RailCom Display a MM.

Vše pro digitální provoz - dotazy, praxe, návody, postupy, normy, kompatibilita atd.

Moderátoři: Michal Dalecký, Jarda H., Rudolf

RailCom Display a MM.

Příspěvekod Jojo » úte 08 bře, 2011 6:38 pm

Postavil som RailCom Display od PACA a po pripojení cez H-centralu a MM, nedokáže zobrazovat v POM režime hodnoty CV, zadané cez MM, :shock: :shock: Nemá s tým niekto skusenosti? :roll: Nezobrazuje ani rýchl.stupne ani teplotu dekoderu. Dekoder je samozrejme s RailCom ZIMO MX646. :roll: :x Nastavenia CV28,29 ok.
Dík. :oops: :oops:
H0 ,bez epochy,Traincontroler 7 Silver originál,len digitál.
Uživatelský avatar
Jojo
 
Příspěvky: 408
Registrován: úte 03 čer, 2008 7:58 am
Bydliště: Trenčín,Slovensko

Re: RailCom Display a MM.

Příspěvekod jardavr » stř 09 bře, 2011 6:27 pm

Taky mám úplně stejnej problém, jak píše Jojo. Pro změnu mám centrálu od Lenze a dekodér Gold Lenz mini. A nešlape to a nešlape. Tak jsem si nadával já, že jsem někde něco zkopal, ale chybka by mohla být někde jinde, když to nejde nejenom mně.
N, DCC, III - epocha
jardavr
 
Příspěvky: 8
Registrován: pon 26 kvě, 2008 6:20 am
Bydliště: Kutná Hora

Re: RailCom Display a MM.

Příspěvekod Jojo » stř 09 bře, 2011 7:57 pm

Aspon niekto. Ja som dnes pokročil v tom ,že cez JMRI sa v POM mode hodnoty zobrazuju,ale len čítané CV. V podstate zobrazí všetky čítané hodnoty CV. Nezobrazuje len ,rýchlostný stupen a teplotu podla návodu. :roll: :roll: Takže systém funguje . :D :D :D Ono to asi s tou MM nepojde. :o :o Skušam ešte Train programer DEMO na čítanie ,ale zatial nič. :roll: :roll: Tak ked niečo zistíš napíš. :D
H0 ,bez epochy,Traincontroler 7 Silver originál,len digitál.
Uživatelský avatar
Jojo
 
Příspěvky: 408
Registrován: úte 03 čer, 2008 7:58 am
Bydliště: Trenčín,Slovensko

Re: RailCom Display a MM.

Příspěvekod jardavr » čtv 10 bře, 2011 3:27 pm

Takhle to zatím neodzkouším, nemám ješte Gen-Li USB.
N, DCC, III - epocha
jardavr
 
Příspěvky: 8
Registrován: pon 26 kvě, 2008 6:20 am
Bydliště: Kutná Hora

Re: RailCom Display a MM.

Příspěvekod Mafo » sob 19 bře, 2011 7:47 pm

Tiez som si spravil Pacov RailComDisplay + NanoX + MM a tiez vysledky nic moc. Dekodery ESU v3. Zobrazuje len adresu, ale niekedy ani to... ?? CV som skusal citat tiez cez JMRI, ale treba si davat pozor, lebo pre niektore adresy zle nacital obsah CV.... ???!!! Tak po miernom sklamani som RCD ulozil do suplika.. :D
Inak na strankach Paca je mierna uprava HW, ktoru som este neskusil..... mozno by to v niecom pomohlo....

http://usuaris.tinet.cat/fmco/home_en.htm
Mafo
 
Příspěvky: 16
Registrován: ned 28 lis, 2010 6:19 pm

Re: RailCom Display a MM.

Příspěvekod jaro99 » čtv 24 led, 2019 7:02 pm

Spravil som si RailCOm Display podľa F.M.CAnadu http://usuaris.tinet.cat/fmco/railcom_en.html#rdisplay. Z centrálou z21 mi všetko funguje OK. Bohužiaľ s centrálou NanoX-S88 sa mi nezobrazujú žiadne údaje. Nedetekuje ani RailCom signál. Nevie mi niekto poradiť kde môže byť problém?
jaro99
 
Příspěvky: 37
Registrován: úte 19 led, 2016 10:46 am

Re: RailCom Display a MM.

Příspěvekod fulda » pát 25 led, 2019 7:33 am

jaro99 píše:Spravil som si RailCOm Display podľa F.M.CAnadu http://usuaris.tinet.cat/fmco/railcom_en.html#rdisplay. Z centrálou z21 mi všetko funguje OK. Bohužiaľ s centrálou NanoX-S88 sa mi nezobrazujú žiadne údaje. Nedetekuje ani RailCom signál. Nevie mi niekto poradiť kde môže byť problém?

TOHLE jsi četl? Nebo spíš - návod od NanoX jsi četl?
Default je RailCom Off.
Za pravopisné chyby v této zprávě může moje učitelka češtiny.
Uživatelský avatar
fulda
 
Příspěvky: 4357
Registrován: pon 09 srp, 2010 8:08 am
Bydliště: Praha - Uhříněves

Re: RailCom Display a MM.

Příspěvekod jaro99 » pát 25 led, 2019 8:11 am

Ohľadom NanoX-S88 som čítal http://www.fucik.name/masinky/nanox_opt/ a toto http://www.honzikovyvlacky.cz/wp-content/uploads/2013/04/Manual-NanoX-S88_v2.pdf. Nič sa tam o zapínaní a vypínani RAilCom nepíše.

Tento príspevok som nevidel

fulda píše:Pro lidi co používají NanoX v 3.6 a mají verzi 9.4.14 a nebo novější, tak sem hodím možnosti nastavení, všimnul jsem si, že to nikde jinde není:

Lze nastavit, kterou centrálu NanoX emuluje. Zapíše se v PoM režimu CV7=50 a pak následující:
CV7=76 Roco Lokmaus (Xbus v3.0)
CV7=77* Lenz LZV100 (Xbus v3.6)
CV7=78 Multimaus v1.03 (Xbus v3.0, turnout number +4)
CV7=79 Multimaus v1.03 (Xbus v3.0)

Protože některé PC programy v režimu lokmaus nedokáží použvat PoM režim, lze také zapsat v pžímém režimu CV7=79 pro přepnutí do režimu MultiMaus.

Další přepínače (zase nejprve v PoM CV7=50)

CV7=44 'Stretching zeroes' on
CV7=45* 'Stretching zeroes' off
CV7=60* S88 on
CV7=61 S88 off, for use with NanoX (put 10K resistor between pin 4 and pin 10 of the PIC)
CV7=92* RailCom off
CV7=93 RailCom on

(hvězdička označuje výchozí hodnotu)


Bohužiaľ tomu nerozumiem. Kde sa má to CV7 nastaviť? A ako? Samotná centrála NanoX-S88 má nastaviteľné CV? Asi som fakt tupý. Môžem ťa poprosiť o bližšie vysvetlenie?
jaro99
 
Příspěvky: 37
Registrován: úte 19 led, 2016 10:46 am

Re: RailCom Display a MM.

Příspěvekod belgarat » pát 25 led, 2019 9:22 am

jaro99 píše:Bohužiaľ tomu nerozumiem. Kde sa má to CV7 nastaviť? A ako?


Zopakuji (podstatne casti):
fulda píše:Pro lidi co používají NanoX v 3.6 a mají verzi 9.4.14
Zapíše se v PoM režimu CV7=50 a pak následující
...
CV7=92* RailCom off
CV7=93 RailCom on


Budes zrejme potrebovat firmware ze stranky http://usuaris.tinet.cat/fmco/whatsupdoc_en.html#beta - NanoX-S88 v3.6, 11Oct2014, mas-li starsi.
TT analog + digital ep. IVa-b; NanoX.
Nemodelar, greenhorn, pseudoprogramator, pindac nesmyslu
belgarat
 
Příspěvky: 1061
Registrován: čtv 27 pro, 2012 9:36 pm
Bydliště: Hřebeč u Kladna

Re: RailCom Display a MM.

Příspěvekod jaro99 » pát 25 led, 2019 9:34 am

Verziu software mám NanoX-S88 v3.6. Otázka znie:
Kde sa má to CV7 nastaviť? A ako? Samotná centrála NanoX-S88 má nastaviteľné CV?
Nerozumiem čomu patri CV7. Centrále NanoX-S88? Dekodéru lokomotívy asi nie, lebo tá istá lokomotíva s z21 zobrazuje RailCom data a s Nanox S-88 nezobrazuje Railcom data.
jaro99
 
Příspěvky: 37
Registrován: úte 19 led, 2016 10:46 am

Re: RailCom Display a MM.

Příspěvekod sidlo » pát 25 led, 2019 9:49 am

Samozřejmě, že centrály žádná CV nemají.

Pointa je v tom, že CV7 je podle NMRA číslo verze dekodéru a toto CV by mělo být pouze pro čtení, tedy nezapisovatelné. Jinými slovy, vše co pošlu na CV7 by se nemělo do žádného dekodéru zapsat.

Pro NanoX platí, že když pošlu uvedenou sekvenci CV7 = 50 a hned potom CV7 = nn něco jiného, tak dojde k nastavení parametrů centrály.
Uživatelský avatar
sidlo
 
Příspěvky: 1803
Registrován: ned 27 dub, 2014 7:32 am

Re: RailCom Display a MM.

Příspěvekod jaro99 » pát 25 led, 2019 9:52 am

sidlo píše:Samozřejmě, že centrály žádná CV nemají.

Pointa je v tom, že CV7 je podle NMRA číslo verze dekodéru a toto CV by mělo být pouze pro čtení, tedy nezapisovatelné. Jinými slovy, vše co pošlu na CV7 by se nemělo do žádného dekodéru zapsat.

Pro NanoX platí, že když pošlu uvedenou sekvenci CV7 = 50 a hned potom CV7 = nn něco jiného, tak dojde k nastavení parametrů centrály.


Tak toto je už zrozumiteľné. Teraz som to už pochopil jasne. Ďakujem za vysvetlenie.
jaro99
 
Příspěvky: 37
Registrován: úte 19 led, 2016 10:46 am

Re: RailCom Display a MM.

Příspěvekod fulda » pát 25 led, 2019 11:41 am

jaro99 píše:Ohľadom NanoX-S88 som čítal http://www.fucik.name/masinky/nanox_opt/ ...
Tak tady je to na konci - tedy ono je to v readme pro každou verzi, protože se to mění.
Za pravopisné chyby v této zprávě může moje učitelka češtiny.
Uživatelský avatar
fulda
 
Příspěvky: 4357
Registrován: pon 09 srp, 2010 8:08 am
Bydliště: Praha - Uhříněves

Re: RailCom Display a MM.

Příspěvekod jaro99 » pát 25 led, 2019 12:23 pm

fulda píše:
jaro99 píše:Ohľadom NanoX-S88 som čítal http://www.fucik.name/masinky/nanox_opt/ ...
Tak tady je to na konci - tedy ono je to v readme pro každou verzi, protože se to mění.

Na konci je síce poznámka
(in PoM CV7=50, CV7=44/45 to enable/disable 'Stretching zeroes'/'no zero')
ale ja som nevedel že je potrebné vyslať hodnotu CV7 do "prázdna". A to je tá podstatná informácia. Ale teraz je mi už všetko jasné. Vďaka za spoluprácu.
jaro99
 
Příspěvky: 37
Registrován: úte 19 led, 2016 10:46 am


Zpět na DCC v praxi

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 návštěvník