Barbucha píše:chameleon píše:Ahoj, moc pěkný návrh
Ještě mě akorát napadlo (jako amatéra - pro případnou diskuzi

), co vlečku k průmyslovému objektu (č. 9) zaústit přímo do hlavní koleje před trojcestnou výhybku? Trochu by se ulevilo posunu v depu, k plynárně a naftě, a další "zaústěnou tratí" by to možná ještě víc oživilo posun ve stanici
Pokud se ti to ale nezdá, tak to nech být jak to máš:-)
Dík za podnět. Toto jsem měl původně, ale pak jsem se vyděsil, protože by byl problém vytvořit izolované úseky. Takto mám celý posun na vlečky na jeden ovladač, a dvě trati taky na vlastní ovladače. Je to analog a budou celkem tři ovladače.
Pravé zhlaví ještě dozná změn. Nelíbí se mi, že vlak z vedlejší trati nemůže najet v hlavním nádraží před stanici, tak to vidím na angličana a jednoduché výhybky (v DDR to bylo celkem běžné)
Vlečky jsou jen tak nahozené, s nimi se budu trápit až na desce, toto je marný boj, potřebuju k tomu vidět i stavby

Stejně mi to koliduje s tunelem. Až bude chvilka volna, tak si s tím ještě pohraju.
Podobné kolejiště nosím v hlavě už delší dobu. Plánoval jsem, že bude segmentové, tak, aby se dalo rozložit na zem v obýváku. Rozměry zhruba stejné. Narychlo jsem hodil na papír to, co bych si představoval já.(S úpravou pro tvé rozměry.) Neznám přesně geometrii kolejiva PILZ (lépe řečeno způsob, jak s ní pracovat) a tak jsou v plánku určitě nepřesnosti.
Pro nedostatek času je vlastní plánek bez popisu. Takže stručně :
Černá – hlavní trať: využívá dvě dopravní koleje v hlavní stanici, která je ve výšce +12 nad základní rovinou. Užitné délky kolejí jsou cca 180 a 140 cm ( a lze je ještě prodloužit.) Tvůj rychlík opouští stanici přes levé zhlaví, projíždí kolem „depa“ a v zářezu začíná velkým obloukem klesat. Vpravo nad sebou má strmé skály, vlevo hustě zarostlou hranu zářezu (pro optické oddělení od „depa“). Obkrouží celé depo a ve výšce +0 vjíždí do tunelu a v něm do SN. Po projetí skrytého nádraží vjíždí do stoupajícího modrého oblouku ( stále v „podzemí“) a objeví se v tunelovém portálu ve výšce +8 na rozhraní modré a černé trati. Vystoupá zbývající čtyři centimetry a je znovu v hlavní stanici.
Červená – vedlejší trať : využívá jednu dopravní a jednu objízdnou ( manipulační) kolej před staniční budovou.
Hlavní stanici mezitím opouští z červené dopravní koleje před staniční budovou motoráček. Projede pravé zhlaví a v odřezu svahu začíná mírně stoupat ( tak, aby v místě křížení červené a modré trati byl mezi nimi výškový rozdíl 8-10 cm). Projede zářezem ( nebo možná krátkým tunelem) v rohu kolejiště a po projetí krátkého úseku širé trati se objeví v koncové stanici o třech kolejích.
Zelená – manipulační koleje. Na nich probíhá jednoduchý posun.
Myslím, že tato varianta splňuje všechny tvoje požadavky – členění na hlavní trať, vedlejší trať a manipulační koleje. Hlavní trať je uzavřený ovál, kde můžeš honit rychlík jako na cirkulárce. V případě potřeby je možné přepnout celé kolejiště na jeden ovladač a realizovat ve stanici velký posun.
Zároveň tento návrh řeší i výškové problémy. Oba konce hlavní trati se v pohodě otočí a zaústí do kolejí skrytého nádraží. Návrh je samozřejmě jen hrubý nástin. Je možné ho určitě rozvinout. Mně osobně se třeba moc nelíbí obě zhlaví z trojcestných výhybek, ale pravděpodobně je máš k dispozici.
Stejně tak je možné pohrát si i s depem. Jednu z kusých kolejí na pravé straně prodloužit a udělat z ní výtažnou . Atd., atd.
http://sandyh0.rajce.idnes.cz/Planky/