od ToVa » čtv 27 říj, 2011 9:16 am
Je to tím, že každý od vláčků čeká něco jiného (myslím, že už to tu kdysi zaznělo):
1) Někdo si chce pohrát...
Vůbec mu nevadí, že kolejiště bude typu vlakodrom, že se pára z druhé epochy setká s nějakým Desirem v jedné stanici a že celé kolejiště bude jen paskvil a ne model. Jde mu o to, aby si s modely zajezdil co nejvíce a nezajímá ho, jak bude vypadat konečný výsledek. Takový vlakodrom upoutá věštšinou děti a nezkušené modeláře...
2) Někdo chce (ale ne za každou cenu) seríózní model...
Tam patřím i já. Nechci za každou cenu mít nejhezčí kolejiště, ale také nechci, aby kolejiště bylo přeplácané (viz. Modelový svět Brno)... Dělám to, co mi peníze umožní. Nekritizuji každý detail, ale chci, aby se na to dalo dívat.
3) Někdo chce mít model jako skutečnost...
Žádné prudké výškové rozdíly, dlouhé staniční koleje, GVD apod. Chce zkrátka aby model byl pokud možno co nejbližší skutečnosti...
Je to na takových začátečnících, aby si uvědomili, co od modelu vlastně očekávají. Od toho se bude potom vyvíjet situace a můžou zavítat buď do tématu Hračkové kolejiště nebo si prohlédnout plány od MF (i jiné) a stavět tak, jak já, co jim situace umožní a nebo dle nějakého hezkého plánku a fotografií stanic smí vytvořit model přesně odpovídající skutečnosti a smí hledat inspiraci třeba u Trainmaniaka apod.
Návrat po letech
Stavba segmentovky podél stěny
TT, digitál, ČD