Vít Doležal píše:Ještě mám jeden blbý dotaz, pokud bych teda použil kolejivo Tillig elite a to třeba jen v nádraží, je možné ho napojit na ostatní koleje např, mimo hlavní trať skryťák atd. , když mají rozdílnou výšku kolejnice 2,5 a 2,1 mm ? Nechce se mi složitě prodávat to co mám už nakoupeno. Díky V.
Dělají se na to spec spojky. Nebo se dají udělat. Spojit jde všecho, ale nemusí to být pěkné ve viditelné části. Např. skryťák Piko A-gleis, ještě v tunelu přechod a venku už jen Elite. Když Elite vyhýbky a kolejnice , tak stojí za zvážení zdali k tomu nepoužít přažcové rošty Mein Gleis od Weinerta - cena plus minus stejná provedení příchytek výrazně lepší. Weinert dělá už i beton ale tam asi neprodává extra rošty, jen celé flexi primárně tam dává Peco Code75 co je o 0,2 mm nižší a není brunýrované. Brunýrované koleje doporučuji, jelikož je to vhodnější podklad pro další povrchovou úpravu a snesitelné je to i bez ní. I nenabrunýrované se takto dají upravit příslušnou chemií.
Jinak vidím pokrok v projektovaní i když to zatím nechce vejít. Pak čtu, že chceš i troleje. Ty zakroucené tratě a zhlaví se budou obtížně drátovat - vyjde tam hustý les stožárů. V prapůvodním projektu je obdélník délky 6m - zkus to s ty hotové rámy přemístit vhodně tak aby vzniklo dlouhé L.