od HonzaM » ned 25 kvě, 2025 7:47 am
Ještě informace k obrázkům v předchozím příspěvku:
Vyříznutá plocha na hlavním panelu je určená pro položení koleji pro tramvaj. Koleje budou zapuštěné jako v reálu, jejich horní hrana bude v úrovni terénu. Zaujal mne totiž velmi pěkný model pražské tramvaje T3 a chtěl jsem po něj najít využití. Mimochodem, neleží někomu doma tento model (nebo neznáte někoho kdo ho má), rád bych ho odkoupil, jsem ochoten zaplatit i vyšší částku než za kterou se prodával. Bohužel jsem s koupí zaváhal, teď už není na trhu a v Praze jezdí většinou spřažená dvojice.
Na dalších snímcích jsou segmenty s tratěmi propojujícími novou stanici s nynějšími moduly. Mým záměrem je vytvoření co nejdelších dvojkolejných úseků volné trati, efektní je potkávání protojedoucích vlaků. Nelíbí se mi kolejiště, kde s tvůrce snaží na malé kolejiště nacpat co nejvíc tratí a stanic, takže je minimum volné tratě mezi stanicemi, tratě se často nesmyslně vedou tak, že trať z nádraží vzápětí tohle nádraží podjíždí, stanice jsou tak krátké, že se do nich vejdou jen dva nebo tři rychlíkové vozy za lokomotivu.
Na spojovací trati podél oken je vyjímatelný střední díl, umožňující přístup k oknům.
- Přílohy
-

-

-