Jirkátorovo kolejiště 1800x720 N

Fórum pro stavbu, přestavbu a provoz modelového kolejiště.

Moderátoři: StandaR, milan ferdián, Michal Dalecký, Jarda H.

Re: Jirkátorovo kolejiště 1800x720 N

Příspěvekod Dusan » čtv 16 kvě, 2024 4:49 pm

Jirkátor píše:
Zlámalík píše:Já bych měl jako pozorovatel dotaz, kde se z té ostrohranné skály vylouply ty kulaté kameny? :)

Ve firmě Model Scene. Případné připomínky směřuj tedy zde. :mrgreen:

Vzhledem k tomu, že ty skály jsou potištěný papír, tak bych asi vynechal foliáž s kamenny jako hotový výrobek. Vzal kus ztvrdlé sádry, mrsknul s ní o zem. Pak špinavou vodou od vodovek dobarvil co nejvíc k tomu. Takhle to vypadá jako pás trávníku s kameny a za tím pozadí s natištěnou skálou. Sice fotky většinou klamou, ale já to tam vidím 8)
HO(N),DCC,ep.II.-III.
Dusan

Příspěvekod Jirkátor » čtv 16 kvě, 2024 6:17 pm

Než se spustí další vlna kritických příspěvků, tak si je směle dovolím podotknout, že nelogičnosti vytýkané skutečnosti jsem si celou dobu vědom, leč se mi to tak líbí a hodlám to tak dokončit. :)
Tohle stavím já: viewtopic.php?f=1&t=12586
Jirkátor

Příspěvekod Jirkátor » úte 27 srp, 2024 1:25 pm

Dlouho jsem nic nepsal, protože nějak není o čem, není totiž moc času. Jeden by řekl, že o dovolené s tím trochu pohnu a ono nic, ale povedlo se mi alespoň přidat trochu zeleného na kopec.

Stromky 1.jpg

Stromky 2.jpg
Jirkátor

Příspěvekod Jirkátor » pon 23 pro, 2024 11:06 am

Když je chvíle, tak z čokoládového dortu postupně děláme zelenou krajinu, respektive se o to snažím. Mistrům v oboru se to nevyrovná, ale dělám co umím.
V místech, kde ještě prosvítá hnědá barva, přijde nacukrovat jiná tráva, aby to nevypadalo jako trávník na fotbalovém hřišti a místy nechám prosvítat zem.
Horní patro.jpg

Také jsem více méně dokončil okolí sila. Silnice je hodně lesklá a tak ji budu muset stříknout matným lakem. Alespoň na ní pak budou držet pigmenty coby znázornění prachu. Na střechu boudy u kolejové váhy přijde pochopitelně umístit příslušné návěstidlo, ale jak se znám, do měsíce bych ho ulomil, tak zatím leží v krabičce.
Horní patro - silo.jpg

Základ horního patra je tedy tak nějak hotový. Sice toho zbývá hodně doplnit. Hlavně nějaké stromky, ale jejich výroba je neuvěřitelně pomalá, nezábavná a má práce do nich vložená, neodpovídá mým představám o jejich konečném vzhledu. Zatím to tedy vypadá takto.
Horní patro celkový pohled.jpg

Nejradši bych tam už dal i drážní lampy, ale ty bych nejspíš rychle olámal, takže musí ještě počkat.
V levém horním rohu poslední fotografie je vidět kus stolu, kdy synek lepí modely z papíru, takže dostat se k práci na kolejišti, je boj mezi papírem a železnicí. :)
Naposledy upravil Jirkátor dne čtv 20 bře, 2025 6:31 pm, celkově upraveno 1
Jirkátor

Příspěvekod Trixt » pon 23 pro, 2024 6:52 pm

Vypadá to moc pěkně a chápu tvoje dilema s osvětlení. To dodá kolejišti úplně jinou dimenzi. :)
TT, panel 2520x1010 mm, epocha V, centrála DR5000, sběrnice LocoNet, sw RocRail, TC, MP1
Trixt

Příspěvekod Jirkátor » ned 16 bře, 2025 7:12 pm

Tak jsem se pustil do spodního patra. Asi nejvíce patrná je silnice, která je zhotovená z polotovaru od Igry. Je to z nějakého plastu naneseného na papírový podklad. V popisu výrobku je napsáno: "vyrobeno s maximální věrohodností novou technologií UV-LED s vrstvením". Jak to vlastně vyrobili nevím, ale vypadá to opravdu pěkně. Nařezal jsem to na proužky a ty přilepil na karton, aby to jen neleželo na základové desce. Je tam rovnou i chodník, autobusová zastávka a parkoviště pro pár aut. Celé jsem to vyrobil samostatně a hotové pak přilepil do kolejiště.
Březen 2025 autobusová zastávka.jpg

Na pravém zhlaví jsem dosypal štěrk a přilepil St.1.
Březen 2025 pravé zhlaví.jpg

Na druhé straně je přilepená výpravní budova, St.2 a budova výtopny a také jsem dosypal štěrk.
Březen 2025 levé zhlaví.jpg

Teď mne čeká rezavá barva na štěrk, nátěr drátovodů betonovou barvou, trochu vyrovnání trerénu a prostor okolo výpravní budovy. Stále nejsem rozhodnutý, jak a čím ztvárnit prostor mezi budovou a samotnými nástupišti.
Jirkátor

Příspěvekod Jirkátor » sob 17 kvě, 2025 12:36 pm

Poslední dobou není moc času a přiznám se, že ani chuť do stavby, tak alespoň po chvilkách vyrábím nějaké stromky. Udělal jsem zatím takový menší březový hájek. Na zem ještě přijde nějaké křoví.
Břízy.jpg
Jirkátor

Předchozí

Zpět na Modelové kolejiště