Při přemýšlení jaké výstražníky použít na přejezd silnice II. třídy jsem se nakonec rozhodl pro výstražníky dle sovětského vzoru. Po neúspěšném hledání dodavatele/výrobce jsem si řekl, že jsem přeci modelář a pustil do vlastní výroby.
Jako podklady jsem měl pouze obrázky z netu, Možnost k přeměření v Sušici jsem v létě prošvihnul, tak jsou rozměry dělány podle oka, resp. použitých materiálů (LED). Nicméně podle oka se mi zdá, že rozměry odpovídají a originál se v tom poznat dá.
Posbíral jsem co dům dal a včera večer jsem udělal prototyp jehož výroba mi zabrala cca 3 hod. práce. Trvalo to hlavně kvůli promýšlení postupu a hledání vhodných řešení a počítám, že ověřovací série (= druhý výstražník) bude podstatně rychlejší.
Výroba je jednoduchá, a s výsledkem jsem celkem spokojený.
jediný zádrhel je druhý vodič na "parohách" - nosné trubce světla, tam musím ještě vedení upravit, protože omotání se neosvědčilo a přes snahu o přerovnání mají "parohy" trochu nerovný povrch.
Níže je obrázek z montáže výstražníku na místo, více obrázků je jako obvykle na
RajcetiNa sloupku zatím není kříž a "pozor vlak" konzola pro něj je ten drátek, který trčí nahoře