Vánoce jsou pro modeláře nejplodnějším obdobím roku

Hezky pokračuješ!
Jestli můžu, měl bych pár poznámek:
- Obloukový most tam krásně sedí, jsem rád, že jsem se trefil. Jen tu trať od něj k viaduktu netoč stejnými oblouky jako trať dole. Na straně viaduktu bych nechal oblouk volnější a esíčko jen okolo nějaké skály blíž k řece, lokálka se může víc klikatit (třeba viz obrázek níže). Platí, že napřed byl kopec a pak do n ěj kutali trať.
Souhlas to se mi líbí to zapracuji. Řikal jsem jestli by tady té náhorní plošce neslušela výhybna
- Otočená menší stanice je asi lepší, ale oblouky nalevo podél hrany panelu bych nějak rozhodil na méně pravidelné - takhle má lokálka velkoryseji vedenou trať než "koridor".
Ano to je sice pravda, ale naštěstí nejsou vizualně u sebe takže přímé porovnání není tak nasnadě, a ono taky sice "lokálka" ale chystám tam honit brejlovce se 4-5 Ykama, nebo i delší nákladní vlaky. Nějaké zpestření tam zkouším, ale zatím nemám výsledek.
- Když jsi stanici teď přehodil (hurá, co taky se stanicí u zdi!?), nezkusil bys tu levou část celou připlácnout ke stěně? Prostě vyhodit ten cca 30°segment a ten velký stůl srovnat? Získáš místo, malá stanice nebude utopená v rohu a bude na ni vidět.
Se stolem už nehnu to by bylo peklo, ale celá ta nově vzniklá rovina má volnou ruku, jediné co mě limituje jsou středy SN nad sebou pro revizi zvnitřku, ale to není úplně limitující takže už si hraju se "srovnanými" variantami i za současného stolu.
A ano ten trojúhelník prázdný zmizí takže až bude hotové zalištování hrany stolu bude to mít jednotné čelo až na ke stěně.
Zmenšovat stůl do uličky není potřeba možná to nevypadá ale místa je tam luxusně. myslim že 5 lidí by v tom středu klidně mohlo stát vedle sebe.
- Velín bych pak totiž dal doprostřed U. Nepočítej s tím, že všechno bude jezdit automaticky (možná bude, ale jen dokola) a jakákoliv manipulace na vlečky se i přes sto rozpojovačů občas bez manuálního zásahu neobejde. Taky mi přijde škoda sedět "za kopcem" a koukat, jak to tam někde v povzdálí jezdí.
Vypadáto, že máš opět pravdu

(on už mi to teda navrhoval kolega v práci), ale než jsem si tam sednul ve skutečnosti úplně se mi do středu nechtělo.
Zatím u mě vyhrává varianta viz obrázek.
Pultík pod Hlavním nádražím, ale výklopný na monitorovém rameni do uličky, takže budu sedět uprostřed obě nádraží jako nadlani, budu krásně vidět celou střední část. a vlevo mi kolem hlavy budou vjíždět vlaky do malého nádraží.
- Poslední věc - pokud se s tím ještě dá hýbat, do esíček na koridoru vlož nějaké krátké přímé úseky, pomůže to jízdě souprav a vypadá líp. Aspoň tak na půl vozu. Pak taky existuje věc zvaná přechodnice, kdy oblouk nezačíná hned "zostra", ale náběh je postupný, podobně, jako v autě otáčíš volantem při vjezdu do zatáčky. Pro účely plánování, protože málokterý soft to umí řešit, to řeším vložením kratší koleje (5 - 15 °) o něco většího poloměru na začátek a konec oblouku. V reálu to vykoutíš z flexi a ono to vyjde.
Ono to z plánku uplně nevypadá ale mezi oblouku je vždy minimálně 46mm, a jak píšeš tak oproti návrhu flexi koleje "uhlazuji", ale do návrhů to nerýsuji (i když jsem na to jeden semestr před 15 lety měl

)
Zamýšlím se u sebe nad pokračováním Velké Paky a mám podobné nápady, proto odpusť, že do toho tolik vrtám

Kdybych nechtěl aby se v tom lidi vrtali a to i kriticky, nedávám to sem:) Vrtaní mě, a projekt především, posouvá dál, nutí mě koukat z jiných úhlu a je pro mě skvělou zpětnou vazbou.