Power pack

Schémata, zapojení, návody, dotazy a postupy k využití v železničním modelářství.

Moderátoři: Michal Dalecký, Jarda H., Rudolf, 123.marek

Power pack

Příspěvekod nexus » čtv 21 úno, 2013 9:37 am

Zdravím kolegové,
sice už jsem nějaký model postavil, ale elektrotechnika je pro mě něco naprosto neznámého, tak mám následující dotaz na odborníky.
Může mi někdo vysvětlit co to je Powerpack v železničních modelech, příp. ukázat schéma zapojení? Dá se použít i v analogové lokomotivě nebo jen u digitálu?
Omlouvám se za hlubokou nevědomost.
Uživatelský avatar
nexus
 
Příspěvky: 131
Registrován: čtv 29 lis, 2007 9:16 am
Bydliště: Nový Bydžov

Re: Power pack

Příspěvekod Ferda » čtv 21 úno, 2013 9:47 am

search.php?keywords=Power
Je toho tady Málo?
H0 III-IV. Dokonalost je sen!
Uživatelský avatar
Ferda
 
Příspěvky: 1575
Registrován: stř 07 říj, 2009 3:34 pm
Bydliště: Ostrava

Re: Power pack

Příspěvekod nexus » čtv 21 úno, 2013 11:28 am

Ano tady toho není málo...
ale všude se tady píše ...připojíme power pack... ...power pack zapojíme mezi to a ono... ...vešel by se sem power pack...
CO JE power pack se tam nedovím.
Uživatelský avatar
nexus
 
Příspěvky: 131
Registrován: čtv 29 lis, 2007 9:16 am
Bydliště: Nový Bydžov

Re: Power pack

Příspěvekod Jojo » čtv 21 úno, 2013 11:38 am

nexus píše:Ano tady toho není málo...
ale všude se tady píše ...připojíme power pack... ...power pack zapojíme mezi to a ono... ...vešel by se sem power pack...
CO JE power pack se tam nedovím.


Power pack je zalohový zdroj ktorý kompenzuje kratkodobe výpadky napajania. :D :D
H0 ,bez epochy,Traincontroler 7 Silver originál,len digitál.
Uživatelský avatar
Jojo
 
Příspěvky: 408
Registrován: úte 03 čer, 2008 7:58 am
Bydliště: Trenčín,Slovensko

Re: Power pack

Příspěvekod fulda » čtv 21 úno, 2013 12:03 pm

...složený z kondenzátoru a cívky.

Pro analog nepoužitelné, tam když vypneš napájení, tak očekáváš, že lokomotiva zastaví a né že si pojede takovou rychlostí, jakou jela před odpojením napájení.
Za pravopisné chyby v této zprávě může moje učitelka češtiny.
Uživatelský avatar
fulda
 
Příspěvky: 4393
Registrován: pon 09 srp, 2010 8:08 am
Bydliště: Praha - Uhříněves

Re: Power pack

Příspěvekod Jojo » čtv 21 úno, 2013 12:05 pm

Tak tak. :P
H0 ,bez epochy,Traincontroler 7 Silver originál,len digitál.
Uživatelský avatar
Jojo
 
Příspěvky: 408
Registrován: úte 03 čer, 2008 7:58 am
Bydliště: Trenčín,Slovensko

Re: Power pack

Příspěvekod Jojo » čtv 21 úno, 2013 12:12 pm

Pre Fulda.
Ked si na drate :D nepozeral si ten Pan sound od Paca? Potom SZ.
H0 ,bez epochy,Traincontroler 7 Silver originál,len digitál.
Uživatelský avatar
Jojo
 
Příspěvky: 408
Registrován: úte 03 čer, 2008 7:58 am
Bydliště: Trenčín,Slovensko

Re: Power pack

Příspěvekod komori » čtv 21 úno, 2013 12:31 pm

Jsem rád že, jsi hned napsal dotaz Fuldovi.

Ale mě PanSound (závory) fungují, tak že chyba je asi u tebe.
Naposledy upravil komori dne ned 07 dub, 2013 5:00 pm, celkově upraveno 1
TT, DCC, NanoX-Paco, DR5000, TC9 Gold a TP9
komori
 
Příspěvky: 85
Registrován: pát 03 srp, 2012 3:45 pm

Re: Power pack

Příspěvekod Jojo » čtv 21 úno, 2013 1:09 pm

Dik za odpoved. Pozrem to znova, ale to že zabera 4 adresy mi je jasne. Som ale v praci ,keby som nevedel ozvem sa .
Dík . Jojo. :D Este co som si spomenul mne to servo len cukne a pri zapnutí tiež. Ale pozrem to až cez vikend.
H0 ,bez epochy,Traincontroler 7 Silver originál,len digitál.
Uživatelský avatar
Jojo
 
Příspěvky: 408
Registrován: úte 03 čer, 2008 7:58 am
Bydliště: Trenčín,Slovensko

Re: Power pack

Příspěvekod nexus » čtv 21 úno, 2013 2:10 pm

Já taky děkuji, to jsem chtěl vědět.
Uživatelský avatar
nexus
 
Příspěvky: 131
Registrován: čtv 29 lis, 2007 9:16 am
Bydliště: Nový Bydžov

Re: Power pack

Příspěvekod Jojo » ned 10 bře, 2013 12:40 pm

Tak u mna bol problem v nízkom napajacom napatí. Napajal som to 12V jednosmerných. Ked som pripojil 16 V str. problem so servom prestal. Este skusim zapojit odrušovací člen do serva .
Inak to funguje. :D :D :D
H0 ,bez epochy,Traincontroler 7 Silver originál,len digitál.
Uživatelský avatar
Jojo
 
Příspěvky: 408
Registrován: úte 03 čer, 2008 7:58 am
Bydliště: Trenčín,Slovensko

Re: Power pack

Příspěvekod Kajinek11 » pon 17 pro, 2018 4:54 pm

Lidi prosím, kde se dají sehnat dobré tantalové kondíky na power packy.. Potřebuju opravdu velkou kapacitu na ozvučené mašiny..Díky..
Kajinek11
 
Příspěvky: 442
Registrován: stř 07 pro, 2011 11:12 pm

Re: Power pack

Příspěvekod Vysočina » pon 17 pro, 2018 6:42 pm

Kajinek11 píše:Lidi prosím, kde se dají sehnat dobré tantalové kondíky na power packy.. Potřebuju opravdu velkou kapacitu na ozvučené mašiny..Díky..

Třeba zde: http://www.pselectronic.cz/k1008-9962-c ... alovy.html
a nebo zde: http://www.pselectronic.cz/k1008-9972-c ... rodej.html
Vysočina
 
Příspěvky: 20
Registrován: ned 29 lis, 2009 1:09 pm
Bydliště: 758029 HCV

Re: Power pack

Příspěvekod Kajinek11 » pon 17 pro, 2018 6:49 pm

Matoucí příspěvek - vymazal jsem.
Naposledy upravil Kajinek11 dne pon 17 pro, 2018 9:25 pm, celkově upraveno 1
Kajinek11
 
Příspěvky: 442
Registrován: stř 07 pro, 2011 11:12 pm

Re: Power pack

Příspěvekod Davca » pon 17 pro, 2018 7:50 pm

Zdravím,
kapacity uvedené v odkazech výše jsou v pořádku - řádově stovky uF (mikrofarad). Když se použije jeden kousek 470 uF, je to znát a když jde o kousky dva, je to již velmi solidní. Ovšem pozor na to napětí. čtyři nebo deset Voltů je velmi málo. I když se prý dají použít i kondenzátory pro napětí do 16 Voltů, osobně vždy volím minimum 25 Voltů. To je již ale fyzická velikost někde jinde a je třeba špekulovat, kde se potom kondenzátory do modelu umístí a zda to vůbec bude možné. Tolik ale jen mé zkušenosti s kondenzátory elektrolytickými a modely velikosti TT. Toho napětí 25 Voltů bych se ale držel i u tantalů.

David
Davca
 
Příspěvky: 92
Registrován: sob 22 bře, 2014 8:28 pm
Bydliště: Bohumín

Další

Zpět na Elektrika a elektronika

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 0 návštevníků