RailRoad & Co TrainController

Software pro železniční modelářství, simulátory, ovládání, plánování....

Moderátoři: Michal Dalecký, Jarda H.

Re: RailRoad & Co TrainController

Příspěvekod BohousP » ned 22 črc, 2018 10:57 am

knemo píše:Nesetkali jste se někdo s problémem " infikovaný soubor" u staženého setupu verze 9.0 A4?
Norton mi to tvrdošíjně vyhazuje při instalaci.
Dělá to u všech stejně - TC, animátor, TP. Ostatní nemám licenci.

Hlásí skutečně "infikovaný" nebo jen nedůvěryhodný - podezřelý? To děla Norton často. On si vede databázi stahovaných souborů a sleduje jak věk souboru, tak četnost stažení uživateli Nortona. Takže nová verze TC mi to hlásí skoro pokaždé. Stačí ručně potvrdit důvěru. Infekci mi ještě neohlásil.
Pokud ohlásí infekci až při instalaci a ne při stahování ( těsně po něm), máš asi problém v pc.
TT, DCC, NanoX-2017, TC8, ... http://masinky.info
Uživatelský avatar
BohousP
 
Příspěvky: 2190
Registrován: stř 12 kvě, 2010 9:17 am
Bydliště: Praha - Malešice

Re: RailRoad & Co TrainController

Příspěvekod knemo » ned 22 črc, 2018 11:16 am

BohousP píše:
knemo píše:Nesetkali jste se někdo s problémem " infikovaný soubor" u staženého setupu verze 9.0 A4?
Norton mi to tvrdošíjně vyhazuje při instalaci.
Dělá to u všech stejně - TC, animátor, TP. Ostatní nemám licenci.

Hlásí skutečně "infikovaný" nebo jen nedůvěryhodný - podezřelý? To děla Norton často. On si vede databázi stahovaných souborů a sleduje jak věk souboru, tak četnost stažení uživateli Nortona. Takže nová verze TC mi to hlásí skoro pokaždé. Stačí ručně potvrdit důvěru. Infekci mi ještě neohlásil.
Pokud ohlásí infekci až při instalaci a ne při stahování ( těsně po něm), máš asi problém v pc.

Stahne bez řečí. Při zahájení instalace zamkne soubor "setup" a nahlásí ohrožní.
Jinak díky za odpověď - tušil jsem zradu u sebe, jen jsem chtěl mít jistotu.
knemo
 
Příspěvky: 12
Registrován: čtv 23 kvě, 2013 11:11 am

Re: RailRoad & Co TrainController

Příspěvekod Papa.smurf01 » pát 25 led, 2019 9:26 pm

Zdravím vespolek.
Pokusím se zeptat tady bez zakládání tématu. Vlastním zakoupenou licenci, nicméně během opakovaného stěhování z města do města se mi podařilo potratit USB klíč. Je nějaká šance na jeho znovuzískání, kromě možnosti jeho nalezení :D Díky za info
Papa.smurf01
 
Příspěvky: 1
Registrován: čtv 11 říj, 2018 12:43 pm

Re: RailRoad & Co TrainController

Příspěvekod PaMi » pát 25 led, 2019 10:00 pm

Šance není.
Před více než rokem se takováto situace diskutovala na diskuzním foru Freiwald a tam pan Freiwald to přirovnal k mobilnímu telefonu. Když ztratíte mobil tak vám výrobce také nedá nový.
Třeba za ten rok změnil strategii, ale osobně tomu moc nevěřím.
-- TT -- ČSD -- Jenom pro radost -- TrainController 8.0 Gold -- Moduly
Uživatelský avatar
PaMi
 
Příspěvky: 464
Registrován: úte 04 bře, 2008 1:57 pm

Re: RailRoad & Co TrainController

Příspěvekod belgarat » sob 26 led, 2019 4:18 pm

Freiwald je pekny vycuranek ... prirovanavat USB klic k mobilu ... kdyz uz, tak USB klic je PIN nebo PUK a na zaklade kupni smlouvy se da ledacos, treba za cenu toho USB klice, coz je urcite mene nez licence. O duvod vic podporovat mene vycurane.
TT epocha IVa-b; analog + NanoX, DR5000.
Nemodelar, greenhorn, pseudoprogramator, pindac nesmyslu
belgarat
 
Příspěvky: 1161
Registrován: čtv 27 pro, 2012 9:36 pm
Bydliště: Hřebeč u Kladna

Re: RailRoad & Co TrainController

Příspěvekod salem1309 » ned 10 úno, 2019 7:43 pm

chcem sa spýtať,tá čeština sa v nejakom okne zapína, alebo sa má automaticky spustiť pri otvorení programu?.. :?:vďaka..
salem1309
 
Příspěvky: 38
Registrován: ned 13 zář, 2015 7:01 pm

Re: RailRoad & Co TrainController

Příspěvekod mpinta » ned 10 úno, 2019 7:51 pm

salem1309 píše:chcem sa spýtať,tá čeština sa v nejakom okne zapína, alebo sa má automaticky spustiť pri otvorení programu?.. :?:vďaka..

Nestačí návod v souboru "Čti_mě_!!!.txt" ?
Je to tam dost podrobně popsáno a platí to prakticky pro všechny verze podobně.
Jinak se spustí sama. Ale něco si "táhne" layout s sebou. Takže komplet to je při novém layoutu.
Další případné detaily může doplnit autor.
Martin (LokoPin)
Uživatelský avatar
mpinta
 
Příspěvky: 640
Registrován: úte 08 led, 2008 11:55 am
Bydliště: Písek

Re: RailRoad & Co TrainController

Příspěvekod salem1309 » ned 10 úno, 2019 7:55 pm

to som už urobil 5x :( subor dám preč nespustí sa..dám ten nový všetko v poriadku, ibaže bez češtiny v angličtine..preto už neviem odkiaľ ju môže brať.. :twisted:
salem1309
 
Příspěvky: 38
Registrován: ned 13 zář, 2015 7:01 pm

Re: RailRoad & Co TrainController

Příspěvekod mpinta » ned 10 úno, 2019 8:10 pm

salem1309 píše:to som už urobil 5x :( subor dám preč nespustí sa..dám ten nový všetko v poriadku, ibaže bez češtiny v angličtine..preto už neviem odkiaľ ju môže brať.. :twisted:

Buď jsi udělal něco 5x nesprávně, nebo je tam nějaký jiný problém. Ale takto "na dálku", s minimem informací, ti asi neporadím.
Chtělo by to možná TeamViewer a nejlépe s autorem (Josef Selinger pepovy.vlacky@gmail.com), jak jsem už psal.
Martin (LokoPin)
Uživatelský avatar
mpinta
 
Příspěvky: 640
Registrován: úte 08 led, 2008 11:55 am
Bydliště: Písek

Re: RailRoad & Co TrainController

Příspěvekod jaro99 » ned 10 úno, 2019 8:28 pm

A prečo tam dávaš češtinu a nie slovenčinu?
H0, NanoX-S88, z21 odblokovaná, Epocha IV-V.
modelkit.sk
jaro99
 
Příspěvky: 85
Registrován: úte 19 led, 2016 10:46 am

Re: RailRoad & Co TrainController

Příspěvekod salem1309 » ned 10 úno, 2019 8:29 pm

chybu som určite neurobil :| mal som verziu 8 a preinštaloval som na 9,skúsim ešte uplne odinštalovať a nanovo ju dať..proste bez suboru railres nejde, čiže nie je nikde schovaný ,je tam len ten nový s češtinou ...a využijem prítomnosť zasvätenej osoby ešte na jednu otázku .tyka sa adries semaforov ..v TC su 2 políčka na adresy napr.1 druhá vždy o štyri vyššia tada 5..no dekoder ma napr. zelena 1,červená 2,žltá3,biela4..pre jedno navestidlo...akým systémom to teda TC prepína a aku adresu zadať?.. :oops:
salem1309
 
Příspěvky: 38
Registrován: ned 13 zář, 2015 7:01 pm

Re: RailRoad & Co TrainController

Příspěvekod jaro99 » ned 10 úno, 2019 8:38 pm

Súbor s prekladom nemôžeš dávať do hocijakej verzie. Preklad je vždy robený na konkrétnu verziu. Preklad ktorý máš je pravdepodobné pre verziu 9.0.A4. V inej verzii to nepôjde.
H0, NanoX-S88, z21 odblokovaná, Epocha IV-V.
modelkit.sk
jaro99
 
Příspěvky: 85
Registrován: úte 19 led, 2016 10:46 am

Re: RailRoad & Co TrainController

Příspěvekod jamik22 » ned 10 úno, 2019 10:34 pm

Našel jsem zajímavý web, který řeší různé situace v TC pomocí návodných videí.
https://rudysmodelrailway.wordpress.com/
Nutná je schopnost porozumět lehké angličtině, autor je Holanďan.
jamik22
 
Příspěvky: 226
Registrován: pát 22 úno, 2008 9:05 pm

Re: RailRoad & Co TrainController

Příspěvekod mpinta » ned 10 úno, 2019 10:52 pm

salem1309 píše:chybu som určite neurobil :|

Milý kolego, závidím ti tvoji jistotu.
Chyb jsi ovšem udělal více.
Především neposkytuješ nutné informace. Chceš-li odpověď, či radu, není informací nikdy dost.
TrainController má hodně verzí, podverzí a patch. To je vždy třeba uvést.
Stejné je to u HW, kde je dnes už poměrně velký výběr.
Napsat tedy "dekoder ma napr. zelena 1,červená 2,žltá3,biela4" prostě nestačí.
Největší chybou ovšem je nenastudovat nutné počáteční informace. Intuitivní přístup většinou nestačí.
Jen o návěstidlech najdeš u mne několik článků, které problematiku osvětlují aspoň v základech.
Řešit konkrétní detaily je také možno, ale pak je lepší použít Skype, protože každý má většinou jiný HW a jiné požadavky.
Seminář by jistě také neškodil, ale chápu, že to máš trochu z ruky, i když slovenští kolegové u mne výjimkou rozhodně nebyli.
Všechny kontakty najdeš na mých stránkách.
Martin (LokoPin)
Uživatelský avatar
mpinta
 
Příspěvky: 640
Registrován: úte 08 led, 2008 11:55 am
Bydliště: Písek

Re: RailRoad & Co TrainController

Příspěvekod salem1309 » pon 11 úno, 2019 8:30 pm

Vďaka za pomoc ,už to ide ako má... :) problém bol iba v tom ,čo som predpokladal...preinštalovanie 8 na 9...a pár vysvetlení ku kritike :oops:..
Milý kolego, závidím ti tvoji jistotu.

nie som síce IT-ár,ale PC ovládam a 5x spraviť chybu v takej banalite ako výmena 1 súboru je nereálne :!:
TrainController má hodně verzí, podverzí a patch

moja chyba,predpokladal som,že podla vyjadrovania,sa dalo usúdiť,že mi je jasné čo je kompatibilita a dotyčný to vedia ešte lepšie ,tak som nepovažoval za potrebné vypisovať zbytočnosti a dal otázku.
Stejné je to u HW, kde je dnes už poměrně velký výběr.
Napsat tedy "dekoder ma napr. zelena 1,červená 2,žltá3,biela4" prostě nestačí.

moja naivita mi hovorila ,že ked použijem akykoľvek spinaci dekoder ,či už WD10 , DR xxxx a iný a pripojím na výstupy farebné led ,a prvý bude jednotka - posledný osmička tak pri zadani konkretnej adresy,teda 1-8 sa výstupy zapnú...to je moje chápanie..preto som to tak napísal...
Seminář by jistě také neškodil, ale chápu, že to máš trochu z ruky, i když slovenští kolegové u mne výjimkou rozhodně nebyli.

bohužiaľ ,z istých dôvodov sa naň nedostanem aj keď by to velmi pomohlo..tak si musím pomôcť ako sa dá :mrgreen:ale aj tak ešte raz ďakujem..
salem1309
 
Příspěvky: 38
Registrován: ned 13 zář, 2015 7:01 pm

PředchozíDalší

Zpět na Software

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 0 návštevníků