H0 podkrovní kolejiště s přístavem 450 x 300 cm

Fórum pro stavbu, přestavbu a provoz modelového kolejiště.

Moderátoři: StandaR, milan ferdián, Michal Dalecký, Jarda H.

Re: H0 podkrovní kolejiště s přístavem 450 x 300 cm

Příspěvekod Vít Doležal » ned 07 srp, 2016 8:15 pm

Ještě malá úprava a naznačení stoupání, klesání.
Přílohy
nákres čerčany 3.jpg
Vít Doležal

Příspěvekod rendo » ned 07 srp, 2016 8:47 pm

Vít Doležal...Neber to zlom,ale skratke co chces vsetko mat na tej ploche.Tak tam to nedas :!: :!: A co si dal nakres teraz(Hlavne tvoje stupania)tam stupa,tam klesa-tak to je husenkova draha :idea:
rendo

Příspěvekod rendo » ned 07 srp, 2016 9:31 pm

Uz ramy mas urobene,ale ak by bola moznost prerobit ich.Tak mozno by sa to dalo urobit na tento sposob..(ale vsetko zalezi,ako si na tom priestorovo)...ber to z rezervov,som amater.Ale inaksie myslim ze to tam nedas..
Přílohy
nákres čerčany 3.jpg
rendo

Příspěvekod Vít Doležal » pon 08 srp, 2016 7:10 am

V pohodě, já se neurážim naopak. S prostorem na tom už moc dobře nejsem. A rámy se mi opravdu přdělávat nechce. To stoupání mi přijde v pohodě, stoupat bude v podstatě jen ta lokálka a to není nic neobvyklého, zbytek nebude vidět a když jsem to zkoumal do 3 cm na metr se vejdu. Za zdymadlem bude popřípadě kulisa. Do nádraží bych přidal ještě jednu kolej směrem k přístavu a jednu slepou na druhou stranu.
Vít Doležal

Příspěvekod milan ferdián » pon 08 srp, 2016 8:31 am

Ahoj Víťo,
nebudu komentovat tvůj poslední návrh.Mám jen jednu otázku.Můžeš na obrázku kolejiště označit přístupy?
Milan
Limit příloh vyčerpán
milan ferdián

Příspěvekod Petr Zatrepalek » pon 08 srp, 2016 8:57 am

Pokud na tomto trváš, tak i přesto:
Předně máš blbě vzdálenost kolejí na dvoukolejce v tom "S" nalevo - už jsem ti psal, jak se ve WT dělá paralelní trat. Takto ti v tom oblouku z flexi budou narážet na sebe soupravy. U Tillig Elite je min vzdálenost kolejí 59mm... Za druhé - namaluj si tam hlavně tu řeku, at vidíš jak ti bude vycházet přístav a zdymadlo, a tok řeky přitom vypadal přirozeně... Tu lokálku bych napravo určitě nevedl zpátky do stanice, ale po obvodu rámu dál do skrytáku - klidně ji přece můžeš napojit na vnější kolej dvoukolejky... Navíc tím, že tu lokálku nepovedeš zpátky do nádraží, získáš možnost použit na dvoukolejce největší výhodu Tillig Elite - jejich obloukové vexle, což ti umožní posunout zhlaví a prodloužit si staniční koleje. To že si se na levém zhlaví stanice vzdal možnosti přejet z jedné koleje dvoukolejky na druhou, má nějaký účel? Proč máš všechny oblouky na spodní části levého rámu v tunelech? Je to po přístavu a stanici nejvíc pohledová část, takže se právě tam dá nejvíc vyřádit na krajině... O přístupu ke kolejišti se už zminuje Milan
Přílohy
nákres čerčany01.jpg
ČSD 1970-1988 v HO, jinak kitařina (éra, tanky), zakázková patinace a stavba modelů
Petr Zatrepalek

Příspěvekod Petr Zatrepalek » pon 08 srp, 2016 9:04 am

Pokud stojíš ještě o komenty a pomoc, bylo by myslím dobrý dát sem i aktuální plánek celé místnosti - kde je okno, dveře a případně další nábytek co omezí pohled nebo přístup ke kolejišti...
ČSD 1970-1988 v HO, jinak kitařina (éra, tanky), zakázková patinace a stavba modelů
Petr Zatrepalek

Příspěvekod Vít Doležal » pon 08 srp, 2016 9:28 am

Ahoj, o komentáře určitě stojím. Pokusím se odpovědět na vše. Dvoukolejku jsem dělal přesně jak si říkal jen mám strarši verzi tušim 8. Tak, že kliknu na kolej a potom na ploše na ikonu paralelní kolej. Řeka je nakreslena o stránku dřív. Dvojkolejku v leve spodní části jsem schoval kvůli ostrému oblouku myslíš, že je to zbytečné? A s tou lokálkou, jak by si jí teda vedl, mužeš mi to tam prosím naznačit? Plánek místnost přidám, až budu doma na počítači. A vexle můžu přidattaké, psal jsem, že se dá nádraží ještě upravit. Díky V.
Vít Doležal

Příspěvekod Vít Doležal » pon 08 srp, 2016 9:35 am

Teď jsem si všimnul, že si tam tu lokálku nakreslil, ale napojuje se do protisměru ne?
Vít Doležal

Příspěvekod Vít Doležal » pon 08 srp, 2016 9:40 am

A ty vexle byly před odpoučkou právě z toho důvodu, aby mohla lokálka kroužit a přejet nádraží z leva do prava.
Vít Doležal

Příspěvekod Petr Zatrepalek » pon 08 srp, 2016 1:03 pm

Vít Doležal píše: aby mohla lokálka kroužit a přejet nádraží z leva do prava.

A to je právě kolosální blbost... Vlak jede z bodu A do bodu B, a pak se zase musí logicky z B vrátit do A - čili v opačném směru po stejné trati. A ne tak jako to máš nakreslený ty - někde ve skrytáku se ti přece musí ty vlaky otočit....

Paralelní kolej se ti udělat nepovedlo, jinak by jsi měl tu vzdálenost kolejí všude stejně. Tu pravou paralelní kolej máš vedenou jinak než tu levou v úseku viz můj předchozí obrázek...

Ty tunely nalevo - v případě té lokálky můžeš trat vést viditelně podél stěny skalního masivu v němž máš schovanou dvoukolejku zhruba až do bodu kde je číslice označující šířku rámu. Terén kopce ti bude stoupat směrem do středu těch oblouků. Nebo můžeš vést dvoukolejku viditelně zářezem do tunelového portálu umístěného tamtéž, přičemž v místě kde bude schovaná trat lokálky budeš mít stoupající terén směrem ven od středu těch oblouků. Pokud jde o ostrý oblouky na dvoukolejce, ty přece můžeš mít až v tunelu... Mně tam dole na levém rámu vychází v pohodě poloměry r425/r543 pro vnitřní oblouk dvoukolejky, r484/r602 vnější oblouk dvoukolejky a r543/r661 na lokálku vedenou vně dvoukolejy, vše v Tillig Elite.

K té řece - jak se bude chovat to slepé rameno přístavu při vzedmuté hladině? Nevyplaví ti to celý nádraží i s okolím?
Přílohy
oblouky.jpg
Petr Zatrepalek

Příspěvekod Jiri Dvoracek » pon 08 srp, 2016 3:26 pm

Vis prece, jak to bylo v jednom filmu: "Nektera zakriveni jsou holt normalni :-D" Jako ten muj navrh je prehnany, nemel jsem na to moc casu :mrgreen: Ale myslim, ze se urcitemu zakriveni nadrazi stejne nevyhnes. Asi ne 90 stupnu, jak jsem to nakreslil, ale zkus se podivat treba na Cerchov od Milana, jestli by se to tam nedalo napasovat :D :mrgreen:
TT - digital, CD, ZSR a OBB, epocha V a VI, Digitrax a JMRI
Jiri Dvoracek

Příspěvekod milan ferdián » pon 08 srp, 2016 3:51 pm

Ahoj,
kolejiště jsem řešil dle šikminy v podkroví,tedy opačně než je zvykem.Vlakové soupravy na hlavní trati ve stanici délka cca 250,0 cm.Skica je od ruky.
Milan
Přílohy
008VD – DF.jpg
Limit příloh vyčerpán
milan ferdián

Příspěvekod workous » pon 08 srp, 2016 4:49 pm

Milane to je neuvěřitelný jak chrlíš super návrhy ....
Roco Geoline/DCC DR5000 + RocRail/JMRI momentálně v pauze..
workous

Příspěvekod milan ferdián » pon 08 srp, 2016 5:26 pm

workous píše:Milane to je neuvěřitelný jak chrlíš super návrhy ....

Ahoj,
spíše už zoufalství :lol: :lol: .
Milan
Limit příloh vyčerpán
milan ferdián

PředchozíDalší

Zpět na Modelové kolejiště