Návrh kolejiště tvar L v TT/1:120

Fórum pro stavbu, přestavbu a provoz modelového kolejiště.

Moderátoři: StandaR, milan ferdián, Michal Dalecký, Jarda H.

Re: Návrh kolejiště tvar L v TT/1:120

Příspěvekod lajblt » stř 01 srp, 2012 7:36 am

Ono bohužel vést trať z odbočné do koncové stanice nelze jinudy, než takto. Chápu, že je to "hřích pro pátera Knoxe", ale ani Jirku, ani mě nenapadlo jiné řešení.
lajblt

Příspěvekod milan ferdián » stř 01 srp, 2012 7:40 am

lajblt píše:Ono bohužel vést trať z odbočné do koncové stanice nelze jinudy, než takto. Chápu, že je to "hřích pro pátera Knoxe", ale ani Jirku, ani mě nenapadlo jiné řešení.

No,ono je ještě jedno řešení,které jsem avízoval.Ale zatím nejsem schopen vyšetřit čas :oops:
Limit příloh vyčerpán
milan ferdián

Příspěvekod Jiri Dvoracek » stř 01 srp, 2012 12:49 pm

Ahojte, no mne jedine reseni, ktere mi tady lezi mezi starymi navrhy, vychazelo takto. Ale zdalo se mi, ze by ty dve nadrazi byla az prilis blizko u sebe, snad jenom oddelit kulisou a nebo jinak.A taky mi ta lokalka prisla nejaka zbytecne az moc rovna. :D Ale ja asi radeji preziju ten most pres to zahlavi :D
TT - digital, CD, ZSR a OBB, epocha V a VI, Digitrax a JMRI
Jiri Dvoracek

Příspěvekod Jiri Dvoracek » pát 03 srp, 2012 12:21 pm

Tak jsem si tak sel po meste a narazil jsem na novy modelshop. No a to by bylo, abych si tam neco nekoupil. Nasel jsem tam krasny plakat pozadi, ktere mi silne pripomina moje cesty do skoly do Karvine :D :D Bude se krasne vyjimat na pozadi za lomem a jeho okolim. :D Dalsi blbost, co jsem si koupil, byly sroubky a hrebicky na koleje a az doma jsem zjistil, ze flexikoleje nemaji na ne nemaji dirku :D Jinak tech vagonku si nevsimejte, nejsou na vystavu a jeste ani dodelane. Nekterym chybi barva a jinym polepy :D :D Jinak jeste prikladam zatim posledni verzi planku kolejiste. Koleje a navestidla doplnil Tomas a krajinu jsem si preplacal ja :D :D Jirka
Jiri Dvoracek

Příspěvekod lajblt » pát 03 srp, 2012 1:17 pm

No vidíš, jak sis to nakonec hezky navrhnul. A můžeš začít stavět. :)
lajblt

Příspěvekod harttman » pát 03 srp, 2012 3:14 pm

Pěkné. Něco takového by se mi taky líbilo. Ale v H0.
harttman

Příspěvekod lajblt » pát 03 srp, 2012 8:35 pm

Pokud máš odpovídající (tj. větší) prostor, klidně ti něco podobného navrhnu. V HO je podstatně větší výběr kolejiva (především obloukových výhybek ;) ).
lajblt

Příspěvekod Jiri Dvoracek » sob 04 srp, 2012 12:57 pm

Takze jsem zauktualizoval i fotky na rajceti, kde budu postupne pridavat fotky ze stavby, ktera bude slavnostne za ucasti moji malickosti zahajena 13. zari 2012. :D Ukonceni stavebnich praci se predpoklada jeste v tomto stoleti :D :D Takze dekuji vsem za ucast v teto diskuzi a Tomasovi za navrh kolejiste :D Co bych si bez Vas chlapci pocal :P Kdyby nekoho casem zajimalo, jak si vedu ja a nebo jak se trapim se stavebnimi pracemi, muze mne kontrolovat na

http://jiricek09.rajce.idnes.cz/Stavba_kolejiste/

Vozovy park je zatim velmi chaby, kdyz nepocitam stare lokomotivy, rychlikove a patrove vagonky od Kuvajtu napadeni, tak jsem si zatim objednal jenom dva brejlovce od modelyvlacku.cz, postavil 10 vozu Facss, 7 vozu Raj a 3 cisterny z LPH stale cekaji na sestaveni. Poslednim pocinem je objednani elektricke petivozove soupravy rady 460 u pana Smetka. Tak praci zdar. Jirka :mrgreen: :mrgreen:
Jiri Dvoracek

Příspěvekod Jeňa Sova » sob 04 srp, 2012 1:57 pm

Já budu rád, a myslím, že nejsem sám, když se v tomto tématu objeví čas od času nějaké novinky ze stavby tohoto zajímavého kolejiště ;)
Jeňa Sova

Příspěvekod josooo » sob 04 srp, 2012 8:59 pm

Ale to isté čakáme aj od tvoho kolajiska :D :D :D (...a od každého iného)
TT, ČSD, III/IV epocha, Zbierka sa rozrastá ale koľajisko stále nenarastá:-(
josooo

Příspěvekod Jeňa Sova » ned 05 srp, 2012 8:16 am

Josooo, můžu tě ujistit, že si na výsledky ode mě počkáš ještě hodně dlouho. Jestli vůbec budu ještě něco, ať z plánů či stavby, zveřejnovat. Ten příspěvek jsem psal jako malou narážku na to, že Jiří dával odkaz na rajče, a že ho tam můžeme kontrolovat. Myslím, že praktičtější je, když občas něco zveřejní tady - např. odkaz na novou galerii na rajčeti... Proto jsem to napsal tak, jak jsem to napsal.
Jeňa Sova

Příspěvekod Jiri Dvoracek » ned 05 srp, 2012 12:17 pm

Jj, ja jsem to pochopil. Budu sem pravidelne davat odkazy na jednotlive faze vystavby. Dneska jsem neoficilane zacal fazi I, cili vystavbou casti s lomem, to jenom abych se nejak zabavil do toho zari. :D :D Jeste teda musim zjistit, jak daleko je stred kolejnic od okraje panelu, protoze ve wintracku jsem na to teda vubec neprisel. :D :D :D Tak abych neskoncil uz tady :D
Jiri Dvoracek

Příspěvekod chameleon » pon 06 srp, 2012 4:48 pm

Jiri Dvoracek píše:Jeste teda musim zjistit, jak daleko je stred kolejnic od okraje panelu, protoze ve wintracku jsem na to teda vubec neprisel. :D :D :D

to ve wintracku ani nenajdeš, to je na tobě, jak to provedeš :D
Co jsem tak nějak odkoukal od Milana, tak na viditelných částech nejde pod 45mm, většinou však používá kolem 50-60-70mm :wink:
chameleon

Příspěvekod milan ferdián » pon 06 srp, 2012 4:51 pm

chameleon píše:
Jiri Dvoracek píše:Jeste teda musim zjistit, jak daleko je stred kolejnic od okraje panelu, protoze ve wintracku jsem na to teda vubec neprisel. :D :D :D

to ve wintracku ani nenajdeš, to je na tobě, jak to provedeš :D
Co jsem tak nějak odkoukal od Milana, tak na viditelných částech nejde pod 45mm, většinou však používá kolem 50-60-70mm :wink:

U každé modelové velikosti používám jiné rozměry .U H0 tradičně 60,u TT 43,u N 30-45 a u Z 25-30.
Limit příloh vyčerpán
milan ferdián

Příspěvekod Jeňa Sova » pon 06 srp, 2012 5:30 pm

Jiří, ve wintracku si odměřuji vzdálenosti celkem jednoduše. Dám kolej o úhlu 90 stupňů a poloměru 1 mm na konec té, kterou měřím, samozřejmě patřičným směrem. A potom postupným přidáváním koleje 0 stupňů a zhruba odpovídající délky zjištuji, dokud se nepřiblížím na tu správnou vzdálenost. Tu kontroluji přiblížením. Nevím, jestli jsem to napsal srozumitelně...
Jeňa Sova

PředchozíDalší

Zpět na Modelové kolejiště