Lokálka TT 110x75

Fórum pro stavbu, přestavbu a provoz modelového kolejiště.

Moderátoři: StandaR, milan ferdián, Michal Dalecký, Jarda H.

Re: Lokálka TT 110x75

Příspěvekod cipisekmp » stř 29 črc, 2015 2:12 pm

Ahoj, ja jen kdyz ctu ten posledni prizpevek tak pajet uplne bez "chemie" nebude to prave orechove. Ono to chce aspon tu kalafunu. Prodava se jen kalafunova vodicka. Tusim nejake tavidlo se to jmenuje. Letovat uplne bez niceho bych nedoporucil. Rozhodne mechanicky misto ocistit a pak letovat. I ty spatne spoje jdou takhle opravit. Kolegovy jsem trebas pridaval draty uz i do zasterkovaneho nadrazi a jde to.
Ahoj Cipisekmp.
H0/MODULY SLOVÁCKO

www.kzmslovacko.cz
cipisekmp

Příspěvekod Rocky_MK » stř 29 črc, 2015 4:33 pm

Asi jsem to napsal blbě, ale myslel jsem to tak, že se vykašlu na pájecí kapalinu a použiju jen kalafunu.
Nemám na kolejišti sedmivozový RailJet v N a stále ještě dýchám
Rocky_MK

Příspěvekod miroslav lengyel » stř 29 črc, 2015 5:04 pm

Myslím,že to bude materiálem kolejí,já jsem pájel a pájím koleje pouze pájkou a nic mi nikde(ani po 5 letech)nezelená.Kalafunu používám pouze tehdy,když pájku přehřeju a je matná.
H0 II.epocha DRG+1souprava Würtenberg(startset)a pára K.P.E.V.ještě je nestihli přeznačit.
miroslav lengyel

Příspěvekod Rocky_MK » stř 29 črc, 2015 5:13 pm

A já myslel, že všechny tyhle moderní profilové koleje jsou ze stejného materiálu - neusilberu?
Rocky_MK

Příspěvekod miroslav lengyel » stř 29 črc, 2015 5:43 pm

To sice ano,ale bude také záležet na poměru jednotlivých ingrediencí. :idea:
H0 II.epocha DRG+1souprava Würtenberg(startset)a pára K.P.E.V.ještě je nestihli přeznačit.
miroslav lengyel

Příspěvekod cipisekmp » stř 29 črc, 2015 5:53 pm

No v mem novem zamestnani devcata na kabelove dilne paji jedine s kalafunou. Ocekavam ze kdyz to funguje na profesionalni urovni, tak by melo i na amaterske. Osobne bez kalafuny ani ranu. Samozrejme kdyz je treba v trubickovem cinu uvnitr, tak to asi pude i bez kalafuny ale myslim ze kdyz se pouzije, tak je to jen kuprospechu veci. Myslim ze jsou tu ale fundovanejsi odbornici ohledne pajeni a je tu tusim i navod na pajeni od Fuldy.
S pozdravem Cipisekmp.
H0/MODULY SLOVÁCKO

www.kzmslovacko.cz
cipisekmp

Příspěvekod Rocky_MK » pát 31 črc, 2015 5:07 pm

No tak už jsem předělal skoro celé trakční rozvody a je to super. Jede to hezky. Večer ještě doletuju druhou půlku SN a vlítnu na panel. Pak už snad konečně krajina, už mě tyhlety práce docela nebaví. Ale na druhou stranu jsou výsledky krásně pozorovatelné, napájím jednotlivé části výhybek a širou trať + staniční koleje na více místech. Už jdu na jistotu.
Rocky_MK

Příspěvekod Rocky_MK » pon 03 srp, 2015 7:39 pm

Tak jsem dneska připájel kabely k přepínačům na panelu, vyzkoušel a všechno jede jak má, tak už to snad bude OK. Ještě mě napadlo dodělat napájení srdcovek ve výhybkách v levém zhlaví, když už mám ty Kuehny :) Hektor tam vždycky cukne (a co teprv až budu mít 810), zatímco IBW přejede v rámci možností plynule i poměrně pomalu. Tak když už jsem dělal komplet elektriku novou a mám ještě v panelu místo na dva přepínače (vymontoval jsem spínače osvětlení - zbytečné, když budu chtít rozsvítit, prostě připojím kabel...), tak to snad zítra spáchám.
Taky jsem začal dobu dřevěnou - přejezd, základ sypaného nástupiště a areál vlečky. FOTKY
Naposledy upravil Rocky_MK dne pon 03 srp, 2015 8:05 pm, celkově upraveno 1
Rocky_MK

Příspěvekod miroslav lengyel » pon 03 srp, 2015 7:53 pm

Pěkný,ale co ten lomeňák za vekslí,aby ti to časem nedělalo neplechu.
Přílohy
IMG_20150803_200915.jpg
miroslav lengyel

Příspěvekod Rocky_MK » pon 03 srp, 2015 8:04 pm

To je daň za moji nešikovnost a nezkušenost :) problémy to ale nedělá, zkoušeno s různými soupravami při tažení i sunutí.
Rocky_MK

Příspěvekod wendycrx » pon 03 srp, 2015 9:15 pm

Nebylo by lepší,ten zlom opravit?Stačí dát ocelovou spojku a je vyřešeno.....opravdu by to mohlo časem dělat neplechu jak píše kolega. Teď všechny loko+vozy jezdí,ale třeba se časem najde pěkná loko, nebo vůz, a tomu to dobře dělat nebude,no a pak to odmáčet a opravovat zabere o dost více práce...
Jinak kolejišťátko zatím pěkné.
wendycrx

Příspěvekod Rocky_MK » pon 03 srp, 2015 9:47 pm

Je tam přechodová spojka tillig-kuehn a za tím izolační mezírka slepená vteřiňákem, aby byly kolejnice přesně proti sobě. Smysluplnou opravu vidím jen ve vyříznutí kusu koleje a nahrazení jinou. A to se bojím, že bych udělal víc škody, než užitku.
Rocky_MK

Příspěvekod Michal Šuhajda » úte 04 srp, 2015 7:41 am

Jak myslíš je to Tvé kolejiště a pokud to bude zlobit, přidělá to práci jen a jen Tobě. Komu není rady, tomu není pomoci. :|
Smysluplná oprava je vytržení koleje a výhybky a oprava jejich pozice, aby ten zlom zmizel. Případně si dopředu přiohnout kolej, aby na výhybku zkrátka sedla.
-MiŠ-
Velikost H0, ČSD
Jméno a příjmení je v nicku, nemám potřebu se skrývat
Michal Šuhajda

Příspěvekod Rocky_MK » úte 04 srp, 2015 7:06 pm

Výhybku trhat myslím netřeba, jen vyříznout kus koleje a tu předem přiohnout...no, zvážím to.
Rocky_MK

Příspěvekod Rocky_MK » ned 23 srp, 2015 10:11 pm

Současný stav. Zmiňovaný lomeňák jsem nechal lomeňákem, nedělá sebemenší potíže, na rozdíl od vlečky. Na srdcovce vlečkové výhybky mi při sunutí do odbočky semtam některé vozy vykolejovaly. Bylo to kvůli naříznutí koleje v nejméně vhodném místě a taky hned za výhybkou se vlečková kolej ostře stáčela, tudíž vozy vystrkovaly spřáhly vůz na výhybce jakoby ven ze zatáčky. Vyměnil jsem asi 25 cm koleje, poupravil zatáčku a problém je odstraněn.
Nyní zatravňuju, barvím stromky umotané z drátů, načrtnul jsem si plánek skladiště, které si sám postavím. Také budu dodělávat barvení mělčin v potoku. Teď ale razím nasbírat trochu inspirace do Moravského krasu :)
Rocky_MK

PředchozíDalší

Zpět na Modelové kolejiště