Lokálka TT 110x75

Fórum pro stavbu, přestavbu a provoz modelového kolejiště.

Moderátoři: StandaR, milan ferdián, Michal Dalecký, Jarda H.

Re: Lokálka TT 110x75

Příspěvekod Rocky_MK » čtv 26 lis, 2015 3:15 pm

Zrovna jsem chtěl dodat, že za to mohou zejména pánové hank61 a Míra Lengyel :D
Nemám na kolejišti sedmivozový RailJet v N a stále ještě dýchám
Rocky_MK

Příspěvekod Dusan » čtv 26 lis, 2015 3:26 pm

A za kolejiště pak pěkný pozadí na kterým musí být vidět kostel! Protože plachtaři, když už, tak sedají zásadně k dědině s kostelem. Kde není kostel, není totiž hospoda. To jen, když už jsi tam dal ten větroň :-)
HO(N),DCC,ep.II.-III.
Dusan

Příspěvekod hopeter » čtv 26 lis, 2015 3:49 pm

No já tam vidím v koutě větrný pytel a označenou dráhu 22. Takže ten s tou L23 sednul na letiště i když třeba né na vlastní... :D Koukám,že plachtařina,modelařina a vláčky je častá kombinace zájmů... :wink:
Jinak Rocky začíná to vypadat dost hezky a ta přístavba by měla šmrnc. Však to můžeš udělat po částech dle financí.
TT a G , epocha III / IV , jen si tak hraju ...,V jednoduchosti je síla... HOnza PETERa
hopeter

Příspěvekod Rocky_MK » čtv 26 lis, 2015 4:06 pm

Ta L-23 (těší mě, že to někdo poznal :D) je stínová statická polomaketa, kterou jsem vyrobil taťkovi na dort k padesátinám (který upekla přítelkyně). Tehdy jsem dostal zadání, že má mít rozpětí 15cm, aby byla v poměru s tím dortem. A teď, po téměř roku, se mi výborně hodí na kolejiště, protože v 1:120 je to L-23 s nástavci křídel, které zvyšují klouzavost na 31 :)

Dušane, to jsem nevěděl a díky, že jsi to sem napsal. Až budu jednou vybírat plochu pro nucené přistání do terénu, vzpomenu si na tebe ;) :D

Jinak díky za chválu, sám z toho mám radost, i když to nemůžu stavět vedle naprosté většiny kolejišť prezentovaných tady na fóru. To s tou přístavbou je jen takový okamžitý nápad. Stavba by mohla jít rychle, protože koleje jsou v jedné rovině, krajina by byla jednoduchá (chtěl by tu trať vést v zářezu až kousek za ten silniční nadjezd) a už jsem se poučil z chyb, co jsem nadělal. Ale hlavní je čas a taky peníze, které budu potřebovat jinde (chci jít do plachtařského výcviku). Takže tak :) A navíc - spíš bych potřeboval lepší lokomotivu, než přístavbu. Jak jsem se díval na nabídku odlitků a pojezdů, asi půjdu do Bardotky, třebaže bych uvítal raději loko, která se více hodí pro krátké lokálkové manipuláky v 80. letech. A z leptu stavět nechci.

Jo, a taky se obávám, že kdybych udělal tu přístavbu, tak budu muset neodkladně rozšířit skryťák :D
Rocky_MK

Příspěvekod milan ferdián » čtv 26 lis, 2015 6:24 pm

No koukám,koukám a nevěřícně čtu.Ale kluci já vám takové rozhodnutí schvaluji.Přesně nejdříve,uvidíme jak dopadne počátek a když dobře,zkusíme další díl na pokračování.
Limit příloh vyčerpán
milan ferdián

Příspěvekod hank61 » čtv 26 lis, 2015 7:17 pm

Rocky_MK píše:Zrovna jsem chtěl dodat, že za to mohou zejména pánové hank61 a Míra Lengyel :D

Hele. Mě do toho netahej ☺☺ Ovšem ten nápad s tím rozšířenim je bezva. A hlavně máš na to spoustu času, což ti zdravě závidim ☺
Celoživotní hračička ;-)
https://hank61.rajce.idnes.cz
hank61

Příspěvekod Rocky_MK » čtv 26 lis, 2015 7:22 pm

No to ani nemám :) a nevýhoda toho je, že je to vlastně ,,kompatibilní" jen k tomuto místu v mém pokoji. Ten samotný panel 110x75 může být ,,kdekoliv". Ty segmenty taky, ale na jiném místě to využití prostoru není efektivní.
Každopádně mě láká, že se to dá udělat poměrně rychle, prakticky žádné detaily a ,,drbačky" na tom nejsou. Maximálně tak areál vlečky, ale s tím se můžu šušnit, až to bude celé pojízdné.
Ale jak jsem řekl, přednost má lepší lokotka pro manipulák a hlavně ten piloťák. Pojezd se dá koupit za 1200, odlitek za 230, pak nějaké součástky na osvětlení a pak už jen pár večerů modelaření.
Rocky_MK

Příspěvekod JanoH0e » čtv 26 lis, 2015 8:18 pm

Rocky_MK píše:No to ani nemám :Pojezd se dá koupit za 1200, odlitek za 230, pak nějaké součástky na osvětlení a pak už jen pár večerů modelaření.

Tak to by som radšej "počkal" až budem mať 3500 a kúpil nového Hektora od Tilliga, poprípade skúsil modelbazar . On sa ti model, ktorý staviaš doma predraží ani nevieš ako. Napr. farby, obtisky a iné "drobnosti ". O kvalite pojazdu ani nehovoriac.
JanoH0e

Příspěvekod Rocky_MK » čtv 26 lis, 2015 8:46 pm

Barev mám dost, obtisky = otázka max. 50Kč, pojezd mi hádám bude stačit, před koupí bych si vyžádal video. Takto mě to baví mnohem víc, nemluvě o tom, že dát takové peníze za nový model je pro mě zatím nemyslitelné. Pokud by se objevil na bazaru model dražší o pár stovek oproti ceně, za kterou bych si ho dal dohromady - proč ne.
Rocky_MK

Příspěvekod JanoH0e » čtv 26 lis, 2015 9:11 pm

Takéto "predstavy" som mal tiež. Ale ako sa hovorí o tých lacných veciach "nie som tak bohatý" ...... Na druhej strane, pokiaľ si dotyčné natlčie hubu ...... :D . Stavba na samodomo pojazdoch má veľa záludnosti, o stavbe z odliatku ani nepíšem. Taktiež sa ti môže stať, že po "vydarenom" zásahu to môžeš celé zahodiť.Je to celé veľká lotinka. To ti potvrdia všetci, čo niečo postavili. Ak to má byť takpovediac "nosná" lokomotíva na ktorej bude ležať ťarcha dopravy, radšej "osvedčenú" veľkovýrobu, ako rok sa s niečim patlať a potom to vyhodiť. Samo doma stavbu by som realizoval skôr až potom, až ťa nebude nič tlačiť, že nemáš s čím jazdiť. A aj keď niečo "zpatlaš", v podstate sa nič nedeje, prevádzka funguje bez problémov ďalej.
JanoH0e

Příspěvekod hopeter » pát 27 lis, 2015 2:46 pm

Jano ti radí dobře. Taky jsem nakoupil několik bazarových lokomotiv a celkem slušné kousky ale na nové prostě nemají. Teď už jedině nové. Korunka ke korunce a ono se to nastřádá. Kolem vánoc se objevují i sem tam nějaké slevy a akce. Jo a bacha na Rosničku , cena sice nízká ale potíže všeobecně známé se mě potvrdili.
Taky střádám na Hektora ale jde to pomalu... :roll:
TT a G , epocha III / IV , jen si tak hraju ...,V jednoduchosti je síla... HOnza PETERa
hopeter

Příspěvekod Rocky_MK » pát 27 lis, 2015 2:52 pm

Na Rosničku kašlu, i když nerad. Jsem šťastný, že mi před několika měsíci unikla Zeuke Rosnička na aukru, bylo by to vyhozené pětikilo. Zeuke Hektor jezdí jakžtakž. Vyčistil jsem si ho, propájel, zatížil, osvětlil a jezdí slušně. Ale stejně občas potřebuje šťouchnout a při malé rychlosti se občas zastaví. Byl jsem docela nalomený nedávno koupit za 1500 bazarovou Tilligovu Rosničku, ale rozmyslel jsem si to.
Rocky_MK

Příspěvekod Adam96 » pát 27 lis, 2015 4:59 pm

Sleduj pořádně bazar a k-report. Já sehnal nového hektora od Tilliga za sladkých 2000 kč :wink: Nedávno někdo prodával brejlovce a barunu (kuehn+MTB), 1600/ks, ale tam jsem reagoval už pozdě :|
TT, DCC, ep. IV/současnost. Brejlovec je nejhezčí lokomotiva !
Adam96

Příspěvekod Rocky_MK » pát 27 lis, 2015 6:24 pm

K-report neznám, díky za tip. Modelbazar a aukro sleduju celkem pravidelně. Ale většinou tam vídávám staré krámy za nehorázné ceny a la TT motorák DR s přívěšákem za 1800Kč :roll: :roll: Někdo to už krásně oglosoval: ,,Uvědomte si, že to není víno, takže s věkem to ztrácí na hodnotě''.
Rocky_MK

Příspěvekod Tomáš » pát 27 lis, 2015 7:10 pm

Rocky_MK píše:K-report neznám, díky za tip. Modelbazar a aukro sleduju celkem pravidelně. Ale většinou tam vídávám staré krámy za nehorázné ceny a la TT motorák DR s přívěšákem za 1800Kč :roll: :roll: Někdo to už krásně oglosoval: ,,Uvědomte si, že to není víno, takže s věkem to ztrácí na hodnotě''.

Na modelbazaru se poslední dobou objevují jen předražený krámy,který se nedají prodat na aukru.
Mrkni sem,tady prodávají za "normální" ceny.
http://www.modely-sisel.cz/modely-sisel ... u-TT-1-120

Jinak tu stavbu samo-domo si určitě vyzkoušej,ono kdo to nevyzkouší není modelář. A to vysochání odlitků má taky něco do sebe. Já se chystám pár nepovedených výtvorů,řádně provozně opotřebit a šoupnout jako dekoraci na kusou kolej. Navíc si na tomhle všem dál osvěžíš různé modelářské techniky,které bych se na modelu za několik tisíc bál dělat.
"TT" - NYNÍ UŽ DCC - IV 1985-1995 (pád ČSD)
Tomáš

PředchozíDalší

Zpět na Modelové kolejiště