HO 400*100*130

Fórum pro stavbu, přestavbu a provoz modelového kolejiště.

Moderátoři: StandaR, milan ferdián, Michal Dalecký, Jarda H.

Re: Workous - moduly

Příspěvekod workous » úte 17 čer, 2014 1:28 pm

Komu se nelení tomu se zelení ...
Přílohy
tráva.jpg
Roco Geoline/DCC DR5000 + RocRail/JMRI momentálně v pauze..
workous

Příspěvekod workous » čtv 26 čer, 2014 7:30 pm

Chlapi vzal jsem dnes vnoučka 5 letého do Království železnic a nějak nevím proč se to tam, tak jmenuje :( pořád tam pobíhají po modelu dva borci v ponožkách a strkají do stojících autíček nebo souprav, aby to za ty prachy jelo .....a přitom jezdí na FML kolejivu...s údržbou si hlavu moc nelámou všude vrstvy prachu a polovina tlačítek na efekty nefunguje i ten malý byl zklamán.......
workous

Příspěvekod Barbucha » čtv 26 čer, 2014 8:43 pm

workous píše:Chlapi vzal jsem dnes vnoučka 5 letého do Království železnic a nějak nevím proč se to tam, tak jmenuje :( pořád tam pobíhají po modelu dva borci v ponožkách a strkají do stojících autíček nebo souprav, aby to za ty prachy jelo .....a přitom jezdí na FML kolejivu...s údržbou si hlavu moc nelámou všude vrstvy prachu a polovina tlačítek na efekty nefunguje i ten malý byl zklamán.......

Dík za recenzi. Měl jsem slabé chvilky, kdy jsem si říkal, že kdybych jel do Prahy, tak bych se na to s malou mrkl, ale tak aspoň ušetřím nervy a drobné. Pro mě je to blíž na čumendu do Žďáru.
DR, H0, epocha III c, v neplánované pauze.
Barbucha

Příspěvekod workous » čtv 26 čer, 2014 9:04 pm

k Radkovi do zdaru se taky chystam, ale to jina liga Radek je srdcar a urcite tam nestrkaji klackem do souprav, aby to jelo :)
workous

Příspěvekod TonyHazard » pát 27 čer, 2014 5:46 pm

workous píše:Chlapi vzal jsem dnes vnoučka 5 letého do Království železnic a nějak nevím proč se to tam, tak jmenuje :( pořád tam pobíhají po modelu dva borci v ponožkách a strkají do stojících autíček nebo souprav, aby to za ty prachy jelo .....a přitom jezdí na FML kolejivu...s údržbou si hlavu moc nelámou všude vrstvy prachu a polovina tlačítek na efekty nefunguje i ten malý byl zklamán.......

Také děkuji za varování, měl jsem v plánu o prázdninách se tam také s vnukem podívat. Je prosím někde na jižní Moravě stálá expozice jezdících vláčků? Brno?
S vnukem vláčkodráha Tomáš/Tomica,stavby http://www.panzernet.net/php/index.php/ ... 953.0.html
TonyHazard

Příspěvekod Jiri Dvoracek » pát 27 čer, 2014 6:26 pm

Zdar nad Sazavou ;) Sice je v kraji Vysocina, ale z Brna je to vlakem kousek :) Navic po paradni trati 250 :oops: :wink: :roll:
TT - digital, CD, ZSR a OBB, epocha V a VI, Digitrax a JMRI
Jiri Dvoracek

Příspěvekod Barbucha » pát 27 čer, 2014 6:54 pm

TonyHazard píše:

Také děkuji za varování, měl jsem v plánu o prázdninách se tam také s vnukem podívat. Je prosím někde na jižní Moravě stálá expozice jezdících vláčků? Brno?

V Brně je jen takový malý cirkus na Josefské ulici, jinak tu chípl pes. To ani nestojí za návštěvu. Je to vlakodrom s idiotskými efekty, které stejně moc nefungují.
http://www.vlacky.com/foto_vystavy/2007/modelovy_svet/
Možná by se dalo domluvit s KMŽ, ale ti to mají trochu rozdělané, tak nevím, jak moc jezdí.
http://www.kmz-brno.cz/
Barbucha

Příspěvekod vmucha » pát 27 čer, 2014 7:50 pm

Z pohledu "modeláře" Království nic moc, ale moje zkušenost s dětmi (10 a 8 let) - 2 hodiny jsem o nich nevěděl. Dceru to přestalo bavit o něco dřív, ale mašinky Tomášové ji zas vrátily do děje. Co se týče vstupného, tak za ty prachy co dneska chtějí, bych je dneska asi vzal do ZOO :-)
Doupovská dráha 2. epocha TT
vmucha

Příspěvekod milan ferdián » pát 27 čer, 2014 8:21 pm

Jiri Dvoracek píše:Zdar nad Sazavou ;) Sice je v kraji Vysocina, ale z Brna je to vlakem kousek :) Navic po paradni trati 250 :oops: :wink: :roll:

Ještě parádnější po staré Tišnovce :mrgreen: .
Limit příloh vyčerpán
milan ferdián

Příspěvekod Barbucha » pát 27 čer, 2014 8:24 pm

Nojo, jen ten čas a peníze za dopravu :-)

Jinak to Království má celkem slušné vstupné, to už se blíží tomu, co jsem dal za rodinu v ZOO ve Vídni předloni a myslím, že to byl o něco lepší zážitek. Kde jinde člověk uvidí koalu, pandu a takový množství veverek na metr čtvereční?
Barbucha

Příspěvekod Jiri Dvoracek » pát 27 čer, 2014 8:52 pm

milan ferdián píše:
Jiri Dvoracek píše:Zdar nad Sazavou ;) Sice je v kraji Vysocina, ale z Brna je to vlakem kousek :) Navic po paradni trati 250 :oops: :wink: :roll:

Ještě parádnější po staré Tišnovce :mrgreen: .

Tak, tak. To jsem chtel navrhnout na cestu zpatky. Pekne pres Nove Mesto a Bystrici :twisted: :lol:
TT - digital, CD, ZSR a OBB, epocha V a VI, Digitrax a JMRI
Jiri Dvoracek

Příspěvekod workous » sob 28 čer, 2014 11:22 am

Když už jsi u té ZOO, tak předevčírem tři dospěláci a vnouček 850,- bez bufíku :)
pro moderátora... možno smazat tento plevel :D
workous

Příspěvekod Stanin » ned 06 črc, 2014 7:28 pm

Tak než se to tu smaže, tak ještě malý OT :)

Ve Žďáře je podle mě nejlepší veřejně přístupné kolejiště. Byl jsem tam dvakrát, naposledy před týdnem. V Praze jsem byl asi před 2 měsíci a špatné. Škoda peněz..

Co se týká Brna, tak Modelový svět je spíš pro děti. Věřím, že na začátku byla myšlenka s dobrým úmyslem, ale teď se na to nedá koukat. Byl jsem tam vloni a jezdil tam růžový čmelák, který tahal otevřené nákladní vagóny a v nich postavičky z Kinder vajec. Jinak KMŽ Brno má rozdělané kolejiště dlouho, ale dívat se na to dá. Zrovna zalesňujeme jeden kopec, tak probíhá výroba stromků a keřů. Myslím, že nebude problém se přijít podívat v čase klubovních setkání. Ale chce se to domluvit s předsedou :)

No a aby to nebylo jen OT, tak pěkná práce Workousi :) Co eNko? Už tě neláká?
Stanin

Příspěvekod Barbucha » ned 06 črc, 2014 7:44 pm

Někdy bych zašel, mluvil sem předloni s nějakým místopředsedou ( :-) ). Jenže člověk je strašně línej tvor a co není jednoduše uskutečnitelné, je prakticky neuskutečnitelné. Jinak vás celkem obdivuju, že jste se pustili do předělávky toho monstra v dobrém slova smyslu), to je fakt kopec práce a hlavně není pro laika skoro vidět.
Barbucha

Příspěvekod Stanin » ned 06 črc, 2014 8:52 pm

No já se tam dostal teprve vloni. Na kolejišti je vidět, že je staré, hlavně některé jeho části. Systém řízení přes PC s možností hodit si mašinu na FREDA je super, to se musí nechat, ale za sebe bych spíš dělal JEN modulovku a lá KŽM Praha 3 nebo Bubny. Člověk s tím skoro všude vleze a potom se nemusí strachovat, kam to dá, když budeme nuceni změnit prostory. Jinak kluci tam jsou šikovný, mám se od nich co učit :) A taky by to chtělo zamakat na H0 modulech, subjektivně mi příjde, že ty TT jsou líp zpracované, což mě donutilo kacířsky přemýšlet o TT místo H0, ale dlouho mi to nevydrželo :)

To Workous: Sorry, sorry, sorry, to bylo moje posledni OT :D
Stanin

PředchozíDalší

Zpět na Modelové kolejiště