KOLAJISKO TT

Fórum pro stavbu, přestavbu a provoz modelového kolejiště.

Moderátoři: StandaR, milan ferdián, Michal Dalecký, Jarda H.

Příspěvekod josooo » sob 23 led, 2010 6:59 pm

Jarda H. píše:No, možná bych na levé zhlaví dal obloukovou výhybku (tj. situovanou na plánku blíže k tunelu na levé straně), natáhneš tím délku staničních kolejí - každý centimetr délky bude dobrý !!

Skúšal som to ale geometria kolajiva mi po vložení výhybky už od tunelu nedovoli sa spojit s prvou a druhou kolajou. Musel by som celu stanicu posunut smerom dolu.
josooo

Příspěvekod A2C » sob 23 led, 2010 7:10 pm

Veľmi pekná dráha, avšak chcel som sa spýtať kde sa dajú zohnať TT koľaje do tohto programu?
A2C

Příspěvekod josooo » sob 23 led, 2010 7:14 pm

A2C píše:Veľmi pekná dráha, avšak chcel som sa spýtať kde sa dajú zohnať TT koľaje do tohto programu?

No musiš to najsť v nastaveniach. Alebo najjednoduchšie urobíš ked si otvoríš nejaký navrh ktory najdeš po naištalovani wintracku,,,take ukážky. A máš to
josooo

Příspěvekod Michal Vaniš » sob 23 led, 2010 7:38 pm

josooo píše:
A2C píše:Veľmi pekná dráha, avšak chcel som sa spýtať kde sa dajú zohnať TT koľaje do tohto programu?

No musiš to najsť v nastaveniach. Alebo najjednoduchšie urobíš ked si otvoríš nejaký navrh ktory najdeš po naištalovani wintracku,,,take ukážky. A máš to

Nejdřív si zjisti zda máš Witrack anglicky nebo německy.(Český manuál je ke stažení u Houmra na http://www.houmrovyvlaky.wz.cz/ .Nejdřív přečíst pak se ptát! :roll:
Odpověď: Když program poprvé spustíte, je zobrazeno ve výběrovém okně kolejiva (Choice of track) kolejivo Marklin HO K-track. Jiné kolejové systémy mohou být zavedeny příkazem Symbol files... v menu Options.
TT+TTe,III-IV ep,ČSD-DR,autor manuálu pro EN Wintrack
Každé vylepšení generuje nové nedostatky :P
Michal Vaniš

Příspěvekod Michal Vaniš » sob 23 led, 2010 7:42 pm

Michal Vaniš píše:
A2C píše:josooo

Prosím ťa v akom programe si urobil ten 3Dmodel?

Drtivá většina zde na fóru používá wintrack. Koukni se do témata SOFTWARE nebo na www.wintrack.de

A2C: už jsem TO psal- nejdřív přečíst manuál a ptej se v "oddělení" Software.
P.S. Přečti si můj "podpis" - Vím co píšu :lol:

Doplnění: kolejivo v TT "Tillig/PILZ Modell track"
TT+TTe,III-IV ep,ČSD-DR,autor manuálu pro EN Wintrack
Každé vylepšení generuje nové nedostatky :P
Michal Vaniš

Příspěvekod josooo » pon 25 led, 2010 11:06 am

Jarda H. píše:No, možná bych na levé zhlaví dal obloukovou výhybku (tj. situovanou na plánku blíže k tunelu na levé straně), natáhneš tím délku staničních kolejí - každý centimetr délky bude dobrý !!

No trochu som sa stym pobavil a vyslo mi toto:

http://img42.imageshack.us/i/kolajisko175x110.png/
josooo

Příspěvekod jakdus » stř 03 bře, 2010 5:09 pm

Ten návrh je moc hezký, ale já bych to trochu otevřel. Nemusí tam být všechno,ale alespoň jeden most či zkrácení tunelu bych provedl.Vše je však na Vás.[/list][/list]
Opět znovu tentokrát na kolejích s podložím a jako vždy TT. Hraju si se syny,složitosti potom.
jakdus

Příspěvekod josooo » pát 05 bře, 2010 4:49 pm

jakdus píše:Ten návrh je moc hezký, ale já bych to trochu otevřel. Nemusí tam být všechno,ale alespoň jeden most či zkrácení tunelu bych provedl.Vše je však na Vás.[/list][/list]

Máš pravdu. Chcelo by to nejaký most, ale vychadza mi iba v oblúku. Už som ten navrh skúšal prerábať, ale stále mi to tam všetko nejak nesedí. Niečo mi tam stále chýba. Nechcem začať zo stavbou skor kým to nebude eňo-ňuňo:-)))
josooo

Příspěvekod pavel » pát 05 bře, 2010 7:50 pm

Podobný plánek byl v publikaci Modely A-4 , byla tam i lehce naznačena příroda atp.
pavel

Re: Posudenie navrhu kolajiska TT 175x100

Příspěvekod chameleon » pát 05 bře, 2010 8:26 pm

josooo píše:Chcem mat dve stanice. Jednu hlavnu a jednu pre lokalku. Neuvažujem nad koncovou stanicou ani o skrytom nádrží. Na hlavnej by som chcel este zakomponovat skladisko,depo,stavadlo.

josoo, na to co si přeješ, to o moc lépe než jsme tu navrhli, ani nejde. Máš menší prostor. :? Pokud by jsi chtěl mít zajímavější terén, pak by bylo potřeba ustoupit z nějakých požadavků...např. lokálku nemít průjezdnou, ale s koncovou stanicí - ta ti uvolní část kolejiště pro nějaké údolíčko, či lepší vedení lokálky.. Jak zmiňuje pavel publikaci A-4, tak pro tebe by to znamenalo místo do plánku č. 34 jít do plánku č. 33. A co to skryté nádraží - opravdu ho pořád nechceš? :wink:

A co místo průjezdné stanice zvolit stanici úvraťovou?
chameleon

Příspěvekod pavel » pát 05 bře, 2010 8:44 pm

Otázka je zda by na úvrať josoo přistoupil.Pokud má představu že vlaky budou jezdit dokola tak z toho nic nebude. Tento typ stanice je vhodný spíše pro toho kdo to kroužení moc nemusí.
pavel

Příspěvekod josooo » sob 06 bře, 2010 12:53 pm

Dakujem Vám všetkým za rady a tipy ktoré mi tu ponúkate,,,hlavne chameleónovy, ktorý mi pekne upravil moj začiatočný planik. Je pravda že miesta mám málo a nárokov veľa. Bude to asi dobré že mám málo miesta, lebo velký projekt by som možno nikdy nedokončil. A to by potom toto všetko nemalo význam.

Rozmýšlam nad tym,že lokalku posuniem do prava a bude v oblúku, vznikne mi tak miesto na pekný most v strede.
To skryte nasdražie zatial neplanujem. Velmi sa mi páčia kolajiská ktoré stúpaju do výšok až k nebesám :lol: možno by som takéto prevšenie spravil s koncovou staničkou. Niečo také ako je na planiku č. 33

Mám otazočku. Čo je to úvraťovka?
TT, ČSD, III/IV epocha, Zbierka sa rozrastá ale koľajisko stále nenarastá:-(
josooo

Příspěvekod Vladimír » sob 06 bře, 2010 1:13 pm

Ahoj,
zkus se podívat ba vysvětlení tady:
http://www.volny.cz/masinky2003/navrh_kolejiste.html
v praxi např. Dubí v Čechách, Stupno nebo Tachov
HO, DCC
Vladimír

Příspěvekod josooo » sob 06 bře, 2010 1:28 pm

Vladimír píše:Ahoj,
zkus se podívat ba vysvětlení tady:
http://www.volny.cz/masinky2003/navrh_kolejiste.html
v praxi např. Dubí v Čechách, Stupno nebo Tachov

Už som kukol, je to určite zaujmavý sposob ale pre mňa to asi nebude.
Aj tak diky.
josooo

Příspěvekod josooo » sob 06 bře, 2010 1:33 pm

Upravil som moj planik na koncovú staničku. Posudte sami. Neni to konečná uprava. Len to čo som upravil za par minút.

Posúdte sami:

http://img299.imageshack.us/gal.php?g=viditelnaast.png
josooo

PředchozíDalší

Zpět na Modelové kolejiště