Update multiMAUS

Vše pro digitální provoz - dotazy, praxe, návody, postupy, normy, kompatibilita atd.

Moderátoři: Michal Dalecký, Jarda H., Rudolf

Re: Update multiMAUS

Příspěvekod fulda » ned 05 led, 2014 6:43 pm

horak píše:Jeden prakticky poznatok: MM s Fw 1.02 pripojena ako Master, MM s Fw 1.03 pripojena ako Slave k Roco 10764, pri pokuse prestavit CV 266 (cez Slave s Fw 1.03) sa MM zakusla-zmrzla. Po vypnuti a naslednej vymene Mastra za MM s Fw 1.03 sa cez Slave s Fw 1.03 da prestavit CV 266 bez problemov.
Zaver: ako Master nepouzivat MM s nizsim Fw ako su Slave - obmedzuje to funkcnost.


Zvláštní, tohle jsem otestoval mezi prvními kombinacemi.

horak píše:
fulda píše:
Jojo píše:Ide mi o upgrade. Takže jasné. Požívam NanoX.

a-ha, tak to jsi si mohl přečíst přibližně přesně v 11 odpovědi. Dokonce ti s NanoXem k ničemu ten upgrade nebude, to jsem tu taky napsal.


Nie som programator, preto sa spytam: je to velky problem doplnit podporu NanoX pre MM Fw 1.03 -schopnost citat/zapisovat CV vyssie ako 255...???


Je to prakticky nemořné, MM odmítá používat programování CV nad 255 v režimu slave a připojení do NanoX je pokaždé jako slave.
Ještě jsem na tohle téma chtěl udělat nějaké pokusy, ale zatím jsem se k nim nedostal.
Za pravopisné chyby v této zprávě může moje učitelka češtiny.
Uživatelský avatar
fulda
 
Příspěvky: 4279
Registrován: pon 09 srp, 2010 8:08 am
Bydliště: Praha - Uhříněves

Re: Update multiMAUS

Příspěvekod fulda » sob 29 bře, 2014 5:08 pm

Tak přemejšlím, na jakej jste kdo verzi MultiMAUS?
Já jsem si dneska hrál s updatama a nechal jsem mu zaplej internet a stáhla se mi verze 1.04.
Tak to budu muset otestovat.

EDIT:
No jo, i na webu je 1.04: TADY.
Za pravopisné chyby v této zprávě může moje učitelka češtiny.
Uživatelský avatar
fulda
 
Příspěvky: 4279
Registrován: pon 09 srp, 2010 8:08 am
Bydliště: Praha - Uhříněves

Re: Update multiMAUS

Příspěvekod Křeček » sob 29 bře, 2014 7:43 pm

no už mám verzi 1.04. je třeba však sehnat někoho, kdo má k dispozici buď Z21 nebo Roco MultiZENTRALEpro.
Uživatelský avatar
Křeček
 
Příspěvky: 49
Registrován: úte 04 zář, 2012 10:29 am

Re: Update multiMAUS

Příspěvekod fulda » sob 29 bře, 2014 7:52 pm

Našel jsi nějakej rozdíl?
Já zatím jen ten, že mi slave programuje CV nad 256, to předtím dělal jen master.

Jinak jsem se pokoušel najít nějakej change log a to se mi tedy nepovedlo.
Za pravopisné chyby v této zprávě může moje učitelka češtiny.
Uživatelský avatar
fulda
 
Příspěvky: 4279
Registrován: pon 09 srp, 2010 8:08 am
Bydliště: Praha - Uhříněves

Re: Update multiMAUS

Příspěvekod Jojo » pon 31 bře, 2014 6:31 pm

fulda píše:Tak přemejšlím, na jakej jste kdo verzi MultiMAUS?
Já jsem si dneska hrál s updatama a nechal jsem mu zaplej internet a stáhla se mi verze 1.04.
Tak to budu muset otestovat.

EDIT:
No jo, i na webu je 1.04: TADY.


Tiez som to nechal zapnute a nic. Teda update. :D :D
H0 ,bez epochy,Traincontroler 7 Silver originál,len digitál.
Uživatelský avatar
Jojo
 
Příspěvky: 408
Registrován: úte 03 čer, 2008 7:58 am
Bydliště: Trenčín,Slovensko

Re: Update multiMAUS

Příspěvekod Kajinek11 » sob 08 pro, 2018 12:39 am

Nemohli byste mi někdo během Vánoc 2018 upgradnout v Praze 2ks MM na poslední verzi? Díky za případnou pomoc.
Kajinek11
 
Příspěvky: 354
Registrován: stř 07 pro, 2011 11:12 pm

Re: Update multiMAUS

Příspěvekod jipol57 » sob 08 pro, 2018 10:33 am

Pozor na kompatibilitu s jinými zařízeními - centrálami, než je ROCO. Např. NanoX, s MMaus v poslední verzi nespolupracuje správně. Někde se tady o tom už psalo.
Edit: tuším že poslední je v1.05.
Naposledy upravil jipol57 dne sob 08 pro, 2018 10:38 am, celkově upraveno 1
jipol57
 
Příspěvky: 128
Registrován: pát 06 dub, 2018 5:18 pm

Re: Update multiMAUS

Příspěvekod Kajinek11 » sob 08 pro, 2018 10:36 am

Mám prozatím ROCO kostku a časem budu chtít DR5000, tam by to mělo být OK, ne?
Kajinek11
 
Příspěvky: 354
Registrován: stř 07 pro, 2011 11:12 pm

Re: Update multiMAUS

Příspěvekod jipol57 » sob 08 pro, 2018 10:40 am

RocoKostce je to jedno, ta je sama o sobě blbá. K DR5000 by se měl vyjádřit někdo kdo ji má. Já ne.
jipol57
 
Příspěvky: 128
Registrován: pát 06 dub, 2018 5:18 pm

Re: Update multiMAUS

Příspěvekod fulda » sob 08 pro, 2018 4:48 pm

Kajinek11 píše:Nemohli byste mi někdo během Vánoc 2018 upgradnout v Praze 2ks MM na poslední verzi? Díky za případnou pomoc.

Já klidně, ale nechceš spíš napsad ze které části Prahy?
Já Uhříněves.
Za pravopisné chyby v této zprávě může moje učitelka češtiny.
Uživatelský avatar
fulda
 
Příspěvky: 4279
Registrován: pon 09 srp, 2010 8:08 am
Bydliště: Praha - Uhříněves

Re: Update multiMAUS

Příspěvekod BohousP » sob 08 pro, 2018 4:57 pm

Kajinek11 píše:Mám prozatím ROCO kostku a časem budu chtít DR5000, tam by to mělo být OK, ne?

V poslední verzi fw Multimause je chyba. DR5000 v tom nepomůže. Jen vývojáři Roco, až se jim jednou bude chtít.
Regarding your request "Hi there, after upgrading Z21 to the last firmware and upgrade MultiMaus to v. 1.05 ocurred problems. MM works fine with Z21 only, using with DR5000 (Digikejs) or Lenz is not correct. Sending the commands over F13 to locodecoder is ok, however MM indicate nonsense.
Any workabout? Or we must wait for version 1.06 to solve it?" - we can tell you the following.

After feedback from the responsible department, we can inform you that the specified error was reproducible. This will be fixed with the next update. A release date of the firmware is currently not fixed, for which we ask for your understanding.

Odpověď (cca po dvou měsících od dotazu) je z 24.8.2018.
TT, DCC, NanoX-2017, TC8, ... http://masinky.info
Uživatelský avatar
BohousP
 
Příspěvky: 2062
Registrován: stř 12 kvě, 2010 9:17 am
Bydliště: Praha - Malešice

Re: Update multiMAUS

Příspěvekod fulda » sob 08 pro, 2018 5:36 pm

jipol57 píše:Např. NanoX, s MMaus v poslední verzi nespolupracuje správně.

Jenom doplním - pokud se NanoX přepne do režimu Roco, tak funguje normálně. Problém je jen pokud je přepnutá do režimu Lenz.
Za pravopisné chyby v této zprávě může moje učitelka češtiny.
Uživatelský avatar
fulda
 
Příspěvky: 4279
Registrován: pon 09 srp, 2010 8:08 am
Bydliště: Praha - Uhříněves

Re: Update multiMAUS

Příspěvekod HonzaM » sob 08 pro, 2018 6:12 pm

Kajinek11 píše:Mám prozatím ROCO kostku a časem budu chtít DR5000, tam by to mělo být OK, ne?

Ano, s DR5000 pracují všechny fw MM, nové funkce které umožňuje DR5000 s fw 1.5.1 se uplatní u MM až od verze fw V1-04 a u WLANmaus až od fw V1-07.
N, epocha 5,6, DR5000, TC9 Gold
http://www.1ku160.cz
HonzaM
 
Příspěvky: 1676
Registrován: úte 05 úno, 2013 9:01 am
Bydliště: Praha

Re: Update multiMAUS

Příspěvekod BohousP » sob 08 pro, 2018 7:04 pm

Jenže Roco promovaní inženýři vypustili na jaře už verzi 1.05 a ta se jaksi nepovedla ...
TT, DCC, NanoX-2017, TC8, ... http://masinky.info
Uživatelský avatar
BohousP
 
Příspěvky: 2062
Registrován: stř 12 kvě, 2010 9:17 am
Bydliště: Praha - Malešice

Re: Update multiMAUS

Příspěvekod jipol57 » sob 08 pro, 2018 9:30 pm

fulda píše:
jipol57 píše:Např. NanoX, s MMaus v poslední verzi nespolupracuje správně.

Jenom doplním - pokud se NanoX přepne do režimu Roco, tak funguje normálně. Problém je jen pokud je přepnutá do režimu Lenz.

Díky za upozornění, vyzkouším.
jipol57
 
Příspěvky: 128
Registrován: pát 06 dub, 2018 5:18 pm

PředchozíDalší

Zpět na DCC v praxi

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 návštěvník