radula63 - kolejiště Odbočná dle Milana Ferdiána

Fórum pro stavbu, přestavbu a provoz modelového kolejiště.

Moderátoři: StandaR, milan ferdián, Michal Dalecký, Jarda H.

Re: cernos - kolejiště Odbočná dle Milana Ferdiána

Příspěvekod Houmr » pon 17 zář, 2012 7:09 am

workous píše:Děkuji všem za informace - mám již hotové bloky přesně jak píšete od výhybky k výhybce jen mne dnes zmátnul článek od HOUMRA a jeho schéma kde zahrnuje výhybky.UFF..
P.S. Pro Černoše - bude aktualizace? "Odbočnou" jsem chtěl dělat a tak jsem zvědav jak ti to dopadne a asi nejen já :)

Ahoj posílám odkaz proč detekuji i vyhybky, navíc detekce vyhybek je pak výhodou při resetu semaforů na červenou.
http://houmrovyvlaky.bluehost.cz/Galeri ... g00143.htm
"HO" - DCC - III - IV
Houmr

Příspěvekod mpinta » pon 17 zář, 2012 8:02 am

Houmr píše:Ahoj posílám odkaz proč detekuji i vyhybky...

NE, NE, NE !!! Budu to opakovat stále dokola, ale je to marný, je to marný, je to marný...
Detekovat výhybky ANO, ale pomocí bloků NE !!!
Zhlaví (výhybka,-y) se detekuje pouze indikátorem (jedním nebo více). Použije-li se blok, TC s něčím takovým nepočítá a jeho chování je pak velmi nestandardní, chybné.

Houmr píše:...detekce vyhybek je pak výhodou při resetu semaforů na červenou.
Ano, to je jeden z důvodů, proč se výhybky detekují. Spolu s některými dalšími důvody. Ale ne pomocí bloku!!!

Umístění bloků v kolejišti a Indikace obsazení zhlaví jsou popsány v následujících článcích:
http://lokopin.wz.cz/digital/digital_ra ... .htm#BLOKY
http://lokopin.wz.cz/digital/digital_ra ... m#OBSAZENI
Martin (LokoPin)
mpinta

Příspěvekod workous » pon 17 zář, 2012 8:12 am

Martine jak říkáš " všem jsem to tady na této židli říkal :), ale je to marný je to marný " mám ten film moc rád-nebudeme se pouštět do žádný další bloků....jo Lokopin zřejmě dobrý oddíl nic ve zlém Martine :mrgreen: .
Roco Geoline/DCC DR5000 + RocRail/JMRI momentálně v pauze..
workous

Příspěvekod cernos » úte 09 říj, 2012 7:15 am

Zdravím pánové a dámy, chtěl bych se zeptat, zda má smysl dělat v koncové stanici mezi kolejema sypané nástupiště (oboustranně tedy bez betonového okraje na nástupištní hraně)? Mohlo by se totiž třeba stát, že na 1. koleji budou stát vagony u rampy a motor tak bude muset zajet ke druhé koleji. Nebo je toto nepravděpodobné/nereálné? Uvědomil jsem si to až poté co jsem ze styroduru nástupiště vyřezal ;) nebo se na to vyprdnout a jen vyštěrkovat?
Pro lepší orientaci, plánek zde
Díky, Lukáš
železničním modelářem od roku 2011 - TT, DCC
cernos

Příspěvekod Adam96 » úte 09 říj, 2012 2:27 pm

cernos píše:Zdravím pánové a dámy, chtěl bych se zeptat, zda má smysl dělat v koncové stanici mezi kolejema sypané nástupiště (oboustranně tedy bez betonového okraje na nástupištní hraně)? Mohlo by se totiž třeba stát, že na 1. koleji budou stát vagony u rampy a motor tak bude muset zajet ke druhé koleji. Nebo je toto nepravděpodobné/nereálné? Uvědomil jsem si to až poté co jsem ze styroduru nástupiště vyřezal ;) nebo se na to vyprdnout a jen vyštěrkovat?
Pro lepší orientaci, plánek zde
Díky, Lukáš

Z popisu nějak nechápu, ale pokud to jde, tak tam nástupiště udělej, náklad tam může přijet tak, jako tak, a budeš mít více možností, kam přijet s Os. Náklad může přijet kamkoliv, Os jen k nástupišti ( tedy pokud nejsem na Šumavě :), tak bych ho tam udělal. http://okounricni.rajce.idnes.cz/nastenka#DSC02511.jpg
TT, DCC, ep. IV/současnost. Brejlovec je nejhezčí lokomotiva !
Adam96

Příspěvekod cernos » pát 12 říj, 2012 7:31 pm

Pomalu ale jistě. Venku teď počasí nic moc a s dětma se kvůli rýmičce a kašlíku jít ven nedá. Tak jezdíme a stavíme ;)
http://cernos10.rajce.idnes.cz/Budovy_a ... GP0167.jpg
Měl bych menší dotázek. Hledám vhodné staniční budovy pro koncovou a odbočnou. Na koncocou jsem dostal tip od Adama Zastávka Horní Nová Ves. Odbočnou bych viděl na Výpravní budova LVI/H Liteň nebo Výpravní budova LV/H Mladeč. V úvahu v odbočné připadají jen ty budovy, které mají nástupiště na levé straně. Celou budovu umístím na stranu s angličanem a tak nechci aby mi lidičky běhali z peronu právě do angličana. Máte nějaký jiný tip nebo nápad? Nebudou budovy v odbočné moc "malé"? Původně jsem chtěl 16H od Šikulů, ale ta je moc veliká (půdorysně a celkovým dojmem i vysoká.
Díky za nápady/postřehy,
Lukáš
cernos

Příspěvekod twiido » sob 13 říj, 2012 7:12 am

Lukas, vysoko motivacne fotky, mal som plany s vacsim kolajiskom ale po prezreti "tvojho" tohto fora asi prehodnotim zamer...uz teraz cakam na dalsie zabery
Skvela praca!
TT, 6.epocha, SŽDC/ŽSR
twiido

Příspěvekod workous » sob 13 říj, 2012 10:17 am

Ahojda moc pěkné zase se to posune dopředu
Roco Geoline/DCC DR5000 + RocRail/JMRI momentálně v pauze..
workous

Příspěvekod Adam96 » ned 14 říj, 2012 3:08 pm

cernos píše:Pomalu ale jistě. Venku teď počasí nic moc a s dětma se kvůli rýmičce a kašlíku jít ven nedá. Tak jezdíme a stavíme ;)
http://cernos10.rajce.idnes.cz/Budovy_a ... GP0167.jpg
Měl bych menší dotázek. Hledám vhodné staniční budovy pro koncovou a odbočnou. Na koncocou jsem dostal tip od Adama Zastávka Horní Nová Ves. Odbočnou bych viděl na Výpravní budova LVI/H Liteň nebo Výpravní budova LV/H Mladeč. V úvahu v odbočné připadají jen ty budovy, které mají nástupiště na levé straně. Celou budovu umístím na stranu s angličanem a tak nechci aby mi lidičky běhali z peronu právě do angličana. Máte nějaký jiný tip nebo nápad? Nebudou budovy v odbočné moc "malé"? Původně jsem chtěl 16H od Šikulů, ale ta je moc veliká (půdorysně a celkovým dojmem i vysoká.
Díky za nápady/postřehy,
Lukáš

Ta Horní Nová Ves je pěkná, ale není to na stanici ( a ještě koncovu ) příliš malé ? Ikdyž prostoru je fakt málo. Ještě mě napadlo toto, ale samodomo stavba http://www.masinky.cz/produkt/10229-TT- ... /index.htm
Adam96

Příspěvekod fruafru » úte 13 lis, 2012 7:16 am

Byl jsem požádán kolegou Jirkah o zpracování jeho velmi podobného námětu kolejiště, třeba se budou obrázky hodit jako inspirace pro tvorbu krajiny
Přílohy
002004.jpg
002002.jpg
002001.jpg
fruafru

Příspěvekod fruafru » úte 13 lis, 2012 7:19 am

Ještě jeden "letecký pohled"
Přílohy
002005.jpg
fruafru

Příspěvekod Michal Šuhajda » úte 13 lis, 2012 1:27 pm

No sice v návrzích krajiny bylo víc polí a luk. Tohle je taková divočejší krajina, ale i tak to vypadá moc pěkně.
-MiŠ-
Velikost H0, ČSD
Jméno a příjmení je v nicku, nemám potřebu se skrývat
Michal Šuhajda

Příspěvekod cernos » úte 13 lis, 2012 9:06 pm

Jen menší informace o stavu kolejiště. Rozestavěno na několika frontách, viz fotky na rajčeti. Teď musím všechny rozpracovaný "projekty" :) dokončit a pak se uvidí co dál. Uvítám jakoukoli kritiku, dokud se s tím dá něco rozumně dělat. Omluvte, prosím, kvalitu fotek. Fotit můžu jen večer když na to mám klid a foťák taky žádná sláva, moje ruce jakbysmet.
Lukáš
Obrázek
cernos

Příspěvekod Adam96 » úte 13 lis, 2012 9:22 pm

Kritika ? žádná není :-) Jen se zeptám, jak tu uděláš mezi kolejí a budovou ? bude tam nějaké nástupiště, nebo jen vysypaná plocha ?
Adam96

Příspěvekod cernos » úte 13 lis, 2012 9:26 pm

Ano mezi budovou a kolejí bude jen sypané plocha pískem, tak jako to bylo a asi stále ještě je u nás v Lenoře.
cernos

PředchozíDalší

Zpět na Modelové kolejiště