Minikolejiště H0

Fórum pro stavbu, přestavbu a provoz modelového kolejiště.

Moderátoři: StandaR, milan ferdián, Michal Dalecký, Jarda H.

Kde bydlíte, a tím pádem kolik máte místa?

Panelák, tedy s místem hrůza.
38
49%
Rodinný dům, taky málo místa, ale jde to (třeba menší pokojík na kolejiště nebo tak)
27
35%
Rodinný dům, prostor jako kráva.
13
17%

Celkem hlasů : 78

Minikolejiště H0

Příspěvekod "Beňa" » úte 17 úno, 2009 10:49 pm

Ahoj, tak jsem podle Milanova minikolejiště nakreslil něco o málo většího, bydlím v paneláku a tak nemám moc na výběr. Chtěl bych vás poprosit o zkouknutí a zhodnocení, rozměr je 1700 x 1300, kolejivo tillig elite, výhybky EW2 a IBW 15°x30°, poloměry 380. Zkuste který z návrhů se vám líbí nejvíc, mě osobně asi 4ka, je taky pravděpodobné že tak nějak to bude vypadat. Skrytou část nemám dořešenou, ale bude tam tříkolejná stanice ve smyčce s jednou kusou koleji. Řízení pochopitelně digitál.
http://picasaweb.google.com/Michal.Bena.Benicky/Kolejiste#
Tak sem pište, těším se na zhodnocení. Krajina ještě není dořešená, ale bude to obdoba Milanova plánku, akorát s tím že polní cesta povede směrem k tomu skladu Hospodářského Družstva.
Když se potkají peníze, volný čas a chuť, vznikají modely...
"Beňa"

Příspěvekod Dan Buchtela » úte 17 úno, 2009 10:59 pm

Ahoj Michale,
pokud to kolejiště bude přístuoné jen zepředu, pak IV. je pro mne jednoznačnou volbou kvůli pohledu na vlečku - ostatní verze mají vagóny za budovou...
Dan Buchtela

Příspěvekod "Beňa" » úte 17 úno, 2009 11:03 pm

Ahoj Dane, přístupné bude v podstatě ze tří stran, a to z čel a ze strany vlečky, kvůli skrytému nádraží, vychází tak nešťastně že je pod vlečkou, pohledu bych se nebál, jde spíš o to že ta 4ka mi i přijde jako nejzajímavější. Spíš musím vyřešit spouštění ze stropu, nějaké tipy?
"Beňa"

Příspěvekod petrh » stř 18 úno, 2009 7:13 am

prvni vec: pochvala, ze jdes po necem, uz dobre vypadajicim (Milanuv planek)
druha vec: priklanim se spis i k variante I.
treti: planujes mezi "okruhem" koleji ve viditelne casti treba i kus zastavby nebo se bude drzet spis Milana v prirode?
ctvrta: tesim se na progres dal a fandim ti:)
H0 se synem
1981-2001 dom. st. Včelnička | 2001-4 Slaný | 2004-6 Nelahozeves | od 2006 Kralupy n.V.
petrh

Příspěvekod "Beňa" » stř 18 úno, 2009 8:50 am

Díky, na varientě jedna se mi nelíbí ty koleje šikmo ke koleji výtopny, takže ta asi nakonec ne. Krajinu vidím ala Milan, tzn. menší rodinný domek u nádraží, tedy znázornění nádraží na konci vesnice, a pak nějaký pole, louka, les, potok a tak. Každopádně díky, a až budu zas mít něco dalšího, určitě přidám.
"Beňa"

Re: Minikolejiště H0

Příspěvekod michal_n_cz » stř 18 úno, 2009 9:53 am

"Beňa" píše:Ahoj, tak jsem podle Milanova minikolejiště nakreslil něco o málo většího, bydlím v paneláku a tak nemám moc na výběr. Chtěl bych vás poprosit o zkouknutí a zhodnocení, rozměr je 1700 x 1300, kolejivo tillig elite, výhybky EW2 a IBW 15°x30°, poloměry 380. Zkuste který z návrhů se vám líbí nejvíc, mě osobně asi 4ka, je taky pravděpodobné že tak nějak to bude vypadat. Skrytou část nemám dořešenou, ale bude tam tříkolejná stanice ve smyčce s jednou kusou koleji. Řízení pochopitelně digitál.
http://picasaweb.google.com/Michal.Bena.Benicky/Kolejiste#
Tak sem pište, těším se na zhodnocení. Krajina ještě není dořešená, ale bude to obdoba Milanova plánku, akorát s tím že polní cesta povede směrem k tomu skladu Hospodářského Družstva.

Ahoj Beňo, tyhle mini kolejiště prostě budou mít vždycky problém se někde vytočit atd. zkus dát tu stanici zešikma, ale 1700 délka je fakt dost málo - můžeš se inspirovat třeba tímhle plánkem, už jsem jednou ten odkaz posílal:
http://picasaweb.google.com/moba24/EMM1 ... directlink
na webu je i realizace:
http://www.mschroeder.info/Modellbahn/D ... nbahn.html
Michal
michal_n_cz

Příspěvekod "Beňa" » stř 18 úno, 2009 10:25 am

No vychází mi to takhle http://picasaweb.google.com/Michal.Bena.Benicky/Kolejiste#5303891909043353506 , což si myslím není tak hrozné. Nevýhoda paneláku je že nemá nafukovací stěny:([/url]
"Beňa"

Příspěvekod petrh » stř 18 úno, 2009 11:17 am

mozna vice nez hrisna myslenka, co to dat do TT ci N? to by bylo mnohem prostorove lepsi:) dan by rekl spise N, ja se priklanim asi taky k nemu (do panelaku je super a cena = TT), tedy pokud na nej vidis:)
H0 se synem
1981-2001 dom. st. Včelnička | 2001-4 Slaný | 2004-6 Nelahozeves | od 2006 Kralupy n.V.
petrh

Příspěvekod "Beňa" » stř 18 úno, 2009 11:34 am

Jo, kdybych dneska začínal tak jdu jednoznačně do N, ale když už mám modelů na H0 za x desítek tisíc tak o tom neuvažuju:)
"Beňa"

Příspěvekod TomBart » stř 18 úno, 2009 1:55 pm

vidím to na čtyřku. případně I. ale prohodil bych ty obloukovky. To šikmý zakončení se mi líbí víc.

Hmm, fajn, takže máme čekat za každou budovu 1. místo v ME a nakonci 1. místo za celé kolejiště...... :lol:
TomBart

Příspěvekod "Beňa" » stř 18 úno, 2009 3:25 pm

Ty Tome, to asi ne, protože všechyn ty budovy budou upravený jinak než jsou ve skutečnosti, ale v té kvalitě určitě budou :) To šikmý zakončení mě osobně moc neoslovilo, takže budu asi opravdu spíš rozvíjet tu dvojku.
"Beňa"

Příspěvekod Vladimír » stř 18 úno, 2009 8:13 pm

Přikláním se k variantě II., i když je za tím spíše pocit než nějaký racionální důvod. Podle tvého popisu to vypadá na velice pěkné a nepřeplácáné kolejiště.
HO, DCC
Vladimír

Příspěvekod "Beňa" » stř 18 úno, 2009 8:37 pm

Vladimír, díky, na picasu už mám i takovou zatím prasácky navrhnutou krajinu, ono na tom rozměru toho moc vymyslet nejde, vícem=ně to bude takové provozní dioráma, ale na to aby člověk projel modely co postaví než je vezme třeba na setkání mi to přijde ideální, a i na focení by to mohlo být hezké, problém bude s provozovanými vozidly, všecko budu muset stavět, vidím to do roku 1950, tedy M131.1, M120.4, 310.0, 422.0, 423.0, a to je tak všechno, protože s větší lokomotivou, i kdyby projela, tak by vypadala blbě, a navíc by měla tak dva vagóny.
http://picasaweb.google.com/Michal.Bena.Benicky/Kolejiste#5304221383665680514
"Beňa"

Příspěvekod Vladimír » stř 18 úno, 2009 8:48 pm

To je právě ten problém malých rozměrů, resp. malých poloměrů v HO (a nejen tam), protoře na určité typy lokomotiv si člověk musí nechat zajít chuť. :cry: Podobné dilema řeším i u sebe, protože mám poloměry jak 438 mm tak i 371 mm, což na HO není opravdu příliš, ale byt se špatně nafukuje.
HO, DCC
Vladimír

Příspěvekod "Beňa" » stř 18 úno, 2009 9:00 pm

Taktak, mám to stejné, chci stavět rudého ďábla, ale toho si proženu akorát v zababově :D Ale malletku 623.0 si prostě postavím tak aby to projela, třeba i jen s tím jedním blbým Déčkem a jednou Zetkou, šak i ve skutečnosti jezdily do Koutů, a tam jsou taky zatáčky :D
Vladimíre, je možnost zkouknout někde tvoje kolejiště, máš fotky někde?
"Beňa"

Další

Zpět na Modelové kolejiště