od Tempotaxi » ned 23 úno, 2025 1:04 pm
Dnes jsem prováděl údržbu kolejiště.
Jen podotknu, že kolejiště nemám ničím zakryté.
A tolik malých pavučinek a nánosů prachu na střechách, no prostě fuj.
Takže vysavač, dlouhý štětec až jsem jel. Ale nejprve jsem sundal vše, co nebylo přilepeno.
Jenže vysavačem šlo i to co jsem si myslel, že je dobře přilepeno. Takže někde se odstranil štěrk, jinde tráva a jinde jsem nasál zase to, co tam mělo zůstat. Takže nic pak nezbylo, než se podívat a přehrabovat vysátou špínu a znova malé drobnosti přilepit.
Pak zase dolepit štěrk, trávu, osadit znova kolejiště modelem.
Tak údržba je nějak hotová a budu muset přemýšlet, jak kolejiště zakrýt. Jenže se zakrytím není takový problém, ale to zakrytí pak sundávat tak, aby se nevířila špína anebo, aby ta nečistota se pak nevysypala na kolejiště. Kolejiště je velké a sundávat pak velkou plachtu bez poškození kolejiště nebude tak lehké.
Jen je škoda, že půdní prostor, který má podpěrné trámy a šikmé boční stěny neumožňuje kolejiště dát do zasklených vitrín a tím pádem stavět kolejiště modulově a každý modul mít v zasklené vitríně.
Další problém je takto zakrýt i vratné smyčky. Další problém je, že mám jen půlku pudy a druhá půle půdy je ložný prostor pro návštěvy. Dříve to byl ráj pro děti, možná že to bude ráj pro vnoučata. Zatím jsou malá a uvidíme, zda je to také osloví.