Dvoukolejka u zdi.

Fórum pro stavbu, přestavbu a provoz modelového kolejiště.

Moderátoři: StandaR, milan ferdián, Michal Dalecký, Jarda H.

Re: Dvoukolejka u zdi.

Příspěvekod D » pát 22 srp, 2014 9:17 am

Cecilka181CD:
> Můžu poprosit o odkaz na kvalitní stránky s návody na stavbu čela těchto modulů, nebo se ta čela dají sehnat hotová?
Čela se nestaví. U nás v klubu jsme si je nechávali vyřezat vodním paprskem u odborné firmy.

Konstrukci i stavbu modulu včetně připevnění čel máme na stránkách několikrát popsanou, naposledy u zastávky Dambořice. Doporučuji však přečíst i jiné návody.

Dvoukolejné varianty čel TT jsem na stránkách ho-moduly.cz neobjevil.
D

Příspěvekod Cecilka181CD » pát 22 srp, 2014 2:38 pm

Díky. Také jsem dvoukolejná čela zatím nikde nenašel. Zkusím najít nějaké plánky a nechám si to vyfrézovat. Mezitím si si zhotovím malý testovací ovál a co nejlépe si na něm natrénuju štěrkování, patinování a naklápění oblouků atd. Jinak co se týče otázky analog vs. digitál, po projetí informací volím jednoznačně digitál. Do začátku vezmu startovací sadu. Na netu jsem našel základní sadu LENZ SET01 (ovladač centrála trafo) za 3000 Kč a to samé ROCO za 3400 Kč. Někde jsem četl, že LENZ je lepší (zvláště zde u těchto setů má ROCO obyčejné a slabší trafo), ale nopak zase ovladač multimaus od ROCA vypadá funkčněji než ten od LENZU jen s kolečkem a displejem. Poradí někdo? Jen mi neleze do hlavy, proč set ROCO stojí 3400 Kč, když je to méně, než když koupíte samotný multimaus. A ta centrála v setu stojí podle katalogového čísla samotná 4400 Kč. V těch setech jsou nějaké osekané verze, nebo to je taková marketingová politika? Že to lidi příznivou counou donutí jít do digitálu a pak dokupují další komponenty?
Cecilka181CD

Příspěvekod D » pát 22 srp, 2014 3:45 pm

Cecilka181CD:
> LENZ je lepší (zvláště zde u těchto setů má ROCO obyčejné a slabší trafo)
Neumím posoudit, sám Lenz nemám (tuším, že pár od nás kolegů ho má doma). Lenz i Roco mají kompatibilní sběrnici (XpressNet) pro ovladače, takže Multimaus můžeš do Lenze připojit.

Jinak na to slabší trafo (36 VA) jsme před dvěma roky utáhli celý layout modulového setkání (pět lokomotiv v současném pohybu a odpovídající počet ovladačů). Bylo to na hraně, tak jsme jen vyměnili trafo (na 54 VA) - to už bylo pro 5 lokomotiv dostatečné. později jsme celé zapojení zdvojili a také nahradili myš lepší centrálou Z21, avšak i nadále koleje napájíme z černých krabiček Roco.

Na Modelbazaru a po vánocích také na Aukru koupíš set s myší pod dva tisíce korun. Několik jsme jich takto k plné spokojenosti pořídili. Pro první seznámení s digitálem tato sada stačí a později ji můžeš využít podobně, jako my, nebo odprodat za podobné peníze.
D

Příspěvekod Cecilka181CD » pát 22 srp, 2014 3:57 pm

Jo tak to na začátek bohatě stačí i toto slabší trafo. No ale koukal jsem, že tento set je asi poslední jen u jednoho prodejce. Ale nově je teď to samé se Sergejem DR a 3 cisternami navíc. Nějaké eshopy pak ty Sergeje z tohoto setu prodávají za 3000 Kč. To by také nebylo špatné, kdyby se pak podařilo slušně prodat tu lokomotivu a 3 vagóny někomu, kdo dělá DR a nebo mu nezáleží na železniční správě.
Cecilka181CD

Příspěvekod D » pát 22 srp, 2014 4:30 pm

Cecilka181CD:
Dělej, jak myslíš. Když počkáš, tak po vánocích se na Modelbazaru dostaneš i k ceně kolem 1500 korun za set.

(Poslal jsem ti SZ.)
D

Příspěvekod czhunter » pát 22 srp, 2014 7:26 pm

Já bych koupil toto: http://www.masinky.cz/produkt/18382-TT- ... /index.htm až bude.
protože kromě lokomotivy zužitkuješ všechno - máš tam komplet digitál, 3 vagony použitelné i pro ČD, lokomotivní dekodér (asi nějaký základ, ale zřejmě bude stačit).
A tu loko taky můžeš dočasně používat.

Jen ty vagony stojí zvlášť 2600 Kč (ale nevím, jestli ty setové nejsou "ošizené", nicméně nevypadají).

Jinak tady je sada za 2000. http://www.ecmodel.cz/ecmodel-cz/eshop/ ... gital-Roco
To je přesně to, co prodejci dělají. Nakoupí sety a prodají po dílech, určitě na tom vydělají.

Edit: Ten set za 5400 se rozprodává za 2000 (digitál) + 2600 (lokomotiva) + 2000 (vagony) a ještě zbývá lokomotivní dekodér.
czhunter

Příspěvekod Cecilka181CD » sob 23 srp, 2014 12:42 am

Na toho Ragulina jsem čučel prvně. Koumal jsem proč je o 1000 levnější než ten set se Sergejem. On nejenže je Sergej jako loko nepatrně dražší, ale hlavně v tom setu jsou ty kotláky novějšího zpracování, nebo kvalitnější verze. U Ragulina působí více hračkovitě. Rozhodně to nejsou stejné vagóny. A tu lokomotivu ze setu (Sergeje) eshopy opravdu nabízejí za 3000. Takže kdyby se zadařilo a prodal bych Sergeje laciněji za 2500 a vagóny za 1500, měl bych ty digitální součásti za 2700. A kdyby se totéž podařilo s Ragulinem, bylo by to skoro zadarmo. :)
Cecilka181CD

Příspěvekod Luděk » sob 23 srp, 2014 1:24 pm

Tady je jedna: http://aukro.cz/roco-multimaus-komplet- ... 23717.html
Prodejce je v pořádku, několikrát jsem od něj nakupoval.
Luděk

Příspěvekod czhunter » sob 23 srp, 2014 1:58 pm

Ještě kdybys někde splašil nějakou starou loko, tak můžeš mít set se Sergejem o 700 levněji.
http://www.masinky.cz/clanek/20438-AKCE ... /index.htm
(je to na mnoha e-shopech, ne jen tady)

Teoreticky by to mělo platit i pro toho Ragulina, ale skoro určitě ta akce skončí dřív, než se sety s ním naskladní.

Je škoda, že se nedělá set s Brejlovcem, to by byl v česku určitě hit :)
czhunter

Příspěvekod Jeff Hopper » sob 23 srp, 2014 2:18 pm

Ty cisterny z toho setu s ragušem budou klasika roco a určitě neochuzené - akorát nudný potisk(ono roco určitě dělat jiné nebude a šidit je taky ne)
Jeff Hopper

Příspěvekod Cecilka181CD » sob 23 srp, 2014 2:39 pm

Jeff Hopper píše:Ty cisterny z toho setu s ragušem budou klasika roco a určitě neochuzené - akorát nudný potisk(ono roco určitě dělat jiné nebude a šidit je taky ne)
No na fotkách jsou ale jiné. U Sergeje jsou stejné, jako ty, které se prodávají samostatně po 3ks za 2700 Kč. U Ragulina mají tlustěji provedené obruče, zábradlí a detaily. A když jsem se díval na podvozky, tak i kola jsou jiná. Z setu se Sergejem mají kola vymodelovanou zadní stranu a u setu s ragulinem jen rovnou plochu.
Cecilka181CD

Předchozí

Zpět na Modelové kolejiště