WinTrack 8 CZ

Software pro železniční modelářství, simulátory, ovládání, plánování....

Moderátoři: Michal Dalecký, Jarda H.

Re: WinTrack 8 CZ

Příspěvekod tusakvlasta » stř 05 dub, 2017 1:02 am

Rád bych poradil při plánování modelové délky vyhýbek použít Mapy.cz a nich v leteckém zobrazení můžete použít dole vpravo volbu ,,nástroje,, a pak měření vzdálenosti. Označit např. srdcovku a přestavník. Dostanate skutečnou délku vyhýbky od srdcovky k přestavníku. S tím už se dá po přepočtu na HO pracovat a vybrat vhodnou délku vyhýbky. Nebo můžete měřit budovy, koleje v nádraží atd. Třeba točna v Jaroměři mi ukazuje 16 M.
Uživatelský avatar
tusakvlasta
 
Příspěvky: 223
Registrován: úte 21 pro, 2010 11:03 pm

Re: WinTrack 8 CZ

Příspěvekod sidlo » čtv 06 dub, 2017 6:41 am

Občas také používám mapy.cz na měření v terénu, je to praktická pomůcka.
Aby jeden nebyl překvapen tím co naměří. Podívejte se tady https://cs.wikipedia.org/wiki/V%C3%BDhybka

Porovnání s výhybkami Tillig Elite H0:

Kód: Vybrat vše
skutečnost            model
poměr     rychlost    typ     odbočení   srdcovka  délka      poloměr
1:6    -  30 km/h  -  EW3  -  12°     -  9°     -  284 mm  -  1350 mm
1:7,5  -  40 km/h  -  EW5  -   9,4°   -  7°     -  361 mm  -  2200 mm
1:9    -  50 km/h  -  EW6  -   6,34°  -  6,34°  -  388 mm  -  2200 mm


Štíhlejší výhybky už Tillig nedělá.
Uživatelský avatar
sidlo
 
Příspěvky: 1705
Registrován: ned 27 dub, 2014 7:32 am

Re: WinTrack 8 CZ

Příspěvekod amirinda » čtv 07 pro, 2017 3:31 pm

nevím estli už to tu není...Chtěl jsem zkusit kreslit kolejiště s kolejivem Kuehn, ale žádné jsem v seznamu nenašel. Postahoval jsem nějaké soubory, ale ani po přidání se mi kolejivo Kuehn nezobrazuje, co dělám špatně?
popojedem bo zme v utlumu...
Uživatelský avatar
amirinda
 
Příspěvky: 556
Registrován: pon 12 pro, 2016 4:00 am
Bydliště: Planá

Re: WinTrack 8 CZ

Příspěvekod amirinda » pát 15 pro, 2017 4:13 am

nikdo nic?
popojedem bo zme v utlumu...
Uživatelský avatar
amirinda
 
Příspěvky: 556
Registrován: pon 12 pro, 2016 4:00 am
Bydliště: Planá

Re: WinTrack 8 CZ

Příspěvekod czcharlie » pát 15 pro, 2017 10:12 am

No nevím, já ve WT koleje Kuehn mám i když nevím jestli jsem je odněkud stáhl nebo byly součástí instalace. Jsou značeny Kü... Soubor kuehn_tt.trl ti můžu poslat.
czcharlie
 
Příspěvky: 219
Registrován: čtv 15 pro, 2016 10:42 pm

Re: WinTrack 8 CZ

Příspěvekod amirinda » čtv 04 led, 2018 8:10 am

ahoj, koukal jsem, že Kuehn začal vyrábět nové Štíhlé výhybky. Dají se také přidat do Wintracku, nebo je třeba si je nějak nakreslit?
http://ttmodelar.eu/index.php?route=pro ... t_id=11974
popojedem bo zme v utlumu...
Uživatelský avatar
amirinda
 
Příspěvky: 556
Registrován: pon 12 pro, 2016 4:00 am
Bydliště: Planá

Re: WinTrack 8 CZ

Příspěvekod jirka13 » ned 07 led, 2018 7:50 am

Ahoj,
Je nějaká možnost jak přenést plánek z witrack do jmri nebo rocrail?
jirka13
 
Příspěvky: 17
Registrován: pon 06 říj, 2014 8:16 am

Re: WinTrack 8 CZ

Příspěvekod sidlo » ned 07 led, 2018 8:30 am

WinTrack nepoužívám. Ale třeba XTrackCAD http://www.xtrkcad.org/do JMRI převádět lze http://jmri.org/community/connections/XtrkCadReader/.
Uživatelský avatar
sidlo
 
Příspěvky: 1705
Registrován: ned 27 dub, 2014 7:32 am

Re: WinTrack 8 CZ

Příspěvekod elvis.jarous » sob 13 led, 2018 8:10 pm

Ahoj,
tak si zkouším namalovat kolejiště ve zde nabízením programu a nějak jsem se rozjel v PECO code 100 :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: , ale když jsem zjistil, že code 75 je víc realističtější tak jsem zjistil že v knihovně je toho fakt málo. To už se nevyrábí nebo nemá další rovné koleje? Nebo jen flexi koleje?Myslel jsem že by se pak teda podle toho dalo nakoupit a bylo by pro mě pohodlnější. Ale asi se to tak nedělá. asi se kupuje flexi, co?Ono možná pro mě lepší. Na viditelných místech chci mít na hlavní trati velké a tedy přirozenější oblouky a to nasekaný koleje asi neudělají.Lokálku chci víc zakroutit....to bude :roll:
Děkuji.
EDIT.
tak nic, zase jsem četl a hledal a četl......inspiraci hledám tady https://samone.rajce.idnes.cz/01-Kolejiste-pripravne_prace/#003_HO_3Odbocnastanicepohrani1024x589.jpg
Budu kreslit v peco code 100, protože tuším, že Aleš podle fotky kupoval taky code 100. 8)

a v tom případku stačí knihovna ve wintracku :mrgreen:
kolejiště bude ve staré ložnici 5x4m
http://elvisjarous.rajce.idnes.cz/Moje_depo
Uživatelský avatar
elvis.jarous
 
Příspěvky: 246
Registrován: čtv 28 bře, 2013 2:59 pm
Bydliště: Nymburk

Re: WinTrack 8 CZ

Příspěvekod H2O » čtv 08 bře, 2018 7:34 pm

Ahoj, předem poděkování a klobouček dolů za práci (manuál, čeština atd...)
jako začátečník zatím bez problémů - instalace, nahrané CZ a vše k fungování, podle podrobného popisu se dobře tvoří.

Mám už základní ovál , výhybky, atd. to celé vrstva 4. (podle základního nastavení)

Prosím o radu: tento ovál slouží jako skryté kolejiště a potřebuji na každé straně se dostat do horního patra a tam pokračovat dále.
stoupání umím a tunel také ale to řeší jen kousek tratě a já tam mám zpětnou smyčku a odstavné koleje atd., jde nějak celé patro dát dolů?
asi to funguje nějak přes vrstvy ale nevím jak.

děkuji za odpověď Petr
H2O
 
Příspěvky: 4
Registrován: ned 25 úno, 2018 11:08 am

Re: WinTrack 8 CZ

Příspěvekod elvis.jarous » pát 09 bře, 2018 7:51 am

jde to, klikni dole na dialog vrstev(máš tam x vrstev, potom tři další tlačítka(zleva doprava)tam máš zaškrtaný viditelnosti v EL(nevim co je) a v 3d a když si tu čtvrtou označíš, můžeš ji posouvat, případně zneviditelnit. Pak si můžeš nastavit taky vejšku od nuly, čili od vrstvy jedna která se podlé mého chápání bere jako dřevěný rám. :wink: Kdyžtak mě opravte kdo to zná.
kolejiště bude ve staré ložnici 5x4m
http://elvisjarous.rajce.idnes.cz/Moje_depo
Uživatelský avatar
elvis.jarous
 
Příspěvky: 246
Registrován: čtv 28 bře, 2013 2:59 pm
Bydliště: Nymburk

Re: WinTrack 8 CZ

Příspěvekod H2O » pát 09 bře, 2018 4:53 pm

děkuji .. nějak jsem se s tím popral
(spodní patro jsem udělal jako most - celé)

ale stále to není ono asi musím nějak jinak, ano jak uvádíš jsou tam vrstvy a dají se posouvat, přebarvit atd..
musím ještě hodně testovat - nějak na to dojdu
i tak děkuji Petr :roll:
H2O
 
Příspěvky: 4
Registrován: ned 25 úno, 2018 11:08 am

Re: WinTrack 8 CZ

Příspěvekod belgarat » pát 09 bře, 2018 6:21 pm

Jak jsem nakonec s vrstavmi skoncil ja:

- nadrazi = jedna vrstva
- sira trat = jedna vrstva. V jednom pripade stejna jako nadrazi do ktereho vede
- rozdeleni sire trati na 2 vrstvy v usti tunelu

Samostatne vrstvy:
- navestidla, silnice, budovy
- teren
- zelen

Rozdeleni je docela vyhodne -- muzes zapinat a vypinat jak resis jednotlive detaily a zas zapnout vse kdyz chces pohled na celek. Treba kdyz mas trat vedenou v lese, tak se pres zelen koleje dost spatne "uchopi". Vypnes vrstvu zeleneho a terenu - a hele, je to prehlednejsi.

Kdyz uz mas koleje nejak naflakane, tak je muzes oznacit (tazenim mysi - koleje spadajici do obdelnika, nebo pomoci "oznac usek trate") a pak v Detailu muzes vrstvu zmenit vsem oznacenym najednou. Kdyz je namisto cisla vrstvy v Detailu prazdno, znamena to, ze ve vyberu je vice hodnot (vrstev).
TT analog + digital ep. IVa-b; NanoX.
Nemodelar, greenhorn, pseudoprogramator, pindac nesmyslu
belgarat
 
Příspěvky: 992
Registrován: čtv 27 pro, 2012 9:36 pm
Bydliště: Hřebeč u Kladna

Re: WinTrack 8 CZ

Příspěvekod PaMi » pát 09 bře, 2018 11:03 pm

Pro H2O

Mohu se zeptat, kde se dá ještě dnes koupit WinTrack verze 8?
Díky
-- TT -- ČSD -- Jenom pro radost -- TrainController 8.0 Gold -- Moduly
Uživatelský avatar
PaMi
 
Příspěvky: 444
Registrován: úte 04 bře, 2008 1:57 pm

Re: WinTrack 8 CZ

Příspěvekod Miloš_P » ned 08 dub, 2018 11:11 am

Než se začnu ptát zkušenějších uživatelů, tak skládám poklonu a velký dík všem, kdo se podíleli na CZ verzi.

Nejlíp se člověk naučí program ovládat, když v něm dělá nějakou práci..., takže jsem zkusil jako první pokus vytvořit plán vlastního kolejiště. To se mi celkem podařilo.
V reálu kombinuji různé kolejivo, ale ve Wintrack8cz se mě to zatím nepodařilo. Pročítal jsem toto vlákno, ale odpověď jsem nenašel (nebo neviděl).
Je chyba mezi židlí a klávesnicí nebo je to vlastnost programu? Má to řešení?

Díky.
Uživatelský avatar
Miloš_P
 
Příspěvky: 349
Registrován: stř 20 pro, 2006 9:40 pm
Bydliště: Praha

PředchozíDalší

Zpět na Software

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 0 návštevníků