Moderátoři: StandaR, milan ferdián, Michal Dalecký, Jarda H.
petrh píše:souhlasim s Pajou... v tomhle jsou moduly super a navic, kdy se nekde neco posere tak moduly rozpojis, vymenis...
Petr Zatrepalek píše:No ta fotka místnosti mi vnukla nápad - kolejiště jak je dole - prostor využít pro dvoupatrové kolejiště (SN plus vratnou smyčku), stoupací spirálu v kopci, to vše s co nejmenšími poloměry. V pravé části toho kolejiště stanice s malým depem (diagonálně) a výjezdem ze stanice do skryťáku. Provoz jen kratších souprav. Stoupací spirálou se dostat nahoru a pokračovat po policích/modulech do koncové stanice která bude na té stěně vpravo od okna též na polici, nad trubkou či co to je. PC posounout maličko vpravo a místo by na to mohlo vyjít!
Petr Zatrepalek píše:Moduly dle norem není dogma! Kolejiště si děláš hlavně pro sebe (nebo děti...) - jak si ho uděláš, takový bude![]()
Můžeš udělat spodek jak potřebuješ, a pár modulů dle norem, nebo místo nich segmenty/moduly dle své vlastní normy - dioramata co budeš mít ve vitríně, a na ježdění si je vyměníš s jinýma co budeš mít v kolejišti atd atd!
Moje vitrínové kolejiště mělo být původně přísně modulové - Zababov, postupně jsem došel k finálnímu závěru že takto to řešit nebudu - ve vitríně budou segmenty na kolejivu co mi bude nejvíc vyhovovat, a vše dle "vlastních" norem!
Janek píše:jj .-)
strašně mne uchvátil nápad nádraží a od něj stoupáním spirálou do pruhého patra do koncového nádraží přes políčka jak psal Petr Z. ... ovšem si nedovedu představit stoupání spirálou do výše 50 cm
petrh píše:Janek píše:jj .-)
strašně mne uchvátil nápad nádraží a od něj stoupáním spirálou do pruhého patra do koncového nádraží přes políčka jak psal Petr Z. ... ovšem si nedovedu představit stoupání spirálou do výše 50 cm
doporucuji hledat na foru, jiz to tu nedke bylo:) snad v napadech ci tak
Petr Zatrepalek píše:Jinak ku tvému plánku - nesedí mi tam opticky moc orientace té rotundy, umístění zauhlování. Rotundu bych prohodil se zauhlováním - na to místo kde je teď rotunda dej zauhlování, k němu by jsi mohl udělat kusou kolej vedoucí z té spodní nádražní koleje (návoz uhlí), místo toho "německého" kolotoče bych raději volil zauhlovací výtah od Fallera nebo Teudloft od Třmínka, případně řešil ohradou s uhlím a nakládkou pomocí bagru Fortschritt (ICAR nebo Busch). Záleží na epoše co chceš modelovat...
Tu rotundu bych dal pod ten kopec/les k opěrné zdi (místo pro rotundy stavbaři získaly odstřelem a odkutáním skály, vodu pro vodárnu čerpají z pramenu ve skále - tudíž vodárna je hned vedle rotundy) a tunel bych "posunul" blíž k nádraží a roh kolejiště by tak tvořil kopec s možností přístupu i do skryťáku... Případně velký kopec vynechej, depo nech ve stejné úrovni jako nádraží a trať vlevo veď zářezem v klesání už od nádraží do skryťáku. Ve vhodném místě můžeš pak trať přemostit kamenným můstkem a lesní cestou vedoucí pozvolna směrem k nádražíčku...
Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 6 návštevníků