radula63 píše:Tempotaxi, máš to moc hezký, patina taky skvělá. A obdivuji tvůj elán do stavby při takovém velkém kolejišti. Máš obdivuhodný cit pro detail. Klobouk dolů.
Vozy jsem stavěl několik let. Mám jich přes 1000. Takže mám výběr a mohu odvést a přivést skoro všechno co se po železnici přepravovalo.
Vozy jsem sestavoval do soupravy a každá souprava měla svoji lokomotivu. Tehdy ještě analogovou. Pak jsem přešel na digitální ježdění lokomotiv a analogové modely se musely prodat, hlavně parní stroje. Takže postupně se shánějí DCC modely a to hlavně parní. Motorové vozy, které většinou mají přípravu na DCC, se po stupně upravují.
Problém bude k soupravám, které spadají do let 1918 až 1939 dát odpovídající lokomotivu, které se většinou do těchto let nevyrábějí. To samé jsou soupravy ještě před rokem 1918.
Ale vše nemůže být hned, ale postupně se to nějak dá dohromady, aby se na to dalo koukat a historicky aby to trochu odpovídalo době.
Je pravda, že jsem dokázal za rok postavit kolejiště.
A protože chci jezdit, tak musím dát některé soupravy dohromady a pak se budu kochat ježděním a posunem. Asi tak po hodině ježdění mám toho dost.
Na kolejiště je ještě plno práce, dodělat návěstidla a zprovoznit elektricky vyhybky.