Kolejiště TT 160x125

Fórum pro stavbu, přestavbu a provoz modelového kolejiště.

Moderátoři: StandaR, milan ferdián, Michal Dalecký, Jarda H.

Re: Kolejiště TT 160x125

Příspěvekod pekl024 » stř 04 led, 2012 11:24 pm

Tomáš píše:Po delší odmlce se opět vracím k tématu
Mám zde několik nových poznatků,při práci s dětmi (hraní) několik návrhů Milana F. a Michala Š. jsem doma cvičně sestavil na sucho..................................dostatek kusých kolejí,ale taky hodně krajiny,tedy tunely a mosty a to vše dostat na plochu 160x125 ...a zde co už se mi za pomocí ostatních podařilo na projektovat.Zatím to ovšem stále není ono....k tomu mě napadá jedna fráze..."jo bez soli to nikdy nebude ono"...prostě jak už jsem někde napsal musím z ho..a uplést bič.

Plně s tebou souhlasím, nikdo by nevěřil jak se moje děti vyblbli s oválem. Musí vidět pohyb. :mrgreen:

http://www.modelytt.nolimit.cz/test-kolejiste-tt
pekl024

Příspěvekod Petr Šimáček » čtv 05 led, 2012 8:24 am

Však zde na toto téma vzniklo i (bohužel málo využívané ) vlákno...http://diskuze.modely.biz/viewtopic.php?f=1&t=3534&hilit=hra%C4%8Dkov%C3%A9+koleji%C5%A1t%C4%9B S dětmi je to skutečně tak, jak píšete - jsou šťastné, když vidí ,,pohyb". Nevím jestli se to nezměnilo, možná to pletu, ale tuším že před časem někde tady na fóru M. Ferdián psal o možnosti vzniku několika jednoduchých, modelově kompromisních plánků s námětem ,,dětský ovál"...Já sám se touto cestou neubírám, ale mnoha lidem/nemodelářům by to nejspíš udělalo radost...
Naposledy upravil Petr Šimáček dne čtv 05 led, 2012 8:33 am, celkově upraveno 1
HO, konec 1. + začátek 2. epochy v českých zemích
Petr Šimáček

Příspěvekod milan ferdián » čtv 05 led, 2012 8:28 am

Vážení,to je přece už dávno jasné,že děti a dospělí mají rozdílný přístup k jednotlivým kolejištím.Děti zajímá jen pohyb a co nejvíce otevřené kolejiště.Vím,že tu jsou dvě kolejiště koncipované čistě pro dětské oči.Dále,jak jsi na to přišel,že na falešné dvojkolejce se nemůžou míjet vlaky.Vždyť pamětnici si pamatuji ještě plánek pro TTmaniaca.Proč myslíte,že jsem dal téma "Hračkové kolejiště",které stejně nově příchozí nedodržují,protože si myslí můj první návrh je profesionální a přitom při pohledu na jeho plánek kolejiště by člověk by zaplakal.
Limit příloh vyčerpán
milan ferdián

Příspěvekod Petr Šimáček » čtv 05 led, 2012 8:43 am

milan ferdián píše:Vážení,to je přece už dávno jasné,že děti a dospělí mají rozdílný přístup k jednotlivým kolejištím.Děti zajímá jen pohyb a co nejvíce otevřené kolejiště.Vím,že tu jsou dvě kolejiště koncipované čistě pro dětské oči.Dále,jak jsi na to přišel,že na falešné dvojkolejce se nemůžou míjet vlaky.Vždyť pamětnici si pamatuji ještě plánek pro TTmaniaca.Proč myslíte,že jsem dal téma "Hračkové kolejiště",které stejně nově příchozí nedodržují,protože si myslí můj první návrh je profesionální a přitom při pohledu na jeho plánek kolejiště by člověk by zaplakal.

:D Tak, tak...Napadlo mě ještě, že na toto téma lze použít mnoho plánků z německých zdrojů - otevřených oválů a falešných dvojkolejek je tam k vidění celá řada. Pro modeláře třeba hrůzné, pro děti ale super...
Petr Šimáček

Příspěvekod Tomáš » čtv 05 led, 2012 8:51 am

milan ferdián píše:Vážení,to je přece už dávno jasné,že děti a dospělí mají rozdílný přístup k jednotlivým kolejištím.Děti zajímá jen pohyb a co nejvíce otevřené kolejiště.Vím,že tu jsou dvě kolejiště koncipované čistě pro dětské oči.Dále,jak jsi na to přišel,že na falešné dvojkolejce se nemůžou míjet vlaky.Vždyť pamětnici si pamatuji ještě plánek pro TTmaniaca.Proč myslíte,že jsem dal téma "Hračkové kolejiště",které stejně nově příchozí nedodržují,protože si myslí můj první návrh je profesionální a přitom při pohledu na jeho plánek kolejiště by člověk by zaplakal.

Tak to si nějak neuvědomuji.Ten plánek jsem asi neviděl.Furt mě ale vrtá hlavou jak se na falešné dvojkolejce můžou míjet dva vlaky na trati? :lol: asi si sedím na vedení :mrgreen:
"TT" - NYNÍ UŽ DCC - IV 1985-1995 (pád ČSD)
Tomáš

Příspěvekod Tomáš » čtv 05 led, 2012 8:53 am

Petr Šimáček píše:

:D Tak, tak...Napadlo mě ještě, že na toto téma lze použít mnoho plánků z německých zdrojů - otevřených oválů a falešných dvojkolejek je tam k vidění celá řada. Pro modeláře třeba hrůzné, pro děti ale super...

jjo jenže já těchto plánků mám minimum.Něco přece jen: Pro pamětníky
http://ttvlackytom.t.sweb.cz/plánkyobr.htm
Tomáš

Příspěvekod milan ferdián » čtv 05 led, 2012 9:01 am

Tomáš píše:Furt mě ale vrtá hlavou jak se na falešné dvojkolejce můžou míjet dva vlaky na trati? :lol: asi si sedím na vedení :mrgreen:

Tomáši,Tomáši,tak teď jsi mě dostal a dohnal k pláči. :oops:
Limit příloh vyčerpán
milan ferdián

Příspěvekod Petr Šimáček » čtv 05 led, 2012 9:06 am

Tomáš píše:
Petr Šimáček píše:

jjo jenže já těchto plánků mám minimum.Něco přece jen: Pro pamětníky
http://ttvlackytom.t.sweb.cz/plánkyobr.htm

Třeba tady je jich pár...Dá se tam pro děti vybrat.http://www.ho-vlaky.wbs.cz/Planky-kolejist-starsi-i-novejsi.html
Petr Šimáček

Příspěvekod Tomáš » čtv 05 led, 2012 9:18 am

milan ferdián píše:
Tomáš píše:Furt mě ale vrtá hlavou jak se na falešné dvojkolejce můžou míjet dva vlaky na trati? :lol: asi si sedím na vedení :mrgreen:

Mě připadá že oba mluvíme o něčem jiným :oops: Já o tomto
download/file.php?id=2017
Tomáš

Příspěvekod milan ferdián » čtv 05 led, 2012 9:28 am

Tomáš píše:
milan ferdián píše:

Mě připadá že oba mluvíme o něčem jiným :oops: Já o tomto
download/file.php?id=2017

Toto je též falešná dvojkolejka.Tady zde jsou přidány ve stanici kolejové spojky,takže ve stanici stojící osobák,může předjet rychlík.Zde bych přidal do vratných oblouků aspoň minimálně ještě po jedné předjízdné koleji.Chyba v projektu je co se týče nivelity tratě.Celá stanice by musela být položena ve sklonu z důvodu situování vratných oblouků nad sebou.
Limit příloh vyčerpán
milan ferdián

Příspěvekod el_salamo » čtv 05 led, 2012 10:02 am

Co něco takového? Umožní to celkem zajímavý provoz, vlaky jsou většinu času vidět (pokud ne pořád - když se použije kulisa; kus nějaké krajiny můžeš splantat i za kulisou z nějakých zbytků) a Tobě to na hraní taky dobře poslouží...

Jen nevím, jestli to nějak půjde napasovat na Tvůj prostor... resp. jestli půjde prostor napasovat na podobný plánek :twisted:

[Edit]

Nedal jsem sem ten link: download/file.php?id=3085&mode=view
el_salamo

Příspěvekod Tomáš » čtv 05 led, 2012 10:20 am

Tomáš

Příspěvekod Tomáš » čtv 05 led, 2012 10:24 am

el_salamo píše:Co něco takového? Umožní to celkem zajímavý provoz, vlaky jsou většinu času vidět (pokud ne pořád - když se použije kulisa; kus nějaké krajiny můžeš splantat i za kulisou z nějakých zbytků) a Tobě to na hraní taky dobře poslouží...

Jen nevím, jestli to nějak půjde napasovat na Tvůj prostor... resp. jestli půjde prostor napasovat na podobný plánek :twisted:

[Edit]

Nedal jsem sem ten link: download/file.php?id=3085&mode=view

To by snad taky mohlo vejít. Je to sice o 25cm delší,ale já to můžu protáhnout na šíři.Ale 25cm je už dost to je fakt :oops:
Tomáš

Příspěvekod miroslav lengyel » čtv 05 led, 2012 11:06 am

Ve své době existoval česká publikace s plánky kolejišť.kde byla nádherná falešná dvojkolejka. :D Vizuélně se to jevilo jako klasická dvojkolejná trať s 2 stanicemi,ale na konci každé stanice byla v tunelu smyčka,takže se vlak zase vrátil zpět do stanice.Přiznám se bez mučení,že jsem si to někdy ve 12 letech postavil a dokonce jsem tam měl i autoblok :D Bohužel si nepamatuji,který sešit plánků kolejišť to byl,ale snad se najde někdo,kdo nerpí MIMOHEM jako já. :mrgreen:
H0 II.epocha DRG+1souprava Würtenberg(startset)a pára K.P.E.V.ještě je nestihli přeznačit.
miroslav lengyel

Příspěvekod vmucha » čtv 05 led, 2012 11:46 am

Mám oba díly
Doupovská dráha 2. epocha TT
vmucha

PředchozíDalší

Zpět na Modelové kolejiště