zavovi si staví vlastní DCC

Vše pro digitální provoz - dotazy, praxe, návody, postupy, normy, kompatibilita atd.

Moderátoři: Michal Dalecký, Jarda H., Rudolf

Re: zavovi si staví vlastní DCC

Příspěvekod zavovi » pon 11 čer, 2018 11:31 am

Naposledy upravil zavovi dne úte 24 črc, 2018 1:37 pm, celkově upraveno 1
H0 - DCC - Android - Elektro - Programování
http://www.zavavov.cz
zavovi
 
Příspěvky: 123
Registrován: úte 18 lis, 2014 9:34 pm
Bydliště: Brno

Re: zavovi si staví vlastní DCC

Příspěvekod zavovi » stř 13 čer, 2018 9:02 am

Konání slevové akce na centrálu můžete sledovat v události na facebooku: https://www.facebook.com/events/1581548581967342/
Například informace o tom, kdy jsou tři slevněné centrály již prodané.
H0 - DCC - Android - Elektro - Programování
http://www.zavavov.cz
zavovi
 
Příspěvky: 123
Registrován: úte 18 lis, 2014 9:34 pm
Bydliště: Brno

Re: zavovi si staví vlastní DCC

Příspěvekod zavovi » úte 17 črc, 2018 12:11 pm

Zdravím,
přináším novinku, začal jsem pracovat na připojení RS-BUS senzorových modulů k centrále TCS. Zakoupil jsem modul RS-8 od LDT:

Obrázek

A měl bych na tento modul dotaz. Pro nastavení adresy modulu je potřeba přippojit modul na DCC a poslat mu nějaké informace. V návodu se to popisuje ve spolupráci s centrálou LENZ. Píšou tam stisknout F, poté 5 (případně 6) a poté adresu a potvrdit tlačítkem + či -. V návodu k LENZ centrále jsem si našel, že F a 5 znamená režim výhybek a adresa je tedy adresa výhybky. Tím tedy chápu, že se jedná o ovládání příslušenství. Ale jak je to s tím F a 6? Co přesně to pošle na DCC?

Děkuji
H0 - DCC - Android - Elektro - Programování
http://www.zavavov.cz
zavovi
 
Příspěvky: 123
Registrován: úte 18 lis, 2014 9:34 pm
Bydliště: Brno

Re: zavovi si staví vlastní DCC

Příspěvekod zavovi » ned 22 črc, 2018 4:16 pm

Ahoj,
rád bych poprosil o pomoc s RS-BUS. Našel jsem si pár zahraničních materiálů a koupil LDT RS8 modul. Z centrály posílám následující signál:
RS-BUS.png
RS-BUS.png (15.87 KiB) Zobrazeno 577 krát


RS-BUS_1.png
RS-BUS_1.png (12.57 KiB) Zobrazeno 576 krát

RS-BUS_2.png
RS-BUS_2.png (12.78 KiB) Zobrazeno 576 krát


Ale modul vůbec neodpovídá. Nevíte někdo, co dělám špatně?

Děkuji
H0 - DCC - Android - Elektro - Programování
http://www.zavavov.cz
zavovi
 
Příspěvky: 123
Registrován: úte 18 lis, 2014 9:34 pm
Bydliště: Brno

Re: zavovi si staví vlastní DCC

Příspěvekod fulda » ned 22 črc, 2018 6:11 pm

Ne že bych byl nějak moudrý z toho co je na obrázcích, ale začal jsi s něčím co někdy fungovalo?
Modul na jiné RS-Bus centrále funguje?
Má modul nějakou konkrétní a známou adresu?
Máš vyřešené napěťové odesílání a proudové čtení?
Odkud je ten obrázek? nerozeznávám v něm odesílání a čtení?
Ví modul, že si přeješ, aby něco řekl?
TOHLE jsi si přečetl?

Na to, aby to byl RS-Bus je na obrázcích málo pulzů.
Za pravopisné chyby v této zprávě může moje učitelka češtiny.
Uživatelský avatar
fulda
 
Příspěvky: 4168
Registrován: pon 09 srp, 2010 8:08 am
Bydliště: Praha - Uhříněves

Re: zavovi si staví vlastní DCC

Příspěvekod zavovi » ned 22 črc, 2018 6:57 pm

Tak postupně. Koupil jsem modul LDT RS8, je to sice stavebnice, ale měl by fungovat. Sestavení bylo primitivní. Bohužel jsem neměl zatím kde vyzkoušet.
Článek na tvých stránkách jsem četl. Při vlastní tvorbě jsem vycházel z tohoto: http://www.bsmj.se/electronics/dcc/rs-bus/ a tohoto: http://www.der-moba.de/index.php/RS-R%C3%BCckmeldebus

Tohle jsem sestavil v centrále: http://www.der-moba.de/index.php/Datei:RS-Bus-Z.png pak z centrály posílám impulsy podle toho popisu. Pošlu vždy jeden impuls pak 7ms log1 pak dva impulsy a zase 7ms log1 až do 128. Ty přiložené obrázky jsou moje naměřené impulsy přímo v RS8 modulu.

Podle toho, co jsem si o tom přečetl, tak by modul měl reagovat hned na počet impulsů a odpovědět. Ale žádnou odpověď právě vůbec nevidím.

PS: Možná jsem dostatečně nepochopil posílání pulsů. Chápu to tak, že mám odeslat 3 pulsy a pak 7ms log1, když bude adresa modulu "3".Beru to tak, že když posílám všechny adresy (počty pulsů), tak na jednu z nich musím dostat odpověď.

Díky za pomoc
H0 - DCC - Android - Elektro - Programování
http://www.zavavov.cz
zavovi
 
Příspěvky: 123
Registrován: úte 18 lis, 2014 9:34 pm
Bydliště: Brno

Re: zavovi si staví vlastní DCC

Příspěvekod fulda » ned 22 črc, 2018 7:29 pm

Pokud ti mohu poradit, nejprve si někde vyzkoušej a hlavně nastav ten modul na něčem známém. Pak až si hraj s vlastní centrálou.

Něco jsi špatně pochopil. 7ms je jen startovní pulz.
Obrázek
Za pravopisné chyby v této zprávě může moje učitelka češtiny.
Uživatelský avatar
fulda
 
Příspěvky: 4168
Registrován: pon 09 srp, 2010 8:08 am
Bydliště: Praha - Uhříněves

Re: zavovi si staví vlastní DCC

Příspěvekod zavovi » pon 23 črc, 2018 12:35 pm

Děkuji, zdá se, že teď už je mi to jasné. Jen teda když modul odpoví, jakmile napočítá svoje pulsy, pak mám posílat další až přijmu jeho odpověď? Nebo začít od začátku?

No vyzkouším to a uvidím.

Ještě jednou moc díky.
H0 - DCC - Android - Elektro - Programování
http://www.zavavov.cz
zavovi
 
Příspěvky: 123
Registrován: úte 18 lis, 2014 9:34 pm
Bydliště: Brno

Re: zavovi si staví vlastní DCC

Příspěvekod zavovi » pát 17 srp, 2018 8:35 pm

Zdravím, tak jsem dnes modul vyzkoušel s centrálou Digikeijs a funguje. Zapsal jsem si do něj adresu 1 a teď ho zkouším se svou centrálou. Posílám následující:

RS_bus_new1.png
RS_bus_new1.png (20.64 KiB) Zobrazeno 213 krát


RS_bus_new2.png
RS_bus_new2.png (27.52 KiB) Zobrazeno 213 krát


Tento signál posílám do TX následujícího schématu:

800px-RS-Bus-Z.png


A měřím, jestli něco přijde na RX. Dělám ještě něco špatně?

Moc děkuji.
H0 - DCC - Android - Elektro - Programování
http://www.zavavov.cz
zavovi
 
Příspěvky: 123
Registrován: úte 18 lis, 2014 9:34 pm
Bydliště: Brno

Předchozí

Zpět na DCC v praxi

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Jacek a 3 návštevníků