HonzaM pát 14 led, 2022 píše:Chybí mi ale zaplnění plochy krajinou, na to by se výborně hodil sw jako používá Milan
HonzaM sob 15 led, 2022 píše:Milanovy plánky [...] Velmi se mi líbí software kterým plánky tvoří, výsledky vypadají velmi pěkně a umožňuje to chrlit neuvěřitelné množství návrhů a variant.
HonzaM pon 17 led, 2022 píše:U řady přispěvatelů do tohoto vlákny jde o nepochopení co jsem měl na mysli. Je mi samozřejmě jasné, že neexistuje žádný software který by vymyslel a navrhl kolejiště. To musí vytvořit autor jako je třeba Milan, umět navrhnout vedení tratí, řešení nádraží, jenže potřebuje k tomu určité pomůcky, aplikace, programy nebo jak to budeme nazývat. Tedy třeba něco jako SCARM, Wintrack, co umožní s využitím například knihovny kolejiva poskládat to co autor navrhl.
Tak už asi popadesátý...
Ne, nepotřebuje !!!N E - P O - T Ř E - B U - J E HonzaM pon 17 led, 2022 píše:Na rozdíl od jmenovaných programů je kolejivo jen ve formě linky, ovšem i tam s označením jednotlivých komponent, ty je nutné brát z nějaké knihovny.
Ne, není je nutno brát z nějaké SW knihovny.Stačí znát geometrii kolejiva, které si autor plánků zvolí pro realizaci.
Čili v principu u kusového kolejiva:
- délky rovných kolejí
- u oblouků jejich poloměry a "délky", respektive úhly kruhových výsečí tvořících kruh
- u výhybek délky větví a hlavně úhly a poloměry odbočení
HonzaM pon 17 led, 2022 píše:A navíc s možností třeba používat i stromečky, různé objekty, a ty na plochu osadit [...] A to se opravdu nedá dělat s tužkou a pravítkem.
Budeš se divit, ale dá.P. S.
A jestli to pořád nejsi schopen pochopit (nebo u Milana se s tím ochoten smířit), zkus si promyslet, jak asi tak o jednu nebo dvě generace starší autoři kreslili plánky před těmi 50 nebo 60 lety...
Myslíš si, že měli k dispozici a ke své práci potřebovali nějaké softwareové "aplikace" ??