuji tu spojku na pravém zhlaví. Časem ji oceníš. Ty dvě vexle tě již nepoloží.

Ta spojka na pravém zhlaví mi nedává smysl,co bych tím získal?Vlaky budou vjíždět do SN zprava a zaparkují tam.V druhém případě se SN vyhnou a po objízdné koleji se přes smyčku vrátí zpět do zastávky,která slouží zároveň jako rozbočení pro 2 "směry".Píši to v uvozovkách,protože se vlastně jedná o jednu trať(ovál) různě zakroucený.Celá přístavba vlastně vznikla z toho důvodu,aby vlaky po "hlavní" trati nejezdily stále dokola.V nově vzniklém SN budou zaparkovány dlouhé soupravy(rychlík 4-5 vozů+mašina nebo dlouhé nákladní vlaky) v původním SN pak osobní vlaky nebo kratší nákladní vlaky, ve 2 kolejném SN(smyčka) budou další 2 nákladní vlaky a nesmíme zapomenout také na 2 viditelná nádraží+zastávku.Všude je počítáno s volnou průjezdnou kolejí a vzhledem k tomu,že jezdím na ruku a se zvukem,tak bude o zábavu postaráno.Přikládám ještě plánky původní části,aby bylo zřejmé vo co go.Jinak se mi líbí bardi,jak umíte hezky rozdávat s cizího, :D ony ty 2 veksle navíc obnáší 2000,-Kč,použité 1200,-Kč.Koukám,že jste všichni za vodou. :lol:
Přílohy
stará část viditelná.jpg
stará část viditelná.jpg (21.43 KiB) Zobrazeno 5605 krát
SN stará část.JPG
SN stará část.JPG (45.12 KiB) Zobrazeno 5605 krát
miroslav lengyel

Příspěvekod Myšpulín » stř 17 pro, 2014 4:22 pm

Nějak jsem si nevšiml, že máš pravou spojku na zastávce obráceně. Myslel jsem pro odstavení soupravy v pravé vnitřní části smyčky. Ale takhle tím získáš jen jednu krátkou kolej a ta je dle tebe tady zbytečná. A já nepoužívám tvoje kolejivo, takže cenami jsem někde jinde. :) Takže ber to jen jako Off Topic.
H0, III až IV, ČSD, nemodelář
Myšpulín

PředchozíDalší

Zpět na Modelové kolejiště