ROCO Geoline

Co se nikam nevešlo, neni pro to téma apod.

Moderátoři: milan ferdián, Michal Dalecký, Jarda H.

ROCO Geoline

Příspěvekod matejkocis » pát 12 dub, 2019 8:19 pm

Roco vraj končí s výrobou koľajiva Geoline.

Má niekto nejaké bližšie informácie - hlavne ma zaujíma čím to chcú nahradiť - napríklad v Start Setoch.

Podľa mňa je to škoda. Rád som ho používal, keď som chcel rýchlo jazdiť - na také to kobercové jazdenie to bolo ideálne. Rýchlo rozložiť pojazdiť a zložiť. Vyhovovali mi aj prestavníky zabudované do podložia.
matejkocis
 
Příspěvky: 103
Registrován: sob 17 led, 2015 7:30 pm

Re: ROCO Geoline

Příspěvekod Miloš Pavlát » pát 12 dub, 2019 8:49 pm

Třeba chtějí zůstat jen u Roco-Line s gumovým podložím. Na mých kobercovkách využívám obojí.
Miloš Pavlát
H0 ROCO LINE s podložím+geoLINE
Roco 10764+GenLi MAXI+Rocrail+Asus EeePC 1002HA+WIN 10
Uživatelský avatar
Miloš Pavlát
 
Příspěvky: 188
Registrován: stř 05 lis, 2014 7:27 am
Bydliště: Praha 3 - Vinohrady

Re: ROCO Geoline

Příspěvekod matejkocis » pát 12 dub, 2019 9:55 pm

To je síce pekné ale Roco-Line je podstatne drahšie. Nemám s ním veľa skúseností - raz som držal v ruke jednu rovnú koľaj.

Je možné spojiť Roco Geo-Line s Roco-Line? Existuje nejaká prechodová koľaj?

Teraz neviem - či radšej ešte objednať Roco Geo-Line, alebo prejsť na Roco-Line. :cry:
matejkocis
 
Příspěvky: 103
Registrován: sob 17 led, 2015 7:30 pm

Re: ROCO Geoline

Příspěvekod jirkan » ned 14 dub, 2019 1:40 pm

Třeba zvážit klady a zápory. Proti Geoline jasně mluví ostré úhly výhybek, malý sortiment, křehká hmota na podloží, která ráda praská, strmé kraje podloží a velká osová vzdálenost kolejí.
U Rocoline je asi největší problém nutnost odstranit rohy podloží v okolí výhybek.
S cenou je to nejednoznačné, protože třeba jednoduché výhybky a zejména digitální přestavníky jsou cenově lepší než kombinace přestavník plus dekodér u Geoline.
Z mého pohledu je volba jasná - Rocoline.
jirkan
 
Příspěvky: 690
Registrován: stř 16 bře, 2011 9:47 pm

Re: ROCO Geoline

Příspěvekod viky » ned 14 dub, 2019 4:27 pm

Roco geoline je velice křehké a stačí málo na zničení koleje.
Roco line vydrží i hrubší zacházení, je modelovější jen jediná nevýhoda je nížší profil kolejnice.
Starší modely Piko se nedají provozovat na roco linu.

Přechodová kolej

https://www.roco.cc/de/product/23158-0- ... ducts.html
viky
 
Příspěvky: 164
Registrován: sob 20 říj, 2012 2:06 pm

Re: ROCO Geoline

Příspěvekod Miloš Pavlát » pon 15 dub, 2019 8:18 am

matejkocis píše: Je možné spojiť Roco Geo-Line s Roco-Line? Existuje nejaká prechodová koľaj?

Lze ji také vyrobit z jakékoliv GeoLine uříznutím přebytečných částí tak jako je to na originál přechodové koleji. Mám to také tak uděláno. Sice je to propojeno jen kolejovými spojkami, ale je to funkční i na kobercových sestavách.
Miloš Pavlát
H0 ROCO LINE s podložím+geoLINE
Roco 10764+GenLi MAXI+Rocrail+Asus EeePC 1002HA+WIN 10
Uživatelský avatar
Miloš Pavlát
 
Příspěvky: 188
Registrován: stř 05 lis, 2014 7:27 am
Bydliště: Praha 3 - Vinohrady

Re: ROCO Geoline

Příspěvekod Miloš Pavlát » pon 15 dub, 2019 8:26 am

Tím, že je rozdílná geometrie je nutno celé nádraží sestavit z jednoho kolejiva a přechodovou kolej použít na volné trati a další nádraží sestavit z toho druhého.
Miloš Pavlát
H0 ROCO LINE s podložím+geoLINE
Roco 10764+GenLi MAXI+Rocrail+Asus EeePC 1002HA+WIN 10
Uživatelský avatar
Miloš Pavlát
 
Příspěvky: 188
Registrován: stř 05 lis, 2014 7:27 am
Bydliště: Praha 3 - Vinohrady


Zpět na Nezařazeno (off topic)

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 návštěvník