Tak pokud vás ještě něco napadne, klidně přihoďte pod kotel

Moderátoři: StandaR, milan ferdián, Michal Dalecký, Jarda H.
Jarda H. píše:Michal Šuhajda píše: ..... Problém je v tom, že depa byly většinou spíš natažená do délky, než nějak zběsile rozvětvená o šířky. Navíc obvod depa byl většinou napojen na stzanici tak, aby provoz v depu nezasahoval do provozu stanice. ......
S případným natažením délky depa může mít Radek problém - bez zásadního zásadu do krajiny nebo napojení do stanice to nepůjde. Tohle je takový kompromis !
Jinak ten nápad s "angličanem" na vjezdu do depa je dobrý(nemusí loko vjíždět z depa do stanice a zpět a tím tam blokovat provoz) !
Pak by to mohlo vypadat nějak takhle :
http://jerry62.rajce.idnes.cz/Planky/#radek.krupka.JPG
Původně minimalistické depo pro parní lokomotivy, později po zavedení motorové trakce doplněno o angličana, koleje i čerpání nafty ?!
radekkrupka píše:Kolegové modeláři - chtěl bych znát váš názor na jednu věc ohledně mého plánu...
Jedná se o napojení vlečky do stanice, konkrétně vlečky vlevo dole na pravém panelu (šedá kolej do žluté stanice).
Původně jsem ji měl zapojenou do úplně spodní koleje (nyní je tam jen kusá kolej). To jsem ale vyhodnotil jako nevhodné - jednak z té koleje nelze odjet jinam než na horní odbočnou stanici, nehledě na to, že tato je právě první kolejí od staniční budovy (která je jakoby mimo panel...). Napadlo mě napojit vlečku přes angličana přímo do pravého zhlaví. Nejsem odborník, ale přijde mi to (bez velkých úprav celé stanice) jako jednodušší? Umožňuje to přejezd do nákladního okruhu stanice...
Obrázek zde:
http://picasaweb.google.com/radekkrupka ... 2150877202
Zbytku si prosím nevšímejte, již byl probrán a není (zatím) nic hotového.
Snad jen, že levý panel má již hotový rám
radekkrupka píše:Milane díky zkusím se na to mrknout, ale takhle to asi úplně nepůjde - ta modrá trať v tunelu je skoro v 3% spádu...
Jenom dotaz - do zhlaví přímo na hlavní kolej zapojit vlečka nejde, ale do širé trati (samozřejmě s odvratnou výhybkou nebo výkolejkou) ano? Připadá mi to z hlediska principu podobné?
radekkrupka píše:Milane díky zkusím se na to mrknout, ale takhle to asi úplně nepůjde - ta modrá trať v tunelu je skoro v 3% spádu...
Jenom dotaz - do zhlaví přímo na hlavní kolej zapojit vlečka nejde, ale do širé trati (samozřejmě s odvratnou výhybkou nebo výkolejkou) ano? Připadá mi to z hlediska principu podobné?
Michale - dík za osvětlní principu posunu v tomto případě...dosud jsem nepředpokládal osazení návěstidel. Jednak proto, že jsou mi poměrně neznámou a pak ani se zapojením si nevím rady.
Představuji si že řada modelářů má návěstidla systematicky propojené s celým systémem, čili se návěstidla přestavují integrovaně při stavění vlakové cesty, jestli mě chápete...tohle není v mých schopnostech ani plánech... já budu přehazovat elektricky výhybky a zapojovat úseky ale to bude celé...![]()
Michal Šuhajda píše:
Teď mě napadlo, že v Radotíně je vlečka cementárny taky napojena z hlavní koleje hned za poslední výhybkou, ale tam je to nejspíš kvůli mostu, který je pod zhlavím a okolní zástavbě.
Michal Šuhajda píše: ..... Vlečka by neměla být zaústěná do hlavní staničnáí koleje, ale do některé manipulační koleje. ..... Málokdy odjíždí vlak z vlečky přímo na trať. .....
milan ferdián píše:P.S.Tvoje SZ mi nepřišla,dnes odeslaná.
milan ferdián píše:Jo jedná se o vratnou/záchytnou výhybku.Tam bych moc neodstavoval vozy.Tato odvratná kolej slouží k zabezpečení hlavní tratě před ujetím vozů z vlečky.Dovedeš si představit ten šrot,kdyby tam jsi měl odstavené vagóny a na ně vlítly ty utržené![]()
![]()
![]()
radekkrupka píše: Trochu jsem se začetl do těch návěstidel. Moudrý z toho nejsem, ale možná když mi poradíte, něco v minimálním rozsahu bych možná zkusil. K tomuto jsem došel:
Vzhledem k plánované epoše III (zhruba) a provozu dieselu a páry uvažuju spíše o mechanických návěstidlech (a to bez předzvěstí, tak dlouhé koleje nemám), plus nějaké na posun. Zkusil jsem je umístit do plánku:
Červené tečky jsou vjezdová jednoramenná - umístil jsem je u obou stanic pouze na straně, kde není tunelový portál, jako by byl semafor ještě před tunelem.
Modrá tečka je zabezpečení vlečky a nákladového prostoru, pokud by to tak mohlo být (pokud ne, tak jak a kde?). Našel jsem v literatuře, že se na to používá takový modrý terč na stožáru, ovšem nevím, jestli se vyrábí, hledal jsem, nenašel
Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 8 návštevníků