K MP1, mám je na Hukovicích poprvé, Lipová i Morava je na Tilligu. Ale mimo instalaci již mají za pár dní něco naběháno
- jehly jsem odzkoušel 0,6, 0,8 a 1,05 mm, ta poslední je originál přibalený k přestavníku - pro ni je nutno provrtat díru v přestavovací tyči u vyhýbky Tillig tam je 0,8 mm
- chod přestavníku je nastavený na 6 mm, 3 mm vyžaduje jehlu 1,05 a velmi přesné nastavení v příčném směru - nezkoušel jsem, jen teoretizuji
- 0,6 je příliš měkká, 1,05 se mně zdá příliš tvrdá, mám to zkušebně na dvou vyhýbkách, ale asi půjdou pryč a místo nich budou dosazeny 0,8 mm, mám obavu, že to něco na vyhýbce či přestavníku nevydrží
- jehly do ničeho nebalím, drží v držáku přestavníku dobře, snad jen u 0,6 mm to nebylo zcela ok
- montáž - přestavník v krajní poloze, prostrčení s jehlou přes ovládací tyč vyhýbky, posunutí na stranu kam je přestavený tak, aby jehla byla lehce předpružená při dovřeném jazyku v této poloze, naznačím jednu stranu k navrtání díry pro vrut, našroubuji vrut na jedné straně - zkontroluji obě kraní polohy vyhýbky přestavením přestavníkem, navrtám druhou stranu pro vrut a opět kontrola, při tomto postupu jsem nemusel polohu přestavníku opravovat
- napájení srdcovky je použito z kontaktů přestavníku MP1, hlášení polohy nepotřebuji, závislosti zabezpečovacího zařízení zde nebudou
Zatím jsem s funkčnosti i montáži nadmíru spokojen, s jehlou 0,8 mm chodí spolehlivě i na 9V.