Úvod do situace rozhodl jsem nádraží zatím vynechat a natáhnout místo něj dvě rovné koleje. nejdříve posbírat zkušenosti na menším a zbytku kolejiště a pak ho dodělat.
Ale (viz schéma) levý oblouk R661 a R602 potřebuju již teď natáhnout finálně až po kolejovou spojku, a zde se nachází jádro pudla: jak udělat DO tak aby byla připravena pro budoucí nádraží abych nemusel dořezávat koleje a donapojovat. Předpokládám, že k jednoznačné odpovědi se budu muset zamyslet už nad celým nádražím.
Zde přichází serie dotazů.
A)Je při použití traincontroleru zapotřebí mít DO rozhraní tam kde zastavuji?
- dle běžného průzkumu jsem pochopil, že ne ale rozhraní DO tam kde chci zastavit to hodně spřesnujě
B) je časté aby vlak stál na vjezdovém návěstidle do stanice a čekal?
C) jak daleko na ose trati mám umístit vjezdové návěstidla? v cm od poslední vyhybky/spojky ven od stanice
D) mám dávat vjezdové návěstidlo na obě koleje z obou stran? v reálných předlohách mi přijde že to tak je, ale na kolejišti nebudu potřebovat jezdit "v protisměru" nebo se mýlím ?
Když už sem jsem so do toho pustil, zkusil jsem si nahodit nějaké návěsti, ale musim říct, že to pro laika není uplně jednoduchá záležitost.
Nejdříve popis stanice.
žlutá část je moderní stanice na nově zrekonstruovaném koridoru elektrifikovaná, ještě smrdí novotou, použité nejnovější zabezpečení, modrá je původní jednokolejná neelektrifikované trať.
Vlečka vede do aktivního areálu, kam sem tam vagon dva něčeho přivezou.
Ve stanici staví osobáky, rychlíky, ale dálkové spoje a nákladní projíždějí.
menší nákladní mohou i zastavit.
A teď myšlenkový pochod k umístění.
Z každé strany na vjezdu jsem umístil vjezdové návěstidlo.
Provoz bude poněkud živý, takže z každé dopravní a nákladní solo odjezdové návěstidlo spojené se seřazovacím
Solo seřazovací zajištují vlečku a manipulační kolej.
na hlavních kolejích které jsou určeny pro jednosměrný provoz jsem dal výjezdové jen ve směru a druhou stranu zasjistil samostatným seřazovacím.
na všchny "výjezdy" jsem umístil samostatná seřazovací na základě předlohy, ale uplně tomu nerozumí, a s ohledem na nemaloucenu každého prvku nevím jestli nejsou zbytečná ?
v čem hodně plavu je jaké všechno barvy použít zde jsem čistě zkopíroval z reálné předlohy stanice aniž bych uplně rozuměl proč.
Tak snad to dává smysl, nádraží má čas takže nepotřebuji vše teď rozseknout jen potřebuji vyřešit vše abych mohl zodpovědět to proč jsem to začal řešit.
Kde přesně umístit vjezdové návěstidlo na obou stranách, a kde přesně k němu udělat DO rozhraní.