Baví mě, že jsem překročil asi nijakou neviditelnou hranici, a lidi se zde křižují abych vydržel

, ale i za to děkuji každá interakce zde je fajn

Momentálně dělám přípravu na velké testování.
Nejdříve jsem žil v iluzi, že testování bude automatické, že naklikám pár rozvrhů v train controleru a bude za půl hoďky hotovo a vše bude jezdit sem tam jak potřebuju, no chyba lávky není to tak úplně jednoduché a rozhodl jsem se zapojení automatiky a testy sjízdnosti oddělit.
Celková myšlenka, že nebudu potřebovat ovladač, byla taky chybná a od kolegy půjčený multi maus je supr a v téhle fázi neocenitelný nástroj pro testy. Abych nemusel odbíhat k monitoru popsal jsem jednoduchou formou pracovně výhybky. Ale něco podobného budu chtít mít i ve finále ve skrytákách.
Centrála a její finální podoba není zatím vůbec dořešená, a tak mam spoustu rezerv na kabelech a dělá to hroznou chobotnici.
Aspon trochu jsem to učesal a desku dal na kolečka at s ní můžu zajet pod stůl.
Momentálně je plán v několik fázích vytvořit "průjezdné smyčky" a ty zátěžově prohánět sem-tam testovacíma soupravama. Primárně chci otestovat a vyladit sjízdnost celého kolejiště a aby to nebylo chaotický připravil jsem si lepíky a když budu pozorovat problémy nalepím na daný místo patřičný lepík a posbírám tak data.
Postupně chci tak protočit různé mašiny, otestovat různé druhy vagonů a spřáhel tak, abych vybral ideální spřáhla.
Po nalepenení lepíku na něj napíšu co to bylo za soupravu, abych zkusil vysledovat jestli je to problem kolejí, soupravy nebo kombinací.