Pavel-HP píše:Ještě bych zkusil přidat tu pomocnou příčku a posunout otočný čep mezi 3 a 4 nápravu. Teď je mezi 2 a 3, počítáno z vnějšku.
Čep jsem posunul od původního usazení o 2 mm směrem k mostu.
Protože tento vůz má trochu jinou konstrukci uložení mostu, tak jsem chtěl veškeré technické prvky zachovat v rámci určitých možností a přenést do postaveného vozu. Věděl jsem, že určité úpravy se budou muset dělat, že bude muset být určitý kompromis mezi předlohou a modelem. Jen jsem chtěl vědět od modelářské veřejnosti, kam mám zajít, co bude nepřijatelné a naopak co bude akceptováno.
Postavit se dá skoro všechno, udělat fikci je ještě lehčí a meze tvořivosti nezná hranic, ale postavit model, aby odpovídal předloze je daleko horší. Jenže každý model bude mít několik počet chyb, otázkou je, kolik jich může být a jak budou tolerovány. Na voze je právě to pěkné, že část podvozku zasahuje do mostu. A hlavně je to model, který zatím nikdo nemá a možná i mít nebude.
Jinak skoro stejná konstrukce mostu na přepravu transformátorů se využila i u jiných hlubinových vozů.