RocRail

Software pro železniční modelářství, simulátory, ovládání, plánování....

Moderátoři: Michal Dalecký, Jarda H.

Re: RocRail

Příspěvekod Tomas Lebeda » ned 10 bře, 2019 6:04 pm

Trixt píše:Buď musíš mít staniční kolej rozdělenu na tři úseky (na krajích krátké, uprostřed dlouhý) a pak "in" mít nastaveno na ten vzdálenější krátký úsek. Druhou možností je, že vnutíš události "in" zpoždění pomocí časovače, když u bloku nastavuješ reakci na vjezd či odjezd vlaku. Jsou i další možnosti, ale tak daleko jsem se ještě nedostal. ;)

V manuálu k Rocrail je psáno, že dva senzory na blok (rozumím tomu dva detekované úseky) jsou doporučeny jako standard.
Jeden je nastaven jako enter a druhý jako in. S funkcí Block Braking Timer (BBT) jsou více než dva úseky potřebné pouze pokud je požadováno více zastavovacích bodů v rámci bloku.
Kdyby někdo znalý poradil jak ideálně rozdělit a detekovat staniční koleje, tak bych to uvítal.
Tomas Lebeda
 
Příspěvky: 190
Registrován: úte 24 led, 2017 12:41 pm
Bydliště: Praha 6

Re: RocRail

Příspěvekod m.hudac » úte 12 bře, 2019 8:01 pm

Mám problem. Při programování výhybek, si Rocrail dělá co chce. Když zapojim jednu tak se ovládání přesune na jiné místo a v softwaru se přehazují třeba dvě výhybky. Nemůžu se přesto dostat. Mám centrálu DR5000 a multiprotokoly DR4018. Máte s tím někdo skušenosti? Už se s tím párám dva dny. Díky.
m.hudac
 
Příspěvky: 10
Registrován: úte 12 bře, 2019 5:41 pm

Re: RocRail

Příspěvekod Trixt » úte 12 bře, 2019 10:51 pm

Používám též DR5000 a DR4018. U výhybky mám nastavenu pouze centrálu a adresu, vše ostatní je defaultní. Při jejím ovládání nemám žádný problém. Pokud ji umístím do plánu, přehazuji ji kliknutím na ni. Moc nerozumím tomu, co myslíš tím, že se ovládání přesune na jiné místo. V software máš správně přiřazenu adresu každé výhybce? Nemáš dvou různým výhybkám v RocRail přiřazenu tu stejnou adresu?

rocrail7.jpg
Nastavení výhybky
TT, panel 2520x1010 mm, epocha V, centrála DR5000, sběrnice LocoNet, sw RocRail
Trixt
 
Příspěvky: 397
Registrován: stř 13 čer, 2018 9:44 pm

Re: RocRail

Příspěvekod m.hudac » stř 13 bře, 2019 7:27 pm

V softwaru mám na každou výhybku jinou adresu. Původně jsem chtěl udělat na skrytém nádraží spárované vyhybky, ale 3A jsou asi slabý proud na dvě výhybky. A tam právě fugovala stejná adresa. Tak jsem od toho upustil a po zapojení první výhybky bylo všechno ok, ale u další č.2 se ovládání na RocRail přesunulo na výhybku č.3 a 5. A vůbec nevím proč. Koukal jsem na adresy a ty jsou rozdílné. Prostě RocRail si rozhodl sám že ovládání zdoubluje. Prostě nevím kde je chyba.
m.hudac
 
Příspěvky: 10
Registrován: úte 12 bře, 2019 5:41 pm

Re: RocRail

Příspěvekod m.hudac » stř 13 bře, 2019 7:31 pm

Tenhle screenshot, to je výhybka č.53?
m.hudac
 
Příspěvky: 10
Registrován: úte 12 bře, 2019 5:41 pm

Re: RocRail

Příspěvekod m.hudac » stř 13 bře, 2019 8:23 pm

Teď už nefunguje nic. Dá se to celé nějak celé resetovat? Protože se mi zdá, že nereaguje ani multiprotokol,
m.hudac
 
Příspěvky: 10
Registrován: úte 12 bře, 2019 5:41 pm

Re: RocRail

Příspěvekod Trixt » stř 13 bře, 2019 8:45 pm

m.hudac píše:Tenhle screenshot, to je výhybka č.53?


Ano, je to výhybka s adresou 53. Na kolejišti mám celkově 4 dekodéry DR4018, jejich adresování mám nastaveno od adresy 50, druhý od 58 atd. Na přestavování výhybek používám motorické přestavníky MP1. Na pár místech mám spojeny vždy 2 výhybky, tedy 2 přestavníky MP1, na jeden výstup dekodéru DR4018 (přestavují se společně). Rozhodně s tím není problém (víc než 2 bych ale nepřipojoval). Při nastavování cest RocRail přehazuje výhybky postupně, takže v mém případě přehazuje maximálně 2 najednou, protože jsou pověšeny na jeden výstup dekodéru, 3A jsou více než dostatečné. Můžeš popsat jak máš konkrétně nastaven DR4018 (adresa, případně nastavení signálu na výstupu)? Co používáš za přestavníky a jak máš nakonfigurována výhybku v RocRail? Klidně sem dej obrázek konfigurace jednotlivých výhybek.

P.S: Netuším, co znamená, že nefunguje miltiprotokol. Jak máš zapojený dekodér DR4018? Napájíš jej signálem J-K nebo ho napájíš samostatně jiným zdrojem? Dáš sem foto zapojení dekodéru?

P.S.2: Pokud ovládáš výhybky přes aplikaci pro DR5000, tak ti vše funguje?
Naposledy upravil Trixt dne pát 15 bře, 2019 10:42 pm, celkově upraveno 1
TT, panel 2520x1010 mm, epocha V, centrála DR5000, sběrnice LocoNet, sw RocRail
Trixt
 
Příspěvky: 397
Registrován: stř 13 čer, 2018 9:44 pm

Re: RocRail

Příspěvekod m.hudac » stř 13 bře, 2019 8:56 pm

Obrázek
m.hudac
 
Příspěvky: 10
Registrován: úte 12 bře, 2019 5:41 pm

Re: RocRail

Příspěvekod m.hudac » stř 13 bře, 2019 9:00 pm

Obrázek
m.hudac
 
Příspěvky: 10
Registrován: úte 12 bře, 2019 5:41 pm

Re: RocRail

Příspěvekod Trixt » stř 13 bře, 2019 10:25 pm

m.hudec: Nevím, jak jsi obrázky vkládal, ale já nic nevidím. Jen pro jistotu, když vkládáš příspěvek, tak pod polem pro zapsání tetu jsou dvě záložky. Klikni na tu "Příloha", vyber soubor a pak stiskni "Přiložit soubor". Hlavně také odpověz na otázky.
TT, panel 2520x1010 mm, epocha V, centrála DR5000, sběrnice LocoNet, sw RocRail
Trixt
 
Příspěvky: 397
Registrován: stř 13 čer, 2018 9:44 pm

Re: RocRail

Příspěvekod HonzaM » čtv 14 bře, 2019 4:56 am

Je také užitečné před odesláním použit tlačítko “Náhled”. Tam uvidíš jak bude příspěvek vypadat a jak se zobrazí ostatním uživatelům. Je také dobré si příspěvek přečíst a před odesláním opravit překlepy a pokud možno i pravopisné chyby, přinejmenším správné i a y. Do školy jsme chodili snad všichni, někdo si třeba vzpomene i na shodu podmětu s přísudkem (vlaky jezdily , ale lidé chodili ,a auta jezdila ).
N, epocha 5,6, DR5000, TC9 Gold
http://www.1ku160.cz
HonzaM
 
Příspěvky: 1753
Registrován: úte 05 úno, 2013 9:01 am
Bydliště: Praha

Re: RocRail

Příspěvekod m.hudac » pát 15 bře, 2019 8:04 pm

Používám elektromagnetický přestavníky Fleischmann picollo. DR 4018 mám připojený z napájení kolejí. Zkusím to vyzkoušet přes DR 5000. zatím jsem zkoušel jenom mašinky a ty jezdí hezky. Na tom vašem screenshotu, ale nemáte zadanou adresu, ale Port. To mně trochu mate. Mám v tom prostě guláš. :D :D :D
Ty obrázky se pokusím poslat znova.
m.hudac
 
Příspěvky: 10
Registrován: úte 12 bře, 2019 5:41 pm

Re: RocRail

Příspěvekod m.hudac » pát 15 bře, 2019 8:12 pm

Skrytý nádraží.png
Skrytý nádraží.png
Přílohy
Výhybka sw001.png
Výhybka sw001.png (15.08 KiB) Zobrazeno 108 krát
m.hudac
 
Příspěvky: 10
Registrován: úte 12 bře, 2019 5:41 pm

Re: RocRail

Příspěvekod m.hudac » pát 15 bře, 2019 8:34 pm

IMG_20190315_211711.jpg
m.hudac
 
Příspěvky: 10
Registrován: úte 12 bře, 2019 5:41 pm

Re: RocRail

Příspěvekod m.hudac » pát 15 bře, 2019 8:46 pm

Teď mě napadlo, jestli ty nuly nemají být taky všechny samostatně.
m.hudac
 
Příspěvky: 10
Registrován: úte 12 bře, 2019 5:41 pm

PředchozíDalší

Zpět na Software

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 0 návštevníků