Centrála LENZ LZV200

Vše pro digitální provoz - dotazy, praxe, návody, postupy, normy, kompatibilita atd.

Moderátoři: Michal Dalecký, Jarda H., Rudolf

Centrála LENZ LZV200

Příspěvekod Miloš Pavlát » pát 03 kvě, 2019 6:57 am

Novou centrálu LENZ LZV200 můžete získat výměnou s doplatkem a poštovným za Vaši nepoškozenou funkční LZ100 nebo LZV100.
Podrobnosti zde.
Miloš Pavlát
H0 ROCO LINE s podložím+geoLINE,
0 začátečník
Roco 10764+GenLi MAXI+Rocrail
Uživatelský avatar
Miloš Pavlát
 
Příspěvky: 224
Registrován: stř 05 lis, 2014 7:27 am
Bydliště: Praha 3 - Vinohrady

Re: Centrála LENZ LZV200

Příspěvekod RadekH0 » stř 08 kvě, 2019 1:11 pm

Mám v plánu si tuhle centrálu pořídit. Máte už s ní někdo zkušenosti? Nejvíc se mi u ní líbí nové provedení ovladače s dvouřádkovým displejem.

Radek
měřítko H0, epocha: III-IV
DCC
RadekH0
 
Příspěvky: 285
Registrován: ned 03 bře, 2013 11:37 am

Re: Centrála LENZ LZV200

Příspěvekod Radek Strnad » úte 21 kvě, 2019 3:20 pm

Já ji mám od včerejška a ovladač LH101 také. Ústředna je vylepšená obdoba LZV100. Nová je tedy s USB portem a update portem s vyjímatelným updatovým čipem(přiložen v pytlíku). Ten ovladač je fajn. Padne lépe do ruky než hranáč LH100, je lehčí, o trochu menší a ten dvouřádkový a pěkně podsvícený display se mi líbí moc. Oproti hranáčovi je ovládání lokomotivy rychlejší. Zatím jsem neměl čas vše blíž zkoumat. Stejně jako starý LH90 má "rychlá paměť" STAK pouze 8 adres, což je škoda. Malý LH01 jich tam měl tuším 12 a myslel jsem, že by u Lenze mohli už trošku inovovat a těch míst tam nechat třeba 20. Bohužel, je jich zase 8. Ale při ovládání jde jen o zvyk. Při ježdění na kolejišti jsem jedním toporným LH100 ovládal najednou v jízdě 3 mašiny, takže na tento nový ovladač si zvyknu rychle. Při koupi setu je cena podstatně lepší, než kupovat každé zvlášť. Za mně tedy dobré, neboť na Lenze jsem zvyklý a nemám chuť se pouštět do nějakých experimentů.
KYKLOP68
Uživatelský avatar
Radek Strnad
 
Příspěvky: 944
Registrován: čtv 21 led, 2010 5:44 pm
Bydliště: Kostelec n.Čern.lesy

Re: Centrála LENZ LZV200

Příspěvekod Jacek » čtv 06 čer, 2019 2:49 pm

Tak už taky vyměněno. Všechno funguje až na sběrnici R,S. Používám dekodéry obsazení LDT RS-8, s novou ústřednou ani jeden nehlásí. Stará bez problémů.
Nový ovladač bude o zvyku, programování bude rychlejší s LH100. Kolečko je fajn, ale má nevýhodu, nemá žádné koncové polohy. Bez pohledu na displej tak není poznat jestli už je nula nebo naplno.
Stránky o modelové železnici TT, digitál, zvuky http://www.jacek-modely.cz
Uživatelský avatar
Jacek
 
Příspěvky: 647
Registrován: sob 20 led, 2007 10:03 pm
Bydliště: Moravskoslezský kraj

Re: Centrála LENZ LZV200

Příspěvekod RadekH0 » pon 10 čer, 2019 8:27 am

Jacek píše:Tak už taky vyměněno. Všechno funguje až na sběrnici R,S. Používám dekodéry obsazení LDT RS-8, s novou ústřednou ani jeden nehlásí. Stará bez problémů.
Nový ovladač bude o zvyku, programování bude rychlejší s LH100. Kolečko je fajn, ale má nevýhodu, nemá žádné koncové polohy. Bez pohledu na displej tak není poznat jestli už je nula nebo naplno.

Není tohle spíš výrobní vada? Sběrnice je přímo vynález Lenzu a kor když používáš dekodéry RS-8, tak to musí fungovat. Co jsem se ptal dalších, tak jim to to v pohodě funguje. Mezi ně patří i pan Špur, který s touto centrálou a dekodéry vytváří a testuje novou verzi ModelJOP.

Radek
měřítko H0, epocha: III-IV
DCC
RadekH0
 
Příspěvky: 285
Registrován: ned 03 bře, 2013 11:37 am

Re: Centrála LENZ LZV200

Příspěvekod Jacek » pon 10 čer, 2019 9:03 am

RadekH0 píše:
Jacek píše:Tak už taky vyměněno. Všechno funguje až na sběrnici R,S. Používám dekodéry obsazení LDT RS-8, s novou ústřednou ani jeden nehlásí. Stará bez problémů.
Nový ovladač bude o zvyku, programování bude rychlejší s LH100. Kolečko je fajn, ale má nevýhodu, nemá žádné koncové polohy. Bez pohledu na displej tak není poznat jestli už je nula nebo naplno.

Není tohle spíš výrobní vada? Sběrnice je přímo vynález Lenzu a kor když používáš dekodéry RS-8, tak to musí fungovat. Co jsem se ptal dalších, tak jim to to v pohodě funguje. Mezi ně patří i pan Špur, který s touto centrálou a dekodéry vytváří a testuje novou verzi ModelJOP.

Radek

Asi bude, psal jsem do Lenze, ochotně mi odepsali ať centrálu pošlu zpět.
Stránky o modelové železnici TT, digitál, zvuky http://www.jacek-modely.cz
Uživatelský avatar
Jacek
 
Příspěvky: 647
Registrován: sob 20 led, 2007 10:03 pm
Bydliště: Moravskoslezský kraj

Re: Centrála LENZ LZV200

Příspěvekod Jacek » stř 12 čer, 2019 9:07 pm

Tak jsem zkusil udělat něco s těmi dorazy a taky vymyslet nějaké zavěšení
http://www.jacek-modely.cz/ovladac-lenz ... vylepseni/
Stránky o modelové železnici TT, digitál, zvuky http://www.jacek-modely.cz
Uživatelský avatar
Jacek
 
Příspěvky: 647
Registrován: sob 20 led, 2007 10:03 pm
Bydliště: Moravskoslezský kraj

Re: Centrála LENZ LZV200

Příspěvekod RadekH0 » čtv 13 čer, 2019 8:11 am

Jacek píše:Tak jsem zkusil udělat něco s těmi dorazy a taky vymyslet nějaké zavěšení
http://www.jacek-modely.cz/ovladac-lenz ... vylepseni/

Hezky vyřešeno. Centrálu budu teprve objednávat tak uvidíme. Nejspíš si ovladač taky upravím. :D

Radek
měřítko H0, epocha: III-IV
DCC
RadekH0
 
Příspěvky: 285
Registrován: ned 03 bře, 2013 11:37 am

Re: Centrála LENZ LZV200

Příspěvekod Radek Strnad » čtv 13 čer, 2019 8:19 am

Já mám zavěšené ovladače LH100 a LH101 prostřednictvím suchého zipu. Chce to kvalitní samolepící(mám značku 3M), odmastit místa nalepení a nalepit čtvereček 25x25mm. Drží mi to už alespoň 10 let a nemusím se trefovat dírou na šroub, ale samozřejmě jde o zvyk, neboť kdo je zvyklý na systém šroub/díra, jistě to ovládá dokonale.
KYKLOP68
Uživatelský avatar
Radek Strnad
 
Příspěvky: 944
Registrován: čtv 21 led, 2010 5:44 pm
Bydliště: Kostelec n.Čern.lesy


Zpět na DCC v praxi

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 2 návštevníků