Dekoder Zimo a ABC

Vše pro digitální provoz - dotazy, praxe, návody, postupy, normy, kompatibilita atd.

Moderátoři: Michal Dalecký, Jarda H., Rudolf

Re: Dekoder Zimo a ABC

Příspěvekod Kajinek11 » pát 19 říj, 2018 9:56 am

Nakonec CV8,0 pomohlo a stačilo vyladit CV3 a 4 a bylo to jak původně. Dokonce se tím odblokovalo něco, co mi například pravě blokovalo CV3 a 4. Takže suma sumárum jsem nyní po resetu s loko spokojenější než s koupeným nastavením. I ABC nyní šlo lehce aktivovat pouze CV27,1 . Předtím to nezastavovalo. :lol: Už se nebudu resetu bát! :evil:
TT segmenty, DCC - DR5000 + 2x MM, IV. epocha.
Kajinek11
 
Příspěvky: 496
Registrován: stř 07 pro, 2011 11:12 pm
Bydliště: Rumburk

Re: Dekoder Zimo a ABC

Příspěvekod daba12 » pon 22 říj, 2018 5:44 pm

Zkoušel jsem zastavování pomocí ABC, ale bylo to funkční jenom když jsem odpojil detekci obsazení úseku. S ním to nefungovalo. Mám detekci pomocí proudu od Roco.
Je nějaká možnost, jak použít obojí? Někdo psal o použití 8 diod. Tak mě zajímá případné zapojení.
A teď jsem zjistil, že je na to ještě jedno vlákno, tak se omlouvám za post
Dan
Z21
daba12
 
Příspěvky: 17
Registrován: čtv 04 říj, 2018 1:52 pm
Bydliště: Kutná Hora

Re: Dekoder Zimo a ABC

Příspěvekod MiG » pon 22 říj, 2018 6:02 pm

Aha, ta detekce je diodová?
Pak by mohlo pomoct udělat větší nesymetrii "ABC" diod Jedna a čtyři nebo pět.
MiG
 
Příspěvky: 932
Registrován: sob 14 úno, 2015 11:55 pm

Re: Dekoder Zimo a ABC

Příspěvekod daba12 » pon 22 říj, 2018 7:09 pm

udělal jsem klasicky úsek pro ABC, kde má zastavit vlak. 4 diody. Na stejný úsek jsem připojil detekci Roco 10808 a pak už to nešlo.
Dan
Z21
daba12
 
Příspěvky: 17
Registrován: čtv 04 říj, 2018 1:52 pm
Bydliště: Kutná Hora

Re: Dekoder Zimo a ABC

Příspěvekod fulda » pon 22 říj, 2018 7:46 pm

Jednou ta otázka stačí. odpověď
Za pravopisné chyby v této zprávě může moje učitelka češtiny.
Uživatelský avatar
fulda
 
Příspěvky: 4538
Registrován: pon 09 srp, 2010 8:08 am
Bydliště: Praha - Uhříněves

Re: Dekoder Zimo a ABC

Příspěvekod Kajinek11 » úte 23 říj, 2018 10:01 pm

Ty vado, já už těch dekodérů mám plné zuby. Když už jsem si myslel,že tom trošku rozumím a základy si pomocí CV nastavím, tak je tu další problém!

Jedna loko mě poslouchá jak víno a na všechny změny CV reaguje a když jsem vzal další, že si jí také nastavím, tak nezapíši jedinou hodnotu! Nejde ani CV8,0, nic...Ani CV 1, prostě se neuloží nic. Nevíte co by to mohlo způsobovat? Dříve to ale šlo, protože jsem si změnil CV1. Proč to najednou nejde, může to způsobovat něco zapojené do kolejí? Jinak loko jezdí normálně, takže dekodér rozbitý není. Mám MM + kostku + ZIMO zvuk. Při změně CV loko normálně cukne jako kdyby změnu uložila, ale neuloží nic. Žádná změna se neprojeví. To je zoufalize :o
TT segmenty, DCC - DR5000 + 2x MM, IV. epocha.
Kajinek11
 
Příspěvky: 496
Registrován: stř 07 pro, 2011 11:12 pm
Bydliště: Rumburk

Re: Dekoder Zimo a ABC

Příspěvekod HonzaM » úte 23 říj, 2018 10:12 pm

Kajinek11 píše: Mám MM + kostku + ZIMO zvuk. Při změně CV loko normálně cukne jako kdyby změnu uložila, ale neuloží nic

Když si dáš do Trabanta autorádio z Porsche, nemůžeš čekat, že budeš mít v Trabantu stejně kvalitní zvuk. Je to samozřejmě nadsázka, ale Multimaus má prostě určité limity, byl vyvinut v době určitého stavu techniky a s moderními dekodéry si nemusí plnohodnotně poradit.
N, epocha 5,6, Digitrax, DR5000, MGP, TC9 Gold
http://www.1ku160.cz
HonzaM
 
Příspěvky: 2027
Registrován: úte 05 úno, 2013 9:01 am
Bydliště: Praha

Re: Dekoder Zimo a ABC

Příspěvekod fulda » stř 24 říj, 2018 6:50 am

Kajinek11 píše:Jedna loko mě poslouchá jak víno a na všechny změny CV reaguje a když jsem vzal další, že si jí také nastavím, tak nezapíši jedinou hodnotu! Nejde ani CV8,0, nic...Ani CV 1, prostě se neuloží nic. Nevíte co by to mohlo způsobovat? Dříve to ale šlo, protože jsem si změnil CV1. Proč to najednou nejde, může to způsobovat něco zapojené do kolejí? Jinak loko jezdí normálně, takže dekodér rozbitý není. Mám MM + kostku + ZIMO zvuk. Při změně CV loko normálně cukne jako kdyby změnu uložila, ale neuloží nic. Žádná změna se neprojeví. To je zoufalize :o
Ve vlastní MM a kostce bych chybu nehledal, to je příliš jednoduché zařízení než aby v něm byla chyba. (V Honzovo Trabantu se také nepokazí ukazatel benzínu v nádrži, na rozdíl od toho Porsche)
Při programování určitě používej jednoduchou, krátkou kolej. Ujisti se, že má mašina dobrý kontakt s kolejemi a že dekodér správně drží. V mnoha případech pomáhá na mašinu zatlačit, aby se její kontakt s kolejemi ještě zvětšil.
Za pravopisné chyby v této zprávě může moje učitelka češtiny.
Uživatelský avatar
fulda
 
Příspěvky: 4538
Registrován: pon 09 srp, 2010 8:08 am
Bydliště: Praha - Uhříněves

Re: Dekoder Zimo a ABC

Příspěvekod HonzaM » stř 24 říj, 2018 7:07 am

Jestliže se tento dekodér chová stejně v různých mašinách, bylo by dobré jím osazenou mašinu vzít k někomu s jinou centrálou a jinym ovladačem (třeba Lenz), nebo ještě lépe majícímu i připojení k PC a zkusit se na dekodér podívat aplikací DecoderPro.
N, epocha 5,6, Digitrax, DR5000, MGP, TC9 Gold
http://www.1ku160.cz
HonzaM
 
Příspěvky: 2027
Registrován: úte 05 úno, 2013 9:01 am
Bydliště: Praha

Re: Dekoder Zimo a ABC

Příspěvekod Miloš_P » stř 24 říj, 2018 7:35 am

HonzaM píše:
Kajinek11 píše: Mám MM + kostku + ZIMO zvuk. Při změně CV loko normálně cukne jako kdyby změnu uložila, ale neuloží nic

Když si dáš do Trabanta autorádio z Porsche, nemůžeš čekat, že budeš mít v Trabantu stejně kvalitní zvuk. Je to samozřejmě nadsázka, ale Multimaus má prostě určité limity, byl vyvinut v době určitého stavu techniky a s moderními dekodéry si nemusí plnohodnotně poradit.

Zajímalo by mě, co je tím Porche. Nedávno jsem měl trochu podobný problém při zápisu z DecoderPro a vyřešilo se to až když jsem v podstatě nahodně na programovací koleji pripojil za loko osvětlený vagón. Od té doby vše funguje zase ok. Zřejmě nějaká zbloudilá nula nebo jednicka.
Uživatelský avatar
Miloš_P
 
Příspěvky: 398
Registrován: stř 20 pro, 2006 9:40 pm
Bydliště: Praha

Re: Dekoder Zimo a ABC

Příspěvekod BohousP » stř 24 říj, 2018 7:58 am

Kajinek11 píše:... nezapíši jedinou hodnotu! Nejde ani CV8,0, nic...Ani CV 1, prostě se neuloží nic. Nevíte co by to mohlo způsobovat? Dříve to ale šlo, protože jsem si změnil CV1. Proč to najednou nejde, může to způsobovat něco zapojené do kolejí? Jinak loko jezdí normálně, takže dekodér rozbitý není. Mám MM + kostku + ZIMO zvuk. Při změně CV loko normálně cukne jako kdyby změnu uložila, ale neuloží nic. Žádná změna se neprojeví. To je zoufalize :o

"Cuknutí" dělá v normálním stavu dekodér jako potvrzení, že programování proběhlo.
Chtělo by to zkusit načíst "přepsaná" CV, ale to ti kombinace MM + Roco kostka neumožní. Potřebuješ někoho, kdo má trochu vyspělejší centrálu.
TT, DCC, NanoX-2017, TC8, ... http://masinky.info
Uživatelský avatar
BohousP
 
Příspěvky: 2283
Registrován: stř 12 kvě, 2010 9:17 am
Bydliště: Praha - Malešice

Re: Dekoder Zimo a ABC

Příspěvekod Kajinek11 » stř 24 říj, 2018 5:32 pm

No zkusím vše co mi doporučujete a k čemu mám HW. Pokud nepomůže odložím zatím mašinu do doby až dodělám kolejiště a koupím si pořádnou centrálu. Pravděpodobně DR5000. Ale kolejiště mám ještě tak asi na 0,5 roku a třeba se do té doby objeví lepší centrála. Pozor prosím nezaspamovat vlákno bojem o tom která centrála je lepší :lol:
TT segmenty, DCC - DR5000 + 2x MM, IV. epocha.
Kajinek11
 
Příspěvky: 496
Registrován: stř 07 pro, 2011 11:12 pm
Bydliště: Rumburk

Re: Dekoder Zimo a ABC

Příspěvekod Kajinek11 » ned 03 bře, 2019 10:45 pm

Opět se ozývám s problémy s ABC.

Mám úspěšně zřízen úsek ABC, umím si CV nastavit tak aby mi Zimo dekodér (některý) dělal co potřebuji. Všechny dekodéry mám ZIMO. Centrála je ROCO kostka + MM. ALE!!

1: Proč mi některé dekodéry ZIMO fungují dobře a na ABC zastavují a jiné ne?
2: Hektor od Tillga s MX648P16 mi nezastavuje, ale jakmile najede na úsek s ABC tak začně (ikdyž stojí) nepříjemně bzučet, nevíte co by to mohlo být.
3. Mám 3 Bardotky od MTB a ani jedna mi nezastavuje, nemáte je někdo a používáte s ABC? Jak máte nastaveny CV?


Mám CV 27, 1 CV 134, 103

Díky za případné náměty...
TT segmenty, DCC - DR5000 + 2x MM, IV. epocha.
Kajinek11
 
Příspěvky: 496
Registrován: stř 07 pro, 2011 11:12 pm
Bydliště: Rumburk

Re: Dekoder Zimo a ABC

Příspěvekod fulda » pon 04 bře, 2019 7:42 am

Že se tak ptám, jaký máš ABC modul?
Respektive - jak v něm máš poskládané diody?
Docela bobrý zvyk je tu jednu, která je samotná, použít nějakou s malým úbytkem, třeba schotkyho, zatímco ty tři v řadě použít s běžným úbytkem (pochopitelně obojí v přiměřené rychlosti).
Za pravopisné chyby v této zprávě může moje učitelka češtiny.
Uživatelský avatar
fulda
 
Příspěvky: 4538
Registrován: pon 09 srp, 2010 8:08 am
Bydliště: Praha - Uhříněves

Re: Dekoder Zimo a ABC

Příspěvekod Kajinek11 » pon 04 bře, 2019 7:45 am

fulda píše:Že se tak ptám, jaký máš ABC modul?
Respektive - jak v něm máš poskládané diody?
Docela bobrý zvyk je tu jednu, která je samotná, použít nějakou s malým úbytkem, třeba schotkyho, zatímco ty tři v řadě použít s běžným úbytkem (pochopitelně obojí v přiměřené rychlosti).


Poskládal jsem to dle nějakého návodu na internetu a všechny diody jsou stejné.. Myslíš teda, že mám zkusit tu jednu protisměrnou zkusit Schotkyho?
TT segmenty, DCC - DR5000 + 2x MM, IV. epocha.
Kajinek11
 
Příspěvky: 496
Registrován: stř 07 pro, 2011 11:12 pm
Bydliště: Rumburk

PředchozíDalší

Zpět na DCC v praxi

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 2 návštevníků