Vitrínové segmentové kolejiště

Fórum pro stavbu, přestavbu a provoz modelového kolejiště.

Moderátoři: StandaR, milan ferdián, Michal Dalecký, Jarda H.

Re: Vitrínové segmentové kolejiště

Příspěvekod lajblt » čtv 16 led, 2014 2:04 pm

Prostřední varianta je horní obrázek dnešního příspěvku.
lajblt

Příspěvekod lajblt » čtv 16 led, 2014 6:06 pm

Varianta SN s výhybkami DKW II namísto DKW I dle kolegova přání.
Přílohy
_modely.biz-Jaroslav Mader-01i7.jpg
lajblt

Příspěvekod Jeff Hopper » pát 17 led, 2014 2:47 pm

lajblt píše:Tady jsou ještě 2 další varianty levého zhlaví. Obloukové výhybky jsou opět flexi EW3.

Osobně bych se přimlouval za prostřední variantu, umožňuje vjezd/odjezd z/na libovolné tratě na libovolnou staniční kolej.
Návěstidlo u koleje lokálky není vjezdové, ale cestové. Vjezdovým návěstidlem je odjezdové návěstidlo předchozí stanice. :)

Tak já jsem pro variantu 1 u tohoto příspěvku.
Jeff Hopper

Příspěvekod jamik22 » pát 17 led, 2014 4:50 pm

Upravil jsem lehce návrh preferované stanice od Tomáše - namísto jedné DKW II dvě jednoduché výměny a udělal tři varianty, které jsou opět na Rajčeti:
http://jamik22.rajce.idnes.cz/vitrinove_segmentove_kolejiste/
Var A - kombinuje stanici od Tomáše a skryťák od Milana, obě zhlaví jsou dvojkolejné
Var B - vypouští v levém zhlaví druhou kolej. Díky jednokolejce ještě vyšlo místo na kolej pro pracovní vlak v depu
Var C - stanice i skryťák od Tomáše. Provozně mi tato varianta skryťáku přijde dost komplikovaná na obsluhu. Ideální na programování v TC pro Martina :)
můj favorit je je B
jamik22

Příspěvekod Jeff Hopper » pát 17 led, 2014 7:52 pm

Já su pro variantu C s uplným zakrytím skryťáku - a ten je vymazlenej - osobní soupravy se daj otáčet a ucelenky můžou jezdit do kola - třeba uhlovlaky - jedním směrem plné - druhým prázdné.
Jeff Hopper

Příspěvekod lajblt » sob 18 led, 2014 2:48 pm

2 Jeff Hopper: Hehe, vymazlenej, to si musím pamatovat, dík. :)

Skryťák C je sice komplikovanější, ale má kromě toho, co už psal Jeff, i další výhody:

- možnost současných vjezdů/odjezdů s minimem kolizí protisměrných vlakových cest
- z každého směru je možnost vjezdu na všechny koleje SN
- všechny koleje jsou +- stejně stejně dlouhé - co se vejde do "velké" stanice, vejde se i do SN
lajblt

Příspěvekod jamik22 » ned 19 led, 2014 9:35 pm

Ve své oblíbené variantě B jsem upravil délku kolejí ve skryťáku, aby odpovídaly délkám v hlavní stanici. Pro provoz ucelenek je přidána spojka vpravo. S vymazleností var C se zde nedá dělat nic :D .
2 Jeff Hopper: Zakrýt celý skryťák nemohu v žádné variantě. Vyjíždět z Wawico roury to tunelu není šikovné. Přeci jen při sundavání roury ze zdi občas nějaký okolek u vozu vyskočí z kolejí a při vyjíždění ven se to musí srovnat.
Nové obr jsou opět na Rajčeti.
jamik22

Příspěvekod lajblt » pon 20 led, 2014 3:43 pm

Měl jsem za to, že k výjezdu z vitrín slouží výhybka uprostřed širé tratě nahoře pod skryťákem? Na původním plánku byla, na mém plánku není, ale není problém ji tam přidat. To jen tak na okraj, že skryťák C není celý skrytý. :)
I na upraveném plánku pořád dochází ke kolizi vlakových cest na křižovatkách v SN, což osobně považuju za dost nešťastné řešení i z hlediska uvažovaného řízení přes PC.
lajblt

Příspěvekod Jeff Hopper » pon 20 led, 2014 4:26 pm

Co vim, tak se dělají nakolejovače - taková destička, která navede nápravu nazpět(něco jako todle - http://www.itvlaky.cz/pkcomputers/eshop ... ejezd-ROCO ). Jinak se dá udělat odklopný dekl - dvířka a před ježděním zkontrolovat. Jinak ty budeš autorem tak od nás to ber jako dopuručení. Jinak u mě var. C. Když už to budete řídit pře PC - tak se dají dát do skryťáku PC kamery.
Jeff Hopper

Předchozí

Zpět na Modelové kolejiště