Návrh koľajiska TT 220x125 cm

Fórum pro stavbu, přestavbu a provoz modelového kolejiště.

Moderátoři: StandaR, milan ferdián, Michal Dalecký, Jarda H.

Re: Návrh koľajiska TT 220x125 cm

Příspěvekod Ashta » úte 21 led, 2014 6:19 pm

ak to veľmi neovplyvni dlžku koľaji, tak za pokus by to stalo )
Ashta

Příspěvekod Ashta » stř 22 led, 2014 12:01 am

tak velmi pekne dakujem za podnety (je vidieť, že potrebujem cvičiť a cvičiť)

prekopal som vacsinu EW1 na EW2.. a samozrejme na výsledok sa už dá pozrieť :D
jednotku som nechal vľavo pri nakladacej rampe a v pravo pred remízou.

pripájam ako vyzerá spodok koľajiska spolu so skrytou stanicou + viditeľnu časť s načrtom plánu krajiny.
Přílohy
TT 220x125 viditelna+krajina final.jpg
TT 220x125 spodok final.jpg
Ashta

Příspěvekod mizl » stř 22 led, 2014 8:29 pm

No vida :wink:

Jen trochu na zamyšlenou ...

Mě by se líbil za mostem na levé straně vjezd přímo do tunelu obklopený skalním masivem. Možná bych i vypustil tam malý potůček s rybníkem. A nebo ho posunout trochu dále doprava.

Ovšem vše je pouze jen na tobě. Já jsem postožen horskými lokálkami. Proto ten nápad 8)

Michal
TT, III. - IV., DCC -> LENZ, Mikrolayout, Rajče, Staré kolejiště
mizl

Příspěvekod Ashta » ned 20 dub, 2014 9:41 pm

Prešiel nejaký ten čas.. a stále ma to drží. :D

trocha som "prekopal" svoj návrh.. rozmýšľal som nad X verziami koľajiska (konečne som sa stal majiteľom milanového druhého dielu, aj keď prvý stále chýba), kreslil a rozmýšľal a stále som cca pri svojom prvom návhu..

Snažím sa držať svojej základnej predstavy: epocha IV. Malá medziľahlá stanica s lokálkou, na ktorej zastavuje osobák s aspoň 4 vagónmi. Nejaká tá možnosť simulovať reálnu prevádzku + možnosť posunu. Čo najviac viditeľnej trate. A jednoducho si neodpustím kríženie tratí :D :D Bohužiaľ musím robiť kompromisy, tak ortodoxní realisti si môžu zgustnúť. Je mi jasné, že na lokálke sa tunely asi nestavali :evil:

Zredukoval som medziľahlú na 4 koľaje, s tým, že z lokálky je prístup na všetky koľaje. Dĺžka dopravných koľají je cca 1.1m čo by malo stačiť aj na osobák o 4-5 vozňoch. Skrytá stanica má 3 koľaje. Akurát mám stále dilemu či mať v stanici napravo remízu o dvoch státiach + tankovanie nafty.. alebo tam urobiť prekladisko na náklad dreva z lokálky.

Krajinu mám "v hlave", už ju len musím nejako rozumne hodiť do TRS (učím sa).
A potom bude následovať moja nočná mora, a to návrh zapojenia koľajiska do digitálu na kompletku. Na to budem potrebovať asi viac času, lebo tomu rozumiem asi ako jadrovej fyzike :D :D .
Dúfam, že aspoň koncom leta sa dostanem k začiatku stavby. Ideálne by bolo, ak by sa našla dobrá duša, ktorá by mi s tým pomohla.

Takže keď doriešim dilemu s remízou prihodil by som sem aj vizualizáciu v TRS a potom verímeeee aj postupné foto zo stavby.
Přílohy
koľajisko skrytá časť.png
koľajisko viditeľné.png
Ashta

Předchozí

Zpět na Modelové kolejiště