RocRail

Software pro železniční modelářství, simulátory, ovládání, plánování....

Moderátoři: Michal Dalecký, Jarda H.

Re: RocRail

Příspěvekod pedd » úte 12 pro, 2017 11:06 pm

Pěkný popis je v diplomové práci Jana Schrenka: https://wstag.jcu.cz/portal/studium/prohlizeni.html (tam vložit jméno příjmení studenta Schrenk)
A viz příloha
Přílohy
ROCRAIL.pdf
(261.21 KiB) 80 krát
pedd
 
Příspěvky: 6
Registrován: čtv 08 pro, 2016 5:57 pm

Re: RocRail

Příspěvekod HonzaM » stř 13 pro, 2017 12:03 pm

pedd píše:Pěkný popis je v diplomové práci Jana Schrenka: https://wstag.jcu.cz/portal/studium/prohlizeni.html (tam vložit jméno příjmení studenta Schrenk)
A viz příloha

Děkuji, podívám se na to. Mezitím už se mi povedlo RocRail spustit (chyba byla že jsem si před spuštěním Rocview nespustil RocRail server). A dokonce se mi podařilo ho propojit s DR5000 a fungovalo to, jak přes USB,tak přes wifi. Software se mi líbí a myslím že pro toho kdo nechce nemůže investovat do TrainControlleru je to zajímavá varianta počítačového ovládání.
N, epocha 5,6, DR5000, TC9 Gold
http://www.1ku160.cz
HonzaM
 
Příspěvky: 1438
Registrován: úte 05 úno, 2013 9:01 am
Bydliště: Praha

Re: RocRail

Příspěvekod twiido » stř 13 pro, 2017 1:25 pm

Mne sa tiez podarilo spojit DR5000 a Rocrail ale robi mi to cudne kusy ako u pedd ktory napisal:
"A protože Rocrail se stále učím, tu a tam se mi něco překvapivě rozjede, něco nechce jet, jede to na druhou stranu, jinam, ozvou se zvuky, nelze lokomotivu zastavit :) "

Traincontroller ide fajn az na navestidla a ND4...

P.
TT, 6.epocha, SŽDC/ŽSR
twiido
 
Příspěvky: 67
Registrován: pon 02 led, 2012 8:47 am
Bydliště: Kúsok od Bratislavy

Re: RocRail

Příspěvekod pedd » stř 13 pro, 2017 2:34 pm

Ahoj vespolek,
Citovaná věta byla spíše veselá a o zmíněných překvapeních mohu napsat již více – a chyba je zatím vždy na mé straně.

Samovolné rozjetí dělal nákladní vlak, u kterého jsem zkoušel před časem jízdu na zrychlený čas. Pak jsem lokomotivu zaparkoval a po týdnu zase pustil. Mno a ona se mi v deset hodin rozjela 
Nehce-li jet, jde zpravidla o směr, kdy na lokomotivě chci jet opačně, než si SW myslí, že má čelo. A Loko není-li commuter, tak se otočit nemůže.
Zvuky - něco nastavím a zapomenu.
Pěkné bylo nezastavení – když jsem sestavoval vlak, tak jsem nastavil přehanou váhu vagonů. A Rocrail SW podle toho počítá deceleraci. A já to přehnal tak, že odpovídjaící CV spočítal na 255. A lokomotiva se prostě rozjede a vlastně nezpomaluje….
CO nevím a rád bych věděl:
Jaký je rozdíl mezi startem pravým tlačítkem na bloku, kde lokomotiva je a startem z tabulky lokomotiv vlevo . opět pravým myšoklikem z menu
Dále nevím důvod, proč se mi často podaří rozhýbat lokomotivu tím, že na bloku pravým tlačítkem dám „Stop locomotive Automat“-
P
pedd
 
Příspěvky: 6
Registrován: čtv 08 pro, 2016 5:57 pm

Re: RocRail

Příspěvekod Pater » čtv 28 pro, 2017 5:08 pm

grexx píše:Ahoj všem, prosím o radu vyskyt se mi problém v automatickém řízení, někdy se stane není to pravidlem, když vlak vjede do bloku senzor se rozsvítí ale blok vůbec vlak nezaregistruje, někdy pozdě a někdy vůbec takže vlak nezastaví. Měl stím někdo podobný problém, prošel jsem snad tisíckrát návod a vše se zdá v pořádku, jen jsem si všim že ve spodní části na liště v RocRailu co jsou červený kostky které se po připojení ke kolejišti změní v zelené, tak ta první zůstává červená, pokud se dobře pamatuji tak dříve se také změnila na zelenou. Používám Roco centrálu a pro připojení k Pc USB – XpresNet+S88. Pokud měl někdo stejný problém a podařilo se mu ho vyřešit budu rád když se mi ozve. Všem díky za odpovědi


Tak jsem prošel všech 15 stránek týkajících se Rocrail. Mám stejný, jako výše uvedený problém a nikde jsem jej nenalezl vyřešen. Lokomotiva v bloku se mi občas nerozjede (nezastaví). Všechny kostky jsou zelené, v okně serveru se mi objeví příkaz k jízdě (k zpomalení, zastavení). Pokud příkaz k jízdě odešlu z okna ovládání, loko se rozjede. Podle mne je chyba někde na cestě DCC signálu. Mám H-centrálu s tranzistory. Mohl by být DCC signál tak zkreslený, že lokodekodér povel nezachytí?
Uživatelský avatar
Pater
 
Příspěvky: 28
Registrován: stř 20 črc, 2011 4:52 pm
Bydliště: Karviná

Re: RocRail

Příspěvekod HonzaM » čtv 28 pro, 2017 10:52 pm

twiido píše:Traincontroller ide fajn az na navestidla a ND4...
P.

V čem máš problém? ND4 s TrainControllerem používám zcela bez problému.
N, epocha 5,6, DR5000, TC9 Gold
http://www.1ku160.cz
HonzaM
 
Příspěvky: 1438
Registrován: úte 05 úno, 2013 9:01 am
Bydliště: Praha

Re: RocRail

Příspěvekod Pater » ned 31 pro, 2017 8:33 am

Pater píše:Tak jsem prošel všech 15 stránek týkajících se Rocrail. Mám stejný, jako výše uvedený problém a nikde jsem jej nenalezl vyřešen. Lokomotiva v bloku se mi občas nerozjede (nezastaví). Všechny kostky jsou zelené, v okně serveru se mi objeví příkaz k jízdě (k zpomalení, zastavení). Pokud příkaz k jízdě odešlu z okna ovládání, loko se rozjede. Podle mne je chyba někde na cestě DCC signálu. Mám H-centrálu s tranzistory. Mohl by být DCC signál tak zkreslený, že lokodekodér povel nezachytí?


Problém vyřešen. Na vině byla tentokrát chyba hardware. DCC signál zkreslený nebyl. Použitý obvod Max485 v mém gen-li BT, zakoupený v Číně zcela jistě nebyl originál. Po výměně vše funkční.
Uživatelský avatar
Pater
 
Příspěvky: 28
Registrován: stř 20 črc, 2011 4:52 pm
Bydliště: Karviná

Re: RocRail

Příspěvekod keby49 » pon 29 led, 2018 9:06 am

Ahoj, muzu v editaci panelu oznacit vicero elementu? Dari se mi vzdy jen jeden. Dikes
keby49
 
Příspěvky: 135
Registrován: úte 24 říj, 2017 8:48 am
Bydliště: Praha 9

Re: RocRail

Příspěvekod 201 » čtv 17 kvě, 2018 9:32 am

Zdravím
Potřeboval bych poradit jak se nasavuje zastavení v bloku,aby nepřejížl a zastavil před návěstidlem.
Děkuji
201
 
Příspěvky: 11
Registrován: pát 09 kvě, 2014 1:48 pm

Re: RocRail

Příspěvekod pedd » pát 18 kvě, 2018 6:45 am

201 píše:Zdravím
Potřeboval bych poradit jak se nasavuje zastavení v bloku,aby nepřejížl a zastavil před návěstidlem.
Děkuji

Zdravím,
napadá mně několik odpovědí:
- zkotrolovat nastavení blok/routes
- zkontrolovat a doladit deceleraci lokomotivy přes CV
- BBT - lze nastavit v bloku po zadání délek, zda má vlak zastavit na konci, ve středu nebo na začátku nástupiště.
- pokud je pouze jeden senzor, je docela šikovná možnost odročit příkaz k zastavení o stanovený čas. (blok, list Routes, položky event TImer1....)

Napiš, zda ses posunul, pokud ne, tak více proísm popiš siuaci.

Zdraví Petr
pedd
 
Příspěvky: 6
Registrován: čtv 08 pro, 2016 5:57 pm

Předchozí

Zpět na Software

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Kikan a 0 návštevníků