Po delší odmlce bych rád ukázal, že přecijen něco tvořím:
Většina kolejí je na místě, zbývá osadit první výhybku, kolej k drtírně, kolej do remízy a rozmyslet tovární vlečku:
Pravé zhlaví už prošlo i částečnýma zkouškama sjízdnosti, ale pořád zbývá zapojit a naprogramovat přestavníky. Zapomněl jsem osadit dvě výkolejky, to ještě musím dodělat - zatím půjde vyříznout kousek koleje, tak to udělám tímhle způsobem. Případně osadím jen makety v poloze otevřeno - musím vyzkoušet a uvidím, jak se mi s tím povede poprat.
Vlečka do drtírny možná bude na dalším segmentu a výhybka bude naopak, z vlečky se bude vjíždět přímo do stanice.
Zároveň teď netuším, jak navrhnout návěstidla (modeluji přelom III a IV epochy, léta 1960-1970). Vzhledem k tomu určitě mechanické návěstidla, ale:
- první možnost je nedávat návěstidla vůbec
- druhá je sdružené odjezdové, vjezdové a předvěst (nejpravděpodobnější)
- otázkou je co s posunem - mám v nádraží tři vlečky a manipulační kolej. Posunu bude spousta - mám tedy krýt každou vlečku posunovacím návěstidlem? A každou kolej? Rád si nechám poradit, netuším kudykam.
Ovládání je přes TCS-2, zpětné hlášení S-88 (ozkoušené, funguje), výhybky a pohyblivé příslušenství je a bude ovládané přes serva. Spojení s počítačem je přes PanelPro, zpětný ohlas funguje, zbytek jsem, prozatím, nezkoušel. Musím říct, že je to radost, centrála je intuitivní, všechno tam funguje velmi pěkně.
Rámy kolejiště jsou z překližky 12mm (nechal jsem si nařezat v AZ Wood), novy jsou kovové jekly z Ferony 1m, v nich je vespod záslepka a šroubovací nožka.