Dobrý den školním modelářům
1) myslím, že nebylo nutné zakládat nové téma, stačilo pokračovat v původním linku
viewtopic.php?f=1&t=3465&p=57058#p570582) takhle vložený plánek (vím, kreslili ho školáci v ruce tužkou) je pro mne - a možná i další - dosti nepřehledný !! Nakonec jsem si ho uložil do PC, otáčel a natáčel, abych si udělal obrázek co odkud a kam vede. takže pár drobných připomínek :
- nelíbí se mi to čtyřmostí ...
a to asi ještě jeden není zakreslen ... (4 mosty na malé ploše, kde se křižují tři trati (dvoukolejka, lokálka do koncového nádraží a kolej ze SN na otáčení). Mosty bych ponížil na jeden a trať ze SN nechal celou skrytou, bez otevřeného oblouku za SN. Celý skryťák bych asi posunul (zkrátil ?!) směrem k oblouku, a tím posunul i portál tunelu, který do něj ústí. Nevím ale, zda to bude možné z rozměrových důvodů - zachování dostatečné délky koleje ve SN !
- na lokální trati právě v místě čtyřmostí bych nedělal ten rovný úsek, trať bych nechal se vlnit dle terénu. Když vidím, jak se vlní trať směrem od Lužné před Žatcem (a není to lokálka) na úseku Sádek - Měcholupy - Trnovany ....
- chybí další popis, např. prostor remízy a technolog. zázemí, ale tahle problematika tady byla probírána, takže inspiraci máte a podle nákresu tam "něco" je
- vlečka v koncové stanici ... nezapomenout na výkolejku (v eN-ku asi práce pro hodináře ?!), plánek stanice se mi zdá trochu neučesaný, možná bude dobré inspirovat se plánem skutečné stanice ?! Je to ale jen můj osobní pohled a názor
Držím palec, ať vydrží elán a nadšení ....