jardaficz píše:no, za úpravu bych byl rád, teď jsem v tom nějak zamotanej už. měl jsem v úmyslu, aby průjezdné byly obě nádraží, aby druhé mohl ovládat další člověk na druhé straně ..stolu,,
Zkus si promyslet nejaky "smysluplny" provoz / grafikon. Na sobe samem pozoruji behem poslednich 3 let co procitam forum (a dumam nad zdejsimi napady a vubec nad tim jak udelat kolejiste hratelne) vidim docela velky posun: puvodne jsem mel tvrdou podminku, aby byla obe nadrazi prujezdna (s dusledkem podobneho preplacani kolejemi, mezni stoupani/klesani atd. A to jsem uvazoval vetsi prostor nez 100 x 200). Postupne jsem prisel na to, ze koncove nadrazi VUBEC neni spatne, spise naopak. Umoznuje (vyzaduje) objizdet soupravy, odstavovat vozy ... coz je i divacky docela hezke (pokud nema "operator" 4 roky, to muze jenom krouzit). A momentalne jsem ve stavu, kdy spis preferuji system prujezdne nadrazi - koncove nadrazi + oboustranna smycka v tunelu + MOZNA neco dalsiho, vleze-li se. Mohu modelovat prijezd / odjezd vlaku, prechod mezi tratemi, malou i velkou stanici a dokonce mi i osobaky po case prijizdeji ze smeru, kterym predtim odjely jako ze se vraci

Teda presneji BUDOU se vracet az se vynorim stavbou z podzemniho "odkladiste souprav" na povrch.
Uvaz pri tom svem layoutu - i kdyby se Ti vesel na nadrazi rychlicek, tak tim (prudkym) stoupanim tak tak vyjede z udoli a uz vjizdi do dalsiho nadrazi ... vzdyt ta spojovaci trat je stejne dlouha jak dopravni kolej. Nebude to vypadat hezky, tomu ver. Vsimni si ze puvodni planek (z casopisu) tim netrpi. Zkus se nad tim zamyslet - jestli opravdu chces (potrebujes) krouzeni/neobjizdeni. Protoze pokud ne, a odklidis jednu vetev - je razem spousta mista na hezky prujezd vlaku krajinou.
Akorat z toho potom bude takova Milanova "Odbocna"

se kterou jsem (prozatim) na vysost spokojeny.