Elektrostatický zatravňovač

Zkušenosti, tipy, ceny, informace a další.

Moderátoři: Michal Dalecký, Jarda H.

Elektrostatický zatravňovač

Příspěvekod dan » stř 23 kvě, 2007 8:28 pm

Kdo je schopen vyrobit za rozumný peníz elektrostatický zatravňovač, který by byl alespoň trošku bezpečný? Popřípadě odkaz na nějaký velice jednoduchý návod
díky
Uživatelský avatar
dan
 
Příspěvky: 512
Registrován: úte 10 říj, 2006 10:33 pm
Bydliště: Strašín, Říčany

Příspěvekod rben » stř 23 kvě, 2007 9:02 pm

třeba tady?
http://houmrovyvlaky.bluehost.cz/Galerie/Doplnky/img00036.htm
+ další obrázky

PS: Omluv Houmre že používám tebe :wink:
rben
 
Příspěvky: 43
Registrován: ned 07 led, 2007 10:25 pm

Příspěvekod dan » čtv 24 kvě, 2007 7:38 am

To samozřejmě znám, ale bohužel jsem nějak za poslední půl rok nesehnal žádnou starou kopírku :(
Uživatelský avatar
dan
 
Příspěvky: 512
Registrován: úte 10 říj, 2006 10:33 pm
Bydliště: Strašín, Říčany

Příspěvekod Zx1974 » čtv 24 kvě, 2007 8:43 am

Naposledy upravil Zx1974 dne pát 08 úno, 2008 4:46 am, celkově upraveno 1
Zx1974
 
Příspěvky: 352
Registrován: úte 17 říj, 2006 10:01 am
Bydliště: Písek

Příspěvekod dan » čtv 24 kvě, 2007 10:14 am

Já bych spíš upřednostil hotové řešení sice bych byl asi schopen něco zbastlit ale nemám odvahu nerad bych se rozsvítil :D
Stačilo by mi nějaký VN násobič třeba z kopírky nějakých 7 kv ale nedaří se mi nic sehnat
Uživatelský avatar
dan
 
Příspěvky: 512
Registrován: úte 10 říj, 2006 10:33 pm
Bydliště: Strašín, Říčany

Příspěvekod Ondřej » čtv 24 kvě, 2007 2:14 pm

dan píše:Já bych spíš upřednostil hotové řešení sice bych byl asi schopen něco zbastlit ale nemám odvahu nerad bych se rozsvítil :D
Stačilo by mi nějaký VN násobič třeba z kopírky nějakých 7 kv ale nedaří se mi nic sehnat


To schema na ktere te odkazal Zx1974 je opravdu jednoduche, funkcni a naprosto bezpecne. Dava tech 8kV, coz je akorat. Nekdo tady psal o VN trafu z TV s 27kV, tak to je moooooc. Popaleniny od oblouku se blbe hoji i kdyz to cloveka nezabije.
Uživatelský avatar
Ondřej
 
Příspěvky: 102
Registrován: čtv 22 úno, 2007 12:48 pm
Bydliště: Roztoky - PZ

Příspěvekod dan » čtv 24 kvě, 2007 4:49 pm

No ale já bych to asi nebyl schopen sám postavit kdyby se našel někdo kdo by to za úplatu postavil byl bych rád :D
Uživatelský avatar
dan
 
Příspěvky: 512
Registrován: úte 10 říj, 2006 10:33 pm
Bydliště: Strašín, Říčany

Příspěvekod F. Placheta » pát 25 kvě, 2007 7:36 am

A nevite nekdo kolik stoji ta staticka pistole od Nocha? vypada to jak baterka a jmenuje se to myslim grassmaster...
Uživatelský avatar
F. Placheta
 
Příspěvky: 282
Registrován: ned 21 led, 2007 8:04 am
Bydliště: Brno

Příspěvekod dan » pát 25 kvě, 2007 7:53 am

cca 3500 a to se mi nechce platit
Uživatelský avatar
dan
 
Příspěvky: 512
Registrován: úte 10 říj, 2006 10:33 pm
Bydliště: Strašín, Říčany

Příspěvekod Ondřej » pát 25 kvě, 2007 8:54 am

Mozna by sel udelat z baterioveho zapalovace na plyn. Vystupni napeti by melo byt okolo 10kV, a tak by stacil jenom par kondiku a odporu. Za budu mit trochu casu, tak bych to zkusil.
Uživatelský avatar
Ondřej
 
Příspěvky: 102
Registrován: čtv 22 úno, 2007 12:48 pm
Bydliště: Roztoky - PZ

Příspěvekod Houmr » pát 25 kvě, 2007 9:16 am

Zajímavý nápad. :D Budeme čekat na výsledek pokusů.
Uživatelský avatar
Houmr
 
Příspěvky: 1324
Registrován: sob 07 říj, 2006 5:44 pm
Bydliště: Bukovice

Příspěvekod dan » pát 25 kvě, 2007 9:34 am

Jo kdyby to šlo to by bylo super mohl by se pak zveřejnit návod aby s toho mělo užitek víc železničářů :D
Uživatelský avatar
dan
 
Příspěvky: 512
Registrován: úte 10 říj, 2006 10:33 pm
Bydliště: Strašín, Říčany

Příspěvekod Ondřej » pát 25 kvě, 2007 2:32 pm

Tak je mi lito, ale pres ten zapalovac cesta nevede. V tehle zemi se nedaji bezne koupit kondenzatory na napeti vetsi nez 1kV a diody nad 1,5kV. Usmernovac s filtrem by se musel skladat ze seriove zapojenych soucastek a pak by to vyslo slozitejsi, nez je to schema na Zababove a tudiz je to :( :cry: :(
Uživatelský avatar
Ondřej
 
Příspěvky: 102
Registrován: čtv 22 úno, 2007 12:48 pm
Bydliště: Roztoky - PZ

Příspěvekod emis-cz » pát 25 kvě, 2007 5:23 pm

Ondřej píše:Tak je mi lito, ale pres ten zapalovac cesta nevede. V tehle zemi se nedaji bezne koupit kondenzatory na napeti vetsi nez 1kV a diody nad 1,5kV. Usmernovac s filtrem by se musel skladat ze seriove zapojenych soucastek a pak by to vyslo slozitejsi, nez je to schema na Zababove a tudiz je to :( :cry: :(


Já jsem našel u GME kondík 3kV.
http://www.gme.cz/index.php?action=detail&sklcis=120-256&lk=a3156412728064f2882916fe6f1efc2f&sk=1239710196&pict=&jaz=
emis-cz
 
Příspěvky: 15
Registrován: pát 26 led, 2007 6:43 pm

Příspěvekod dan » čtv 31 kvě, 2007 9:10 am

Tak už jsem narazil na něco co by se dalo použít je to na baterky je to tedy zcela bezpečné už to mám objednané do týdne by to mělo dorazit pak to otestuju a dám vědět jak to dopadlo a výrobní náklady cca 300 Kč !
Uživatelský avatar
dan
 
Příspěvky: 512
Registrován: úte 10 říj, 2006 10:33 pm
Bydliště: Strašín, Říčany

Další

Zpět na Pomůcky a nářadí ke stavbě

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 0 návštevníků