Kolejiste H0 250*150

Fórum pro stavbu, přestavbu a provoz modelového kolejiště.

Moderátoři: StandaR, milan ferdián, Michal Dalecký, Jarda H.

Re: Kolejiste H0 250*150

Příspěvekod Jarda H. » pon 13 úno, 2012 8:39 pm

Netáhlo píše:Jardo, trocha snahy, zjevně nestačí :mrgreen: a tak k tomu přidám ještě trochu svojí snahy a vyšlo mi toto ....

V pohodě, já tím nechtěl tvrdit, že to tam zkrátka jde ... jinak nech trochu snahy i na tazateli :lol: ! Ať se svěří do větších podrobností se svými plány a představami.
TT - analog - ČSD/DR, DB - III / IV
Jarda H.

Příspěvekod jeep18 » úte 14 úno, 2012 11:40 am

jeje tu sa to rozbehlo no pozeram na to a ja praveze som planoval kolejiste na ktorom by sa mohli premavat aj rychliky takze povodny zamer jedna vacsia stanica kadial by prechadzali rychliky nemusia tam ani zastavovat a potom k tomu niejaka lokalka kde by bezal niejaky motorok a niejaky naklad dreva
jeep18

Příspěvekod kubbajs » úte 14 úno, 2012 11:50 am

Měl jsem podobný problém jako ty. Vyřešil jsem to krátkým úsekem hlavní dvoukolejné elektrifikované trati, kde je odbočka na jednokolejnou lokálku s koncovým nádražím a dvěma vlečkama. Po hlavní trati se budou prohánět rychlíky a po lokálce motorák a krátký manipulák. Ušetřil jsem místo za velkou stanici, která se nedá v domácích podmínkách postavit aby vypadala nějak rozumně. A já bych jí ani neufinancoval.
TT, V.epocha ČD, asi digitál, (zatím jen v hlavě a teď už i v Milanově knize)
kubbajs

Příspěvekod Netáhlo » úte 14 úno, 2012 12:13 pm

No jo kubbajs, ale tys to řešil v TT a na mnohem větším prostoru :wink: tady na tenhle prostor to bude velký oříšek v H0 něco rozumného vymyslet.
Zkoušel jsem ještě přepočítat plánek od MF "Menhartice" a ani ty se tady rozumně nevejdou, leda že by hlavní trať byla jen jednokolejka a to už by se myslím dalo upravit a do tohoto prostoru poskládat. Nicméně, tento prostor v H0 je bohužel ideální tak akorát na tu lokálku, aby to nebylo moc přeplácané a mělo to trošku hlavu a patu.
Netáhlo

Příspěvekod jeep18 » úte 14 úno, 2012 1:11 pm

tak nakoniec som sa rozhodol ze pre rychliky bude len jednokolajka ktora bude ist z jednej strany do slucky a tz druhej do skryteho nadrazi to by dufam slo a na tajto trati bude len mala stanica o napr 2 kolaji kde rychlik ani zastavovat nebude a odtial by to slo na lokalku co si o tom myslite slo by to tam niejako vtesnat skusam rozne navrhy aj kreslit ale zatim nic moc
jeep18

Příspěvekod Michal Šuhajda » úte 14 úno, 2012 1:34 pm

jeep18 píše:tak nakoniec som sa rozhodol ze pre rychliky bude len jednokolajka ktora bude ist z jednej strany do slucky a tz druhej do skryteho nadrazi to by dufam slo a na tajto trati bude len mala stanica o napr 2 kolaji kde rychlik ani zastavovat nebude a odtial by to slo na lokalku co si o tom myslite slo by to tam niejako vtesnat skusam rozne navrhy aj kreslit ale zatim nic moc

Místo paskvilové malé stanice se dvěma krátkými kolejemi radši udělej odbočku na širé trati. Odbočnou stanici Ti bude simulovat skryté nádraží, a u odbočky můžeš mít třeba jen zastávku a krátkou vlečku. Nákladiště s krátkými kolejemi, jak plánoval Netáhlo už pro hlavní trať moc není. Ale šlo by udělat něco jako je například zastávky a nákladiště Havlovice, které je hned za odbočkou. Je to na trati 184 úsek Domažlice - Klenčí. Po hlavní trati tam taky jezdí rychlíky (mezinárodní), občas dokonce i Orient expres. Donedávna tudy jezdili odklonové rychlíky s 12 (lůžkovými a lehátkovými) vozy a dvojicí brejlovců a nákladní vlaky se 20-ti Wapkymi, tažené Sergejem či dvěma 753.
U podobného kolejiště to bude chtít hlavně dostatečně kapacitní SN, abys měl soupravy kam uskladnit a měloby být i velmi dobře přístupné, abys tam případně mohl soupravy přeřazovat. Pro dlouhé vlaky z hlavní trati potřebuješ delší koleje koleje, kratší koleje budou pro vlaky z lokálky. Na lokálce budou jezdit motoráky, případně krátký Os s menší lokomotivou (ř.720 - Hektor, 742-Tranzistor) Stějné loko budou jezdit i na manipulačních vlacích do koncové stanice. V nákladišti bude možné křižování vlaků přestavením na manipulační kolej, a pokud bys ještě kousek lokálky schoval do tunelu a udělal skrytou výhybnu, máš o bohatý provoz na místní trati postaráno až do alelujá. Do toho se budou prohánět vlaky po hlavní trati sem a tam a nebudeš vědět, kam dřív skočit.
-MiŠ-
Velikost H0, ČSD
Jméno a příjmení je v nicku, nemám potřebu se skrývat
Michal Šuhajda

Příspěvekod jeep18 » úte 14 úno, 2012 1:55 pm

tak neviem ci som to spravne pochopil ale skor nez som si to precital tak som vypotil tento navrh ale chce to upravu podla textu vysie
Přílohy
test.JPG
jeep18

Příspěvekod kubbajs » úte 14 úno, 2012 2:02 pm

Řešil si nějak sklonový a vejškový poměry. Zdá se mi to dost nereálný toto postavit.
TT, V.epocha ČD, asi digitál, (zatím jen v hlavě a teď už i v Milanově knize)
kubbajs

Příspěvekod jeep18 » úte 14 úno, 2012 2:11 pm

sklony som este neriesil ale chystam sa to kontrolovat
jeep18

Příspěvekod milan ferdián » úte 14 úno, 2012 2:37 pm

jeep18 píše:sklony som este neriesil ale chystam sa to kontrolovat

Ani to nekontroluj,máš to výškově špatně.Michal Šuhajda ti nabídl další zajímavé téma.Zkus to.
Limit příloh vyčerpán
milan ferdián

Příspěvekod jeep18 » úte 14 úno, 2012 2:43 pm

no skusim to nakreslit snad to spravne pochopim asi to idem najprv najst na googli ako ta odbocka vyzera
jeep18

Příspěvekod Michal Šuhajda » úte 14 úno, 2012 4:09 pm

Ahoj, posílám velmi jednoduchý náčrtek jak by to třeba mohlo vypadat. Samozřejmě si s tímto tématem jde pohrát a nakreslit ho líp, tohle berte jen jako základní schéma pro další práci.
PS: nikdy by mě nenapadlo, že budu kreslit kolejiště v Excelu :D
Přílohy
Jeep18.JPG
-MiŠ-
Velikost H0, ČSD
Jméno a příjmení je v nicku, nemám potřebu se skrývat
Michal Šuhajda

Příspěvekod milan ferdián » úte 14 úno, 2012 4:28 pm

Michal Šuhajda píše:Ahoj, posílám velmi jednoduchý náčrtek jak by to třeba mohlo vypadat. Samozřejmě si s tímto tématem jde pohrát a nakreslit ho líp, tohle berte jen jako základní schéma pro další práci.

Akorát pro znalce,správně je odbočka Havlovice zrcadlově obrácena. :wink:
Limit příloh vyčerpán
milan ferdián

Příspěvekod jeep18 » úte 14 úno, 2012 5:49 pm

Michal Šuhajda píše:Ahoj, posílám velmi jednoduchý náčrtek jak by to třeba mohlo vypadat. Samozřejmě si s tímto tématem jde pohrát a nakreslit ho líp, tohle berte jen jako základní schéma pro další práci.

Ahoj vyzera to dobre len pre upresnenie ktora je hlavna trat kde budu rychliky?
jeep18

Příspěvekod jeep18 » úte 14 úno, 2012 6:58 pm

tak prekreslil som to pomocou wintracku dufam ze spravne vyzera to celkom dobre ale akurat riesim ako urobit skrytu stanicu a zaroven aj spatne slucky
Přílohy
track.JPG
jeep18

PředchozíDalší

Zpět na Modelové kolejiště