Jestli můžu, měl bych pár poznámek:
- dlouhý souběh kolejí vlevo vzadu působí nepřirozeně. Předpokládám, že kolejiště má znázorňovat i kus krajiny a přitom je na větší půlce souběh dvou tratí, které by se normálně potkaly až u stanice. A kdyby se potkaly dřív, vedly by nejspíš v jedné stopě. Co tam bude za krajinu, za stanicí? Tohle se mi nezdá, že by šlo rozumně zapojit.
- na pravé straně stanice bych rozvolnil ten traťový oblouk, i za cenu redukce těch oblouků lokálky. Nebo bych jej píchl do tunelu. To zalomení tratě o 90 °a podél okraje je nepřirozené a navíc se tady setkávají tratě, které ze stanice vedou opačnými směry.
- koncovou stanici lokálky bych zmenšil - stanici samotnou ne, ale ten vlečkový areál. Na jedné straně máš jakože "hlavní" stanici a kus přírody a kopců, kde se lokálka klikatí a pachtí do kopců - a naproti je na stejné délce malá stanička, jejíž vlečka je stejně velká, jako ty kopce. Pamatuj, že do kolejiště nesmí přijít nic dominantního, u čeho má oko už nacvičené rozměry. Ta vlečka najednou dává sousední krajině jiné měřítko a iluze je pryč.
Před lety jsem řešil pro kolejiště okolo obýváku něco podobného, co nakonec vyústilo do toho, co jsem odkazoval na minulé stránce. Takže některé pasáže přesně znám a tuším, jak to bude vypadat.
S dovolením jsem ten návrh trošku upravil:
Z dolní stanice jdou doleva obě tratě napřed souběhem (tady to ještě chce rozvolnit poloměry!), lokálka se začne zvedat a lehce se odělí - za ní by měl terén ke kraji kolejiště dál stoupat.
Hlavní trať zůstává v rovině, zajede pod ocelový most a zmizí v kopcích za stromy.
Lokálka pokračuje, klikatí se. Doporučuju oblouky poloměru tak 400 - 500 mm proložené přímými úseky, nic táhlého, spíš to nasekat, dělá to lepší dojem. Vedení lokálky nechává dole dostatek prostoru na stanici a oddělení obou tratí. Vjede do kopců a tady střídavě mizí a vynořuje se mezi tunely v lese. Nakonec mine agropodnik či co tam bude (hledej heslo Agro Vrkočice) a vjíždí do horní stanice.
Hlavní trať jde z dolní stanice doprava větším obloukem (je hlavní), ale mizí taky v tunelu. Na této straně tě to zbaví vjezdového návěstidla, to bude až před tunelem, tedy fiktivní.
Pak jsou dvě další možnosti (nevolil bych ani jednu, jen pro úplnost):
- na levém zhlaví přehodit lokálku a hlavní trať - ale to by asi bylo zbytečné, ten detail s mostem bude pěkný
- lokálku vytáhnout z druhé strany stanice a vzadu spíš znázornit hlavní trať - tady bych pak ale viděl chybu v tom, že obě hlavní tratě by pak šly víceméně stejným směrem
WinTrack mám, můžu kdyžak pomoct.